PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljata Perutnina Ptuj in Mesarstvo Oblak (Žiri), ki z ustreznimi potrdili dokazuje, da nam dobavlja pretežen del govedine in svinine slovenskega izvora. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Na trgu uspevamo nabavljati najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

 

JEDILNIK APRIL 30.4.2018

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

30.4.

Goveji ragu stroganov

Testenine

Solata

Dnevna juha

Kraška rižota s pršutom in radičem

Solata

Hribovska enolončnica

Sladica

 

JEDILNIK MAJ od 1.5.2018. do 4.5.2018

  Meni I Meni II Meni III
Torek

1.5.

Praznik dela Praznik dela Praznik dela
Sreda

2.5.

Praznik dela Praznik dela Praznik dela
Četrtek

3.5.

Goveji trakci na lovski način

Kruhova rezina

Solata

Dnevna juha

Riž s pisano zelenjavo

Solata

Chili con carne

Sladica

Petek

4.5.

Rižota s piščancem in zelenjavo

Solata

Dnevna juha

Ocvrta cvetača s tatarsko omako

Solata

Dnevna juha

Mesna lazanja

Solata

 

JEDILNIK MAJ od 7.5.2018 do 11.5.2018

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

7.5.

Kuhani njoki s haše omako

Solata

Dnevna juha

Skutni štruklji po poljsko s cimetovim sladkorjem

Kompot

Pasulj

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

8.5.

Zrezek iz piščančje krače z naravno omako

Mlinci

Solata

Zelenjavni zrezek

Pire krompir, špinača

Solata

Vampi po tržaško

Sladica

Sreda

9.5.

Svinjski zrezek na dunajski način

Francoska solata

Sadje

Testenine s smetanovo polivko, zelenjavo in gobicami

Solata

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

Četrtek

10.5.

Puranji zrezek v gobovi omaki

Dušen riž

Solata

Zelenjavna enolončnica

Sladica

Dnevna juha

Palačinke hortobagy

Solata

Petek

11.5.

Svinjska pečenka s česnovo omako

Pražen krompir

Solata

Ocvrti šampinjoni

Pražen krompir

Solata

Goveji srček v lovski omaki

Polenta

Solata

 

JEDILNIK MAJ od 14.5.2018 do 18.5.2018

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

14.5.

Makaronovo meso s svinjino

Solata

Dnevna juha

Gratinirana zelenjava

Bazilikina omaka

Solata

Ričet

Kranjska klobasa

Sadje

Torek

15.5.

Zarebrnica na žaru z omako

Svaljki

Solata

Testenine s tuno

Solata

Boranja z mesom

Sladica

Sreda

16.5.

Puranji orly

Rizi bizi

Solata

Dnevna juha

Zeljne krpice

Solata

Telečja obara

Ajdovi žganci

 

Četrtek

17.5.

Govedina po divjačinsko

Kruhova rezina

Solata

Dnevna juha

Ocvrt sir s tatarsko omako

Solata

Piščančja obara z vodnimi žličniki

Sladica

Petek

18.5.

Pečeno piščančje meso z omako

Pire krompir

Solata

Krompirjev golaž s stročjim fižolom in gobami

Sladica

Dnevna juha

Krompirjeva musaka

Solata

 

JEDILNIK MAJ od 21.5.2018 do 25.5.2018

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

21.5.

Špageti z bolonjsko omako

Solata

Dnevna juha

Marelični cmoki s sadnim kulijem

Kompot

Pašta fižol

Prekajena šunka

Puding

Torek

22.5.

Marinirana svinjska rebra

Ocvrti njoki

Solata

Dnevna juha

Ječmenova kaša s porom in gobicam

Solata

Ciganski golaž

Sladica

 

Sreda

23.5.

Ocvrta filirana bedrca

Pražen krompir

Solata

Sir z žara

Pražen krompir

Solata

Krompirjeva omaka s hrenom

Hrenovka

Jogurt

Četrtek

24.5.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Zelenini zrezki s sezamom

Pire krompir, dušeno sladko zelje

Solata

Argentinska enolončnica

Sladica

Petek

25.5.

Svinjski zrezek v gorčični omaki

Riž s korenjem

Solata

Paniran oslič

Krompir z blitvo

Solata

Dnevna juha

Tortilja s puranom in zelenjavo

Solata

 

JEDILNIK MAJ od 28.5.2018 do 31.5.2018

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

28.5.

Vratovina po divjačinsko

Kruhova rezina

Solata

Dnevna juha

Testenine s tuno

Solata

Prisiljeno zelje

Kranjska klobasa

Puding

Torek

29.5.

Pečene perutničke po mehiško

Dušen riž

Solata

Dnevna juha

Rižev narastek

Kompot

Paprikaš s svinjino

Testenine

Solata

Sreda

30.5.

Sesekljana pečenka z omako

Pire krompir

Solata

Dnevna juha

Sirovi tortelini s paradižnikovo omako

Solata

Goveji golaž

Polenta

Solata

Četrtek

31.5.

Dolenjske kepe

Pražen krompir

Solata

Pečena postrv

Krompirjeva solata

Puding

Lovska enolončnica

Sladica

 

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82