PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljata Perutnina Ptuj in Mesarstvo Oblak (Žiri), ki z ustreznimi potrdili dokazuje, da nam dobavlja pretežen del govedine in svinine slovenskega izvora. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Na trgu uspevamo nabavljati najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 29.10.2018 do 31.10.2018

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

29.10.

Svinjski zrezek v gobovi omaki

Testenine

Solata

Dnevna juha

Njoki z gorgonzolno omako

Solata

Jota

Kranjska klobasa

Sadje

Torek

30.10.

Ocvrt mesni sir

Džuveč riž

Solata

Dnevna juha

Trotilja z zelenjavo

Solata

Mesno zelenjavna enolončnica

Sladica

Sreda

31.10.

PRAZNIK

JEDILNIK NOVEMBER od 1.11.2018. do 2.11.2018

  Meni I Meni II Meni III
Četrtek

1.11.

PRAZNIK – dan spominov na mrtve
Petek

2.11.

Piščančji cordon bleu

Dušen riž

Solata

Dnevna juha

Skutni štruklji

Kompot

 

JEDILNIK NOVEMBER od 5.11.2018 do 9.11.2018

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

5.11.

Puranji zrezek v gobovi omaki

Testenine

Solata

Dnevna juha

Marelični cmoki s cimetovim sladkorjem

Kompot

Ričet

Kranjska klobasa

Sadje

Torek

6.11.

Pečena svinjska rebra z omako

Ocvrti njoki

Solata

Dnevna juha

Sirovi tortelini s paradižnikovo omako

Solata

Boranja z mesom

Sladica

Sreda

7.11.

Ocvrto piščančje meso

Zelenjavni riž

Solata

Dnevna juha

Tortilja z zelenjavo

Solata

Paprikaš iz svinjine

Zelenjavni riž

Solata

Četrtek

8.11.

Mornarski zrezek

Kruhova rezina

Solata

Dnevna juha

Ocvrta cvetača s tatarsko omako

Solata

Chili con carne

Sladica

Petek

9.11.

Pečeno piščančje meso

Mlinci, rdeče dušeno zelje

Solata

Sojini polpeti

Brokolijev pire, rdeče dušeno zelje

Solata

Telečja obara

Ajdovi žganci

 

 

JEDILNIK NOVEMBER od 12.11.2018 do 16.11.2018

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

12.11.

Rižota s piščančjim mesom in zelenjavo

Solata

Testenine z gobami, smetano in zelenjavo

Solata

Goveji golaž

Polenta

Sladica

Torek

13.11.

Govedina po divjačinsko

Pire krompir

Solata

Zelenjavni zrezek

Pire krompir

Solata

Bograč

Sladica

Sreda

14.11.

Ocvrt svinjski kare

Francoska solata

Sadje

Dnevna juha

Zelenjavna rižota

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Sadje

Četrtek

15.11.

Svinjski zrezek v smetanovi omaki

Kuhani njoki

Solata

Dnevna juha

Njoki z gorgonzolno omako

Solata

Lovska enolončnica

Sladica

Petek

16.11.

Makaronovo meso s svinjino

Solata

Ocvrt oslič

Krompirjeva solata

Sladica

Hrenovke

Krompirjeva omaka s hrenom

Sladica

 

JEDILNIK NOVEMBER od 19.11.2018 do 23.11.2018

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

19.11.

Pečenica

Dušeno kislo zelje

Sladica

Špageti s tuno

Solata

Pašta fižol

Kranjska klobasa

Sladica

Torek

20.11.

Špageti z bolonjsko omako

Solata

Dnevna juha

Carski praženec

Kompot

Vampi po tržaško

Sladica

Sreda

21.11.

Puranji dunajski zrezek

Dušen riž

Solata

Golaž iz stročjega fižola in gob

Sladica

Goveji srček v lovski omaki

Polenta

Jogurt

Četrtek

22.11.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Rižota z morskimi sadeži

Solata

Piščančja jetrca v omaki

Pire krompir

Solata

Petek

23.11.

Kuhana govedina

Pražen krompir, kuhan hren

Solata

Dnevna juha

Ocvrt sir s tatarsko omako

Solata

Ciganski golaž

Sladica

 

JEDILNIK NOVEMBER od 26.11.2018 do 30.11.2018

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

26.11.

Vratovina na divjačinski način

Testenine

Solata

Dnevna juha

Zelenjavni narastek

Solata

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

Torek

27.11.

Pečeno piščančje meso z omako

Mlinci

Solata

Gobova kmečka enolončnica

Ajdovi žganci

Jogurt

Segedin golaž

Sladica

Sreda

28.11.

Piščančje nabodalo z omako

Pire krompir

Solata

Dnevna juha

Rižev narastek s sadno polivko

Kompot

Prisiljeno zelje

Kranjska klobasa

Jogurt

Četrtek

29.11.

Pleskavica na žaru z omako

Džuveč riž

Solata

Sojini polpeti

Pire krompir, špinača

Solata

Hribovska enolončnica

Sladica

Petek

30.11.

Svinjski dunajski zrezek

Krompirjeva solata

Sadje

Pečena postrv

Krompirjeva solata

Sadje

Piščančja obara

Beli žganci

Sadje

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Alergeni v kruhu: 1, 6, 7                                                                                                                                                          

 

Dober tek!

 

 

 

 

 

snovi ali proizvodi, ki povzročajo alergijo ali preobčutljivost; LEGENDA: 1.  Žita, ki vsebujejo gluten, 2.  Raki in proizvodi iz rakov, 3. Jajca in proizvodi iz jajc, 4.  Ribe in proizvodi iz rib, 5.  Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov, 6.  Zrnje soje in proizvodi iz soje, 7.  Mleko in mlečni izdelki (vsebujejo laktozo), 8.  Oreški, 9. Listna zelena in proizvodi iz nje, 10.  Gorčično seme ali proizvodi iz njega, 11.  Sezamovo seme ali proizvodi iz njega, 12.  Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji (več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2), 13.  Volčji bob in proizvodi iz njega, 14. Mehkužci in proizvodi iz njih

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82