PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljata Perutnina Ptuj in Mesarstvo Oblak (Žiri), ki z ustreznimi potrdili dokazuje, da nam dobavlja pretežen del govedine in svinine slovenskega izvora. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Na trgu uspevamo nabavljati najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK JUNIJ od 28.6.2018 do 29.6.2018

 

  Meni I Meni II Meni III
Četrtek

28.6.

Puranji dunajski zrezek

Pražen krompir

Solata

Testenine z zelenjavo, smetano in gobami

Solata

Dnevna juha

Mesna lazanja s svinjino

Solata

Petek

29.6.

Pečena piščančja bedra z omako

Mlinci
Solata

Pečena postrv

Krompirjeva solata

Sadje

Goveji golaž

Polenta

Solata

JEDILNIK od 2.7.2018. do 6.7.2018

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

2.7.

Svinjski zrezek v lovski omaki

Riž z zelenjavo

Solata

Dnevna juha

Ajdovi štruklji z orehi

Kompot

Pasulj

Kranjska klobasa

Sadje

Torek

3.7.

Pečeno piščančje meso z omako

Mlinci

Solata

Dnevna juha

Rižota z morskimi sadeži

Solata

Vampi po tržaško

Sladica

Sreda

4.7.

Ocvrta zarebrnica po dunajsko

Krompirjeva solata s kumarami

Sadje

Dnevna juha

Zelenjavna lazanja

Solata

Hrenovka

Kmečke kumare

Zabeljen stročji fižol

Četrtek

5.7.

Goveji zrezek v poprovi omaki

Kruhova rezina

Solata

Dnevna juha

Ocvrta cvetača s tatarsko omako

Solata

Boranja z mesom

Sladica

Petek

6.7.

Polnjena paprika v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Ocvrt oslič

Blitva s krompirjem

Solata

 

Piščančja jetrca v omaki

Pire krompir

Solata

JEDILNIK od 9.7.2018 do 13.7.2018

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

9.7.

Rižota s svinjskim mesom in sezonsko zelenjavo

Solata

Dnevna juha

Polnozrnati špageti s tuno

Solata

Ričet

Kranjska klobasa

Sladica

Torek

10.7.

Vratovina po divjačinsko

Polširoki rezanci

Solata

Dnevna juha

Špargljeva rižota

Solata

Piščančja obara z vodnimi žličniki

Sladica

Sreda

11.7.

Ocvrto piščančje meso

Francoska solata

Sladica

Dnevna juha

Zelenjavna tortilja

Solata

Goveji srček v omaki

Polenta

Solata

Četrtek

12.7.

Pleskavica na žaru z omako

Džuveč riž

Solata

Dnevna juha

Ocvrt sir s tatarsko omako

Solata

Chili con carne

Sladica

Petek

13.7.

Svinjski kare na žaru z omako

Tarhonya

Solata

Zelenjavni zrezek

Pire krompir s smetanovimi bučkami

Solata

Krompirjev golaž

Hrenovka

Jogurt

JEDILNIK od 16.7.2018 do 20.7.2018

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

16.7.

Govedina po gozdarsko

Kruhova rezina

Solata

Testenine z zelenjavo, gobami in smetano

Solata

Pašta fižol

Kranjska klobasa

Sadje

Torek

17.7.

Svinjska pečenka z omako

Ocvrti njoki

Solata

Dnevna juha

Njoki z gorgonzolno omako

Solata

Ciganski golaž

Sladica

Sreda

18.7.

Puranji orly

Rizi bizi

Solata

Dnevna juha

Rižev narastek s sadno polivko

Kompot

Telečja obara

Ajdovi žganci

 

Četrtek

19.7.

Pečena piščančja prsa z omako

Pražen krompir

Solata

Sojin polpet

Pražen krompir, špinača

Solata

Paprikaš iz svinjine

Testenine

Solata

Petek

20.7.

Čevapčiči

Žar priloga

Kislo mleko

Dnevna juha

Sirovi tortelini s paradižnikovo omako

Solata

Bograč

Sladica

JEDILNIK od 23.7.2018 do 27.7.2018

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

23.7.

Goveji golaž

Polenta

Solata

Dnevna juha

Marelični cmoki

Kompot

Torek

24.7.

Špageti z bolonjsko omako

Solata

Zelenin zrezek s sezamom

Pire krompir, špinača

Solata

Sreda

25.7.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Cezarjeva solata z medaljoni

Sladica

Četrtek

26.7.

Rižota s piščančjim mesom in zelenjavo

Solata

Dnevna juha

Testenine s tuno

Solata

Petek

27.7.

Perutničke po ptujsko

Pečen krompir

Solata

Ocvrt oslič

Krompirjeva solata

Sadje

JEDILNIK 30.7.2018 do 31.7.2018

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

30.7.

Piščančji cordon bleu

Rizi bizi

Solata

Gobova kmečka enolončnica

Ajdovi žganci

Kislo mleko

Torek

31.7.

Čevapčiči

Žar priloga

Sladica

Dnevna juha

Zelenjavni narastek

Solata

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

 

                                                                                                                                                      

 

Dober tek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82