PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK 1.9.2023

  Meni I Meni II Meni III
Petek

1.9.

Špageti po bolonjsko

Solata

 

Sirovi tortelini s smetanovo omako

Solata

 

Krompirjeva omaka s hrenom

Hrenovke

Desert

 

JEDILNIK od 4.9.2023 do 8.9.2023

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

4.9.

Vratovina na divjačinski način

Kruhova rezina

Solata

 

Sojini polpeti

Vrtnarska omaka

Pire krompir

Solata

Ričet

Kranjska klobasa

Desert

 

Torek

5.9.

Piščančji zrezek v vrtnarski omaki

Testenine

Solata

Zelenjavna rižota

Solata

 

Vampi po tržaško

Sladica

 

Sreda

6.9.

Svinjska pečenka v čebulni omaki

Kuhani njoki

Solata

Dnevna juha

Skutini štruklji

Kompot

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

Četrtek

7.9.

Piščanec po mongolsko

Dušen riž

Solata

Zelenjavni zrezek

Pire krompir

Dušena mešana zelenjava

Solata

Boranja s svinjskim mesom

Sladica

Petek

8.9.

Sesekljana pečenka z naravno omako

Pire krompir

Solata

Njoki z gorgonzolno omako

Solata

Goveji golaž

Polenta

Desert

JEDILNIK od 11.9.2023 do 15.9.2023

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

11.9.

Piščančji trakci v sirovi omaki

Kuhani njoki

Solata

Dnevna  juha

Sadni cmoki s cimetovim posipom

Kompot

Pasulj

Kranjska klobasa

Desert

Torek

12.9.

Pleskavica

Džuveč riž

Solata

Testenine z gobami,

zelenjavo in smetano

Solata

Piščančja obara z vod. Žličniki

Sladica

Sreda

13.9.

Svinjski zrezek v omaki z zelenim poprom

Pražen krompir

Solata

Fižolova enolončnica s čičeriko in ajdovimi žličniki

Desert

Bosanski lonec

Sladica

Četrtek

14.9.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Sirov kanelon

Pečen krompir

Tatarska omaka

Solata

Puranji golaž

Polenta

Desert

Petek

15.9.

Rižota s piščančjim mesom

Solata

Dnevna juha

Njoki z gobami

Solata

Dnevna juha

Mesna lazanja

Solata

JEDILNIK od 18.9.2023 do 22.9.2023

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

18.9.

Ragu stroganov

Testenine

Solata

Dnevna juha

Skutine palačinke

Kompot

Prisiljeno  zelje

Prekajena šunka

Sadje

Torek

19.9.

Pečena piščančja bedra z naravno omako

Bučni pire

Solata

Rižota z masleno bučo

Solata

Svinjska jetrca v omaki

Pire krompir

Solata

Sreda

20.9.

Piščančji zrezek orly

Krompirjeva solata

Sadje

Spomladanski zavitki

Smetanove bučke

Pire krompir

Solata

Pohorski lonec

Sladica

Četrtek

21.9.

Svinjska pečenka v lovski omaki

Zelenjavni riž

Solata

Dnevna juha

Narastek z bučkami in skuto

Solata

Bograč

Sladica

Petek

22.9.

Makaronovo meso iz svinjine

Solata

 

Ocvrt aljaški polak

Krompir z blitvo

Sadje

Dnevna juha

Krompirjeva musaka

Solata

 

JEDILNIK od 25.9.2023 do 29.9.2023

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

25.9.

Špageti po bolonjsko

Solata

Njoki s sirovo omako

Solata

Pašta fižol

Prekajena šunka

Sadje

Torek

26.9.

Sladko kisli piščanec

Dušen riž

Solata

Zelenini zrezki s sezamom

Pire krompir

Kremna zelenjava

Solata

Vaški lonec

Sladica

Sreda

27.9.

Ocvrte perutničke po dunajsko

Pražen krompir

Solata

Dnevna juha

Praženec

Jabolčni kompot

Goveje srce v lovski omaki

Polenta

Desert

Četrtek

28.9.

Masleni indijski piščanec

Dušen riž

Solata

Veganski chili con carne

Sladica

Enolončnica s svinjskim mesom

Šparglji in žličniki

Sladica

Petek

29.9.

Tajske mesne krogljice s šampinjonovo omako

Pire krompir

Solata

Testenine s paradižnikovo omako

Solata

Kmečke kumare

Zabeljen fižol

Hrenovka

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Alergeni v kruhu: 1, 6, 7                                                                                                                                                                            Dober tek!

 

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 031 248 841, 041 745 216