PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljata Perutnina Ptuj in Mesarstvo Oblak (Žiri), ki z ustreznimi potrdili dokazuje, da nam dobavlja pretežen del govedine in svinine slovenskega izvora. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Na trgu uspevamo nabavljati najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

 

JEDILNIK od 6.5.2019 do 10.5.2019

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

6.5.

Piščančja rižota z zelenjavo in mladimi šparglji

Solata

Dnevna juha

Sadni cmoki s cimetovim posipom

Kompot

Pasulj

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

7.5.

Svinjski zrezek v gobovi omaki

Ocvrti njoki

Solata

Sojini polpeti

Kvinoja z zelenjavo, špargljeva omaka            Solata

Piščančja obara z vodnimi žličniki

Domača sladica

Sreda

8.5.

Puranji dunajski zrezek

Francoska solata

Puding

Dnevna juha

Gratinirana zelenjava s šparglji in čemaževo omako         Solata

Paprikaš iz svinjine

Testenine

Solata

Četrtek

9.5.

Pečeno piščančje meso z omako

Mlinci

Solata

Dnevna juha

Špageti s tuno

Solata

Fižolova enolončnica s piščančjim mesom in šparglji

Domača sladica

Petek

10.5.

Pleskavica na žaru

s česnovo omako

Peteršiljev krompir       Solata

Ocvrt oslič

Peteršiljev krompir

Solata

Dnevna juha

Palačinke Hortobagy

Solata

 

 

 

 

JEDILNIK od 13.5.2019 do 17.5.2019

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

13.5.

Makaronovo meso s svinjino

Solata

Špargljeva kremna juha

Skutini štruklji

Kompot

Pašta fižol

Kranjska klobasa

Sadje

Torek

14.5.

Puranji zrezek v arašidovi omaki

Kus kus s šparglji

Solata

Spomladanski zvitki

Riž s curryjem, korenčkova omaka

Solata

Enolončnica s svinjino, šparglji in vodnimi žličniki

Domača sladica

Sreda

15.5.

Ocvrto piščančje meso

Rizi bizi

Solata

Veganska čebulna juha

Rižota s šparglji in artičokami

Solata

Piščančji kebab krožnik
Četrtek

16.5.

Vratovina po divjačinsko

Kruhova rezina

Solata

Dnevna juha

Tortilja z zelenjavo

Solata

Hrenovka

Krompirjeva omaka s hrenom

Jogurt

Petek

17.5.

Sesekljana pečenka z omako

Pire krompir

Solata

Dnevna juha

Ocvrt sir s tatarsko omako

Solata

Chili con carne

Domača sladica

 

 

 

JEDILNIK od 20.5.2019 do 24.5.2019

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

20.5.

Špageti po bolonjsko

Solata

Zelenjavna juha s šparglji

Carski praženec

Kompot

Ričet

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

21.5.

Govedina Esterhazy

Dušen riž s šparglji

Solata

Sojin golaž

Polenta

Sadje

Vampi po tržaško

Domača sladica

Sreda

22.5.

Puranje kroglice s špargljevo in šampinjonovo omako

Pražen krompir      Solata

File osliča Orly

Pražen krompir

Solata

Piščančja obara

Ajdovi žganci

Puding

Četrtek

23.5.

Piščančje nabodalo z

naravno omako

Kuhani njoki       Solata

Dnevna juha

Narastek s šparglji in parmezanom

Solata

Lovska enolončnica

Domača sladica

Petek

24.5.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Špargljeva kremna juha

Rižev narastek s sadnim prelivom

Kompot

Goveji golaž

Polenta

Jogurt

 

 

 

JEDILNIK od 27.5.2019 do 31.5.2019

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

27.5.

Goveji ragu Stroganov

Testenine

Solata

Dnevna juha

Njoki s šparglji, zelenjavo in smetano      Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Sadje

Torek

28.5.

Kare na žaru s česnovo omako

Džuveč riž

Solata

Dnevna juha

Rižota z morskimi sadeži

Solata

Boranja z mesom

Domača sladica

Sreda

29.5.

Puranji Orly

Pražen krompir

Solata

Sir z žara

Pražen krompir, špinača

Solata

Srček v omaki

Polenta

Solata

Četrtek

30.5.

Svinjina v gorčični omaki

Kruhov cmok

Solata

Dnevna juha

Sladki narastek z rezanci in skuto

Kompot

Bograč

Domača sladica

Petek

31.5.

Zeliščna pečenka z omako

Špičniki

Solata

Sirov kanelon

Pire krompir, smetanove bučke

Solata

Dnevna juha

Mesna lazanja

Solata

                                                                                                                               

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82