PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljata Perutnina Ptuj in Mesarstvo Oblak (Žiri), ki z ustreznimi potrdili dokazuje, da nam dobavlja pretežen del govedine in svinine slovenskega izvora. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Na trgu uspevamo nabavljati najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 1.1.2018 do 5.1.2018

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

1.1.

PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK
Torek

2.1.

PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK
Sreda

3.1.

Piščančja rižota z zelenjavo

Solata

Testenine z gobami, zelenjavo in smetano

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Jogurt

Četrtek

4.1.

Svinjski zrezek v gobovi omaki

Špičniki

Solata

Dnevna juha

Skutni štruklji

Kompot

Piščančji paprikaš

Špičniki

Solata

Petek

5.1.

Špageti z bolonjsko omako

Solata

Zelenjavni zrezek

Peteršiljev krompir,

dušeno rdeče zelje

Solata

Hrenovke

Dušena kisla repa

Zabeljen fižol

 

JEDILNIK od 8.1.2018. do 12.1.2018

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

8.1.

Pečeno piščančje meso z omako

Rizi bizi

Solata

Špageti s tuno

Solata

Jota

Prekajena šunka

Sadje

Torek

9.1.

Pečena svinjska rebra

Ocvrti njoki

Solata

Dnevna juha

Njoki z gorgonzolno omako

Solata

Piščančja obara z vodnimi žličniki

Sladica

Sreda

10.1.

Makaronovo meso s svinjino  

Solata

Dnevna juha

Palačinke hortobagy

Solata

Goveji srček v omaki

Polenta

Solata

Četrtek

11.1.

Dolenjske kepe

Pražen krompir

Solata

Ocvrta cvetača

Pražen krompir

Solata

Telečja obara

Ajdovi žganci

 

Petek

12.1.

Ragu stroganov

Kruhova rezina

Solata

Dnevna juha

Praženec

Kompot

Hrenovka

Krompirjeva omaka s hrenom

Sadje

 

 

JEDILNIK od 15.1.2018 do 19.1.2018

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

15.1.

Svinjski zrezek v lovski omaki

Testenine

Solata

Dnevna juha

Gratinirana zelenjava

Bazilikina omaka

Solata

Puranji paprikaš z zelenjavo

Dušen riž

Solata

Torek

16.1.

Pečena piščančja prsa

Mlinci

Solata

Dnevna juha

Tortilja z zelenjavo

Solata

Vaški lonec

Sladica

Sreda

17.1.

Kuhana govedina

Pražen krompir s hrenom

Solata

Sir z žara

Pražen krompir, korenčkova omaka

Solata

Paprikaš iz svinjine

Testenine

Solata

Četrtek

18.1.

Puranji dunajski zrezek

Francoska solata

Sadje

Dnevna juha

Pražene gobice z jajcem

Solata

Chili con carne

Sladica

Petek

19.1.

Pleskavica z omako

Pire krompir

Solata

Kebab krožnik Zelenjavna enolončnica s piščančjim mesom

Sladica

 

 

JEDILNIK od 22.1.2018 do 26.1.2018

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

22.1.

Vratovina po divjačinsko

Kruhova rezina

Solata

Dnevna juha

Gratinirane skutne palačinke

Kompot

Ričet

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

23.1.

Kare na žaru s česnovo omako

Testenine

Solata

Zelenjavna enolončnica

Sladica

Boranja z govedino

Sladica

Sreda

24.1.

Ocvrto piščančje meso

Zelenjavni riž

Solata

Dnevna juha

Zelenjavna lazanja

Solata

Svinjina v gorčični omaki

Zelenjavni riž

Solata

Četrtek

25.1.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Sojini polpeti

Pire krompir

Špinača

Solata

Vampi po tržaško

Sladica

Petek

26.1.

Pečenica

Dušeno kislo zelje

Sadje

Gobova kmečka enolončnica

Beli žganci

Sadje

Lovska enolončnica

Sladica

 

 

JEDILNIK od 29.1.2018 do 31.1.2018

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

29.1.

Piščančji cordon bleu

Korenčkov riž

Solata

Dnevna juha

Marelični cmoki

Kompot

Pašta fižol

Prekajena šunka

Jogurt

Torek

30.1.

Pisana sesekljana puranja pečenka

Pire krompir

Solata

Dnevna juha

Rižota z morskimi sadeži

Solata

Bograč

Sladica

Sreda

31.1.

Zeliščna pečenka z omako

Pražen krompir

Solata

Zelenini zrezki s sezamom

Pražen krompir, dušeno sladko zelje

Solata

Prisiljeno zelje

Kranjska klobasa

Sadje

 

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82