PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljata Perutnina Ptuj in Mesarstvo Oblak (Žiri), ki z ustreznimi potrdili dokazuje, da nam dobavlja pretežen del govedine in svinine slovenskega izvora. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Na trgu uspevamo nabavljati najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK NOVEMBER od 2.11.2017. do 3.11.2017

  Meni I Meni II Meni III
Sreda

1.11.

Praznik – Dan spomina na mrtve Praznik – Dan spomina na mrtve Praznik – Dan spomina na mrtve
Četrtek

2.11.

Pečenica

Dušeno kislo zelje

Sadje

Dnevna juha

Zelenjavna rižota

Solata

Pašta fižol

Prekajena rebra

Sadje

Petek

3.11.

Puranji orly

Dušen riž s korenjem

Solata

Pečena postrv

Krompirjeva solata

Sladica

Paprikaš iz svinjine

Testenine

Solata

 

JEDILNIK NOVEMBER od 6.11.2017 do 10.11.2017

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

6.11.

Svinjski zrezek v lovski omaki

Špičniki

Solata

Dnevna juha

Testenine s tuno

Solata

Jota

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

7.11.

Makaronovo meso iz govedine

Solata

Dnevna juha

Ocvrt sir s tatarsko omako

Solata

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

Sreda

8.11.

Pleskavica na žaru z omako

Džuveč riž

Solata

Dnevna juha

Palačinke hortobagy

Solata

Goveji srček v lovski omaki

Polenta

Solata

Četrtek

9.11.

Ocvrto piščančje meso

Pražen krompir

Solata

Dnevna juha

Pražene gobe z jajčkom

Solata

Boranja z govedino

Sladica

Petek

10.11.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Zelenjavna enolončnica

Sladica

Vampi po tržaško

Sladica

 

JEDILNIK NOVEMBER od 13.11.2017 do 17.11.2017

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

13.11.

Špageti z bolonjsko omako

Solata

Dnevna juha

Skutni štruklji

Kompot

Telečja obara

Ajdovi žganci

Torek

14.11.

Pečeno piščančje meso z omako

Mlinci

Solata

Testenine z zelenjavo, gobami in smetano  

Solata

Segedin golaž

Sladica

Sreda

15.11.

Mornarski zrezek

Kruhova rezina

Solata

Gurmanski zelenjavni zrezek

Pire krompir, špinača

Solata

Lovska enolončnica

Sladica

Četrtek

16.11.

Ocvrta svinjska zarebrnica

Krompirjeva solata

Sadje

Dnevna juha

Zelenjavni narastek

Solata

Goveji golaž

Polenta

Sadje

Petek

17.11.

Piščančja rižota z zelenjavo in gobami

Solata

Oslič po dunajsko

Krompir z blitvo

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Sladica

 

JEDILNIK NOVEMBER od 20.11.2017 do 24.11.2017

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

20.11.

Puranji zrezek v gobovi omaki

Rizi bizi

Solata

Sojin polpet

Brokolijev pire, dušeno rdeče zelje

Solata

Ričet

Prekajena šunka

Jogurt

Torek

21.11.

Marinirana svinjska rebra z omako

Ocvrti njoki

Solata

Gobova enolončnica

Ajdovi žganci

Argentinska enolončnica

Sladica

Sreda

22.11.

Pečeno piščančje meso z omako

Pražen krompir

Solata

Dnevna juha

Ocvrta cvetača s tatarsko omako

Solata

Ciganski golaž

Sladica

 

Četrtek

23.11.

Svinjski dunajski zrezek

Francoska solata

Sladica

Dnevna juha

Rižev narastek s sadno polivko

Kompot

Hrenovka

Krompirjeva omaka s hrenom

Sladica

Petek

24.11.

Pisana puranja sesekljana pečenka

Pire krompir

Solata

Kebab krožnik

 

Bograč

Sladica

 

 

JEDILNIK NOVEMBER 27.11.2017 do 30.11.2017

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

27.11.

Vratovina po divjačinsko

Testenine

Solata

Zelenini zrezki s sezamom

Kuhana zelenjava, bazilikina omaka

Solata

Hrenovka

Dušena kisla repa

Zabeljen fižol

Torek

28.11.

Puranji dunajski zrezek

Dušen riž

Solata

Dnevna juha

Zelenjavna lazanja

Solata

Vaški lonec

Sladica

 

Sreda

29.11.

Kare na žaru z omako

Kuhani njoki

Solata

Dnevna juha

Zelenjavna tortilja

Solata

Piščančji paprikaš z zelenjavo

Dušen riž

Solata

 

Četrtek

30.11.

Piščančje meso z gobovo omako

Pražen krompir

Solata

Sirov kanelon

Pražen krompir, korenčkova omaka

Solata

Chili con carne

Sladica

 

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82