PREDSTAVITEV
PREDSTAVITEV
Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.
Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.
Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.
Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.
Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.
ZGODBA
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.
Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.
Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.
Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.
Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.
Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.
KAKO KUHAMO
Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano. Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.
Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.
MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC
JEDILNIK od 26.2.2024 do 29.2.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
26.2. |
Piščanec z arašidi
Dušen riž Solata
|
Špageti s tunino
Solata
|
Ričet
Kranjska klobasa Desert
|
Torek
27.2. |
Pečenica
Dušeno kislo zelje Zabeljen fižol Sadje
|
Sirovi tortelini s smetanovo omako
Solata
|
Piščančji paprikaš
Testenine Solata
|
Sreda
28.2. |
Piščančji trakci v sirovi omaki
Pečen krompir Solata
|
Sirov kanelon
Pečen krompir Bučkina omaka Solata
|
Goveje srce v lovski omaki
Polenta Desert
|
Četrtek
29.2. |
Dolenjske kepe
Krompirjeva solata Sadje
|
Dnevna juha
Sadni cmoki s cimetovim posipom Kompot
|
Bograč
Sladica
|
JEDILNIK 1.3.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Petek
1.3. |
Makaronovo meso iz svinjine
Solata
|
Sojini polpeti
Vrtnarska omaka Pire krompir Solata
|
Krompirjev golaž
Hrenovka Desert
|
JEDILNIK od 4.3.2024 do 8.3.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
4.3. |
Vratovina na divjačinski način
Testenine Solata
|
Dnevna juha
Zeljne krpice Solata
|
Pasulj
Klobasa kranjska Desert
|
Torek
5.3. |
Pečena svinjska rebra v omaki
Ocvrti svaljki Solata
|
Dnevna juha
Tortilja z zelenjavo Solata
|
Pastirski golaž
Sladica
|
Sreda
6.3. |
Goveji trakci v čebulni omaki
Kruhova rezina Solata
|
Dnevna juha
Testenine s paradižnikovo omako Solata
|
Chili con carne
Sladica
|
Četrtek
7.3. |
Špageti po bolonjsko
Solata
|
Rižev narastek
Sadni preliv Kompot
|
Piščančji paprikaš
Testenine Solata
|
Petek
8.3. |
Pleskavica v omaki
Pekarski krompir Solata
|
Njoki z jurčkovo omako
Solata
|
Piščančja jetrca v omaki
Slan krompir Solata
|
JEDILNIK od 11.3.2024 do 15.3.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
11.3. |
Piščančji trakci v sirovi omaki
Njoki Solata |
Špageti s tunino
Solata |
Jota
Prekajena šunka Desert |
Torek
12.3. |
Goveji rezanci v gozdarski omaki
Testenine Solata |
Spomladanski zavitki
Pire krompir Korenčkova omaka Solata |
Krompirjeva omaka s hrenom
Hrenovka Desert |
Sreda
13.3. |
Piščančji zrezek orly
Krompirjeva solata Sadje |
Dnevna juha
Skutini štruklji z drobtinami Kompot |
Vaški lonec
Sladica |
Četrtek
14.3. |
Somborska zarebrnica
Zelenjavni riž Solata |
Golaž s stročjim fižolom in gobami
Desert |
Vampi po tržaško
Sladica |
Petek
15.3. |
Čufti v paradižnikovi omaki
Pire krompir Solata |
Zelenjavna musaka
Solata |
Goveji golaž
Polenta Sadje |
JEDILNIK od 18.3.2024 do 22.3.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
18.3. |
Pečenica
Dušeno kislo zelje Zabeljen fižol Sadje |
Njoki z gorgonzolno omako
Solata |
Pašta fižol
Kranjska klobasa Desert |
Torek
19.3. |
Špageti po bolonjsko
Solata |
Testenine z gobami
Zelenjavo in smetano Solata |
Bosanski lonec
Sladica |
Sreda
20.3. |
Pečena piščančja bedra z naravno omako
Pražen krompir Solata |
Dnevna juha
Sadni cmoki Kompot |
Bograč
Desert |
Četrtek
21.3. |
Govedina po mongolsko
Dušen riž Solata |
Ribolita
Desert |
Svinjska jetrca v omaki
Pire krompir Solata |
Petek
22.3. |
Piščančji dunajski zrezek
Krompirjeva solata Sadje |
Oslič po mediteransko
Krompir z blitvo Tržaška omaka Sadje |
Telečja obara
Ajdovi žganci |
JEDILNIK od 25.3.2024 do 29.3.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
25.3. |
Njoki s haše omako
Solata
|
Tris žit z zelenjavo
Solata
|
Ričet
Kranjska klobasa Desert
|
Torek
26.3. |
Sladko kisli piščanec
Dušen riž Solata
|
Zelenjavni zrezek
Pire krompir Zeliščna omaka Solata
|
Hribovska enolončnica
Sladica
|
Sreda
27.3. |
Svinjska pečenka v čebulni omaki
Ocvrti svaljki Solata
|
Dnevna juha
Skutine palačinke Kompot
|
Piščančja obara z vodnimi žličniki
Desert
|
Četrtek
28.3. |
Piščančji zrezek v gobovi omaki
Testenine Solata
|
Sojini polpeti
Porova omaka Korenčkov pire Solata |
Boranja z govejim mesom
Sladica
|
Petek
29.3. |
Oslič po dunajsko
Krompirjeva solata Sadje |
Gobova kmečka enolončnica
Beli žganci s krompirjem Sadje |
Rižota s piščančjim mesom
Solata |
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.
Dober tek!
KONTAKT
GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje
E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216