PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljata Perutnina Ptuj in Mesarstvo Oblak (Žiri), ki z ustreznimi potrdili dokazuje, da nam dobavlja pretežen del govedine in svinine slovenskega izvora. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Na trgu uspevamo nabavljati najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

 

 

JEDILNIK od 28.1.2019 do 31.1.2019

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

28.1.

Rižota s piščančjim mesom in zelenjavo

Solata

Dnevna juha

Carski praženec

kompot

Pašta fižol

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

29.1.

Svinjski zrezek v gorčični omaki

Testenine

Solata

Kebab krožnik

 

Hribovska enolončnica

Sladica

Sreda

30.1.

Svinjski dunajski zrezek

Peteršiljev krompir

Solata

Dnevna juha

Rižev narastek s polivko

Kompot

Krompirjeva omaka s hrenom

Hrenovka

Sadje

Četrtek

31.1.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Vegi bolognez na polnozrnatih Špagetih

Solata

Piščančji paprikaš

Pire krompir

Solata

 

JEDILNIK 1.2.2019

 

  Meni I Meni II Meni III
Petek

1.2.

Pečenica

Dušeno kislo zelje

Sadje

Zelenjavna enolončnica

Sladica

Ričet

Prekajena šunka

Sadje

 

JEDILNIK od 4.2.2019 do 8.2.2019

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

4.2.

Špageti po bolonjsko

Solata

Dnevna juha

Rižota z morskimi sadeži

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

5.2.

Pečeno piščančje meso z omako

Mlinci

Solata

Dnevna juha

Slivovi cmoki

Kompot

Vampi po tržaško

Sladica

Sreda

6.2.

Puranji dunajski zrezek

Rizi bizi

Solata

Sojini polpeti

Pire krompir, špinača

Solata

Piščančja jetrca v omaki

Pire krompir

Solata

Četrtek

7.2.

Svinjska zarebrnica v česnovi omaki

Kruhova rezina

Solata

Testenine z zelenjavo, gobami in smetano

Solata

Goveji srček v lovski omaki

Polenta

Jogurt

Petek

8.2.

PRAZNIK  

 

JEDILNIK od 11.2.2019 do 15.2.2019

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek 11.2. Puranji zrezek v kikirikijevi omaki

Kuhani njoki

Solata

Dnevna juha

Špageti s tuno

Solata

Jota

Kranjska klobasa

Sadje

Torek

12.2.

Makaronovo meso s svinjino

Solata

Dnevna juha

Ocvrt sir s tatarsko omako

Solata

Lovska enolončnica

Sladica

Sreda

13.2.

Sesekljana pečenka z omako

Pražen krompir

Solata

Dnevna juha

Zelenjavna rižota

Solata

Goveji golaž

Polenta

Jogurt

Četrtek

14.2.

Govedina v mornarski omaki

Kruhova rezina

Solata

Golaž s stročjim fižolom in gobami

Sladica

Piščančji paprikaš

Kruhova rezina

Solata

Petek

15.2.

Ocvrta svinjska zarebrnica

Francoska solata

Sadje

Pečena postrv

Krompirjeva solata

Sadje

Hrenovka

Dušena kisla repa

Pire krompir

 

JEDILNIK od 18.2.2019 do 22.2.2019

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

18.2.

Goveji ragu stroganov

Testenine

Solata

Dnevna juha

Gratinirane skutne palačinke

Kompot

Pašta fižol

Kranjska klobasa

Sladica

Torek

19.2.

Svinjski zrezek v gorčični omaki

Ocvrti njoki

Solata

Dnevna juha

Sirov kanelon, krompirjeve rezine

Solata

Segedin golaž

Sladica

Sreda

20.2.

Ocvrt piščančji zrezek

Peteršiljev krompir

Solata

Dnevna juha

Zelenjavna lazanja

Solata

Telečja obara

Ajdovi žganci

Četrtek

21.2.

Babičina pečenka

Kus kus z zelenjavo

Solata

Zelenjavni zrezek

Pire krompir, dušeno rdeče zelje

Solata

Bograč

Sladica

Petek

22.2.

Pleskavica na žaru z omako

Džuveč riž

Solata

Kebab krožnik

 

Krompirjev golaž

Hrenovka

Jogurt

 

JEDILNIK od 25.2.2019 do 28.2.2019

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

25.2.

Rižota s svinjino in zelenjavo

Solata

Dnevna juha

Skutni štruklji

Kompot

Prisiljeno zelje

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

26.2.

Čufti v paradižnikovi omaki

pire krompir

Solata

Dnevna juha

Gratinirana zelenjavni narastek, bazilikina omaka

Solata

Boranja

Sladica

Sreda

27.2.

Vratovina po divjačinsko

Kruhova rezina

Solata

Dnevna juha

Tortilja z zelenjavo

Solata

Piščančja obara

Beli žganci

Sadje

Četrtek

28.2.

Svinjski zrezek v gobovi omaki

Kuhani njoki

Solata

Dnevna juha

Ocvrta cvetača s tatarsko omako

Solata

Chili con carne

Sladica

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82