PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

 

JEDILNIK od 26.2.2024 do 29.2.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

26.2.

Piščanec z arašidi

Dušen riž

Solata

 

Špageti s tunino

Solata

 

Ričet

Kranjska klobasa

Desert

 

Torek

27.2.

Pečenica

Dušeno kislo zelje

Zabeljen fižol

Sadje

 

Sirovi tortelini s smetanovo omako

Solata

 

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

 

Sreda

28.2.

Piščančji trakci v sirovi omaki

Pečen krompir

Solata

 

Sirov kanelon

Pečen krompir

Bučkina omaka

Solata

 

Goveje srce v lovski omaki

Polenta

Desert

 

Četrtek

29.2.

Dolenjske kepe

Krompirjeva solata

Sadje

 

Dnevna juha

Sadni cmoki s cimetovim posipom

Kompot

 

Bograč

Sladica

 

 

JEDILNIK 1.3.2024

  Meni I Meni II Meni III
Petek

1.3.

Makaronovo meso iz svinjine

Solata

 

Sojini polpeti

Vrtnarska omaka

Pire krompir

Solata

 

Krompirjev golaž

Hrenovka

Desert

 

 

JEDILNIK od 4.3.2024 do 8.3.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

4.3.

Vratovina na divjačinski način

Testenine

Solata

 

Dnevna juha

Zeljne krpice

Solata

 

Pasulj

Klobasa kranjska

Desert

 

Torek

5.3.

Pečena svinjska rebra v omaki

Ocvrti svaljki

Solata

 

Dnevna juha

Tortilja z zelenjavo

Solata

 

Pastirski golaž

Sladica

 

Sreda

6.3.

Goveji trakci v čebulni omaki

Kruhova rezina

Solata

 

Dnevna juha

Testenine s paradižnikovo omako

Solata

 

Chili con carne

Sladica

 

Četrtek

7.3.

Špageti po bolonjsko

Solata

 

Rižev narastek

Sadni preliv

Kompot

 

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

 

Petek

8.3.

Pleskavica v omaki

Pekarski krompir

Solata

 

Njoki z jurčkovo omako

Solata

 

Piščančja jetrca v omaki

Slan krompir

Solata

 

 

JEDILNIK od 11.3.2024 do 15.3.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

11.3.

Piščančji trakci v sirovi omaki

Njoki

Solata

Špageti s tunino

Solata

Jota

Prekajena šunka

Desert

Torek

12.3.

Goveji rezanci v gozdarski omaki

Testenine

Solata

Spomladanski zavitki

Pire krompir

Korenčkova omaka

Solata

Krompirjeva omaka s hrenom

Hrenovka

Desert

Sreda

13.3.

Piščančji zrezek orly

Krompirjeva solata

Sadje

Dnevna juha

Skutini štruklji z drobtinami

Kompot

Vaški lonec

Sladica

Četrtek

14.3.

Somborska zarebrnica

Zelenjavni riž

Solata

Golaž s stročjim fižolom in gobami

Desert

Vampi po tržaško

Sladica

Petek

15.3.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Zelenjavna musaka

Solata

Goveji golaž

Polenta

Sadje

 

JEDILNIK od 18.3.2024 do 22.3.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

18.3.

Pečenica

Dušeno kislo zelje

Zabeljen fižol

Sadje

Njoki z gorgonzolno omako

Solata

Pašta fižol

Kranjska klobasa

Desert

Torek

19.3.

Špageti po bolonjsko

Solata

Testenine z gobami

Zelenjavo in smetano

Solata

Bosanski lonec

Sladica

Sreda

20.3.

Pečena piščančja bedra z naravno omako

Pražen krompir

Solata

Dnevna juha

Sadni cmoki

Kompot

Bograč

Desert

Četrtek

21.3.

Govedina po mongolsko

Dušen riž

Solata

Ribolita

Desert

Svinjska jetrca v omaki

Pire krompir

Solata

Petek

22.3.

Piščančji dunajski zrezek

Krompirjeva solata

Sadje

Oslič po mediteransko

Krompir z blitvo

Tržaška omaka

Sadje

Telečja obara

Ajdovi žganci

 

JEDILNIK od 25.3.2024 do 29.3.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

25.3.

Njoki s haše omako

Solata

 

Tris žit z zelenjavo

Solata

 

Ričet

Kranjska klobasa

Desert

 

Torek

26.3.

Sladko kisli piščanec

Dušen riž

Solata

 

Zelenjavni zrezek

Pire krompir

Zeliščna omaka

Solata

 

Hribovska enolončnica

Sladica

 

Sreda

27.3.

Svinjska pečenka v čebulni omaki

Ocvrti svaljki

Solata

 

Dnevna juha

Skutine palačinke

Kompot

 

Piščančja obara z vodnimi žličniki

Desert

 

Četrtek

28.3.

Piščančji zrezek v gobovi omaki

Testenine

Solata

 

Sojini polpeti

Porova omaka

Korenčkov pire

Solata

Boranja z govejim mesom

Sladica

 

Petek

29.3.

Oslič po dunajsko

Krompirjeva solata

Sadje

Gobova kmečka enolončnica

Beli žganci s krompirjem

Sadje

Rižota s piščančjim mesom

Solata

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Dober tek!

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216