PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljata Perutnina Ptuj in Mesarstvo Oblak (Žiri), ki z ustreznimi potrdili dokazuje, da nam dobavlja pretežen del govedine in svinine slovenskega izvora. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Na trgu uspevamo nabavljati najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK SEPTEMBER 2017

 

  Meni I Meni II Meni III
Petek

1.9.

Puranji dunajski zrezek

Francoska solata

Sadje

Dnevna juha

Skutini štruklji

Kompot

Goveji golaž

Polenta

Sadje

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

4.9.

Špageti bolognese

Solata

Dnevna juha

Zelenjavni narastek

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

5.9.

Vratovina po divjačinsko

Pire krompir

Solata

Cezarjeva solata z zrezkom na žaru

Sladica

Bograč

Sladica

Sreda

6.9.

Zarebrnica po somborsko

Pražen krompir

Solata

Zelenjavni zrezek

Pražen krompir, korenčkova omaka

Solata

Goveji srček v lovski omaki

Polenta

Solata

Četrtek

7.9.

Ocvrto piščančje meso

Rizi bizi

Solata

Testenine z gobami, zelenjavo in smetano 

Solata

Paprikaš s svinjino

Špičniki

Solata

Petek

8.9.

Goveji zrezek v gorčični omaki

Kruhova rezina

Solata

Dnevna juha

Ocvrt sir s tatarsko omako

Solata

Ciganski golaž

Sladica

                                                                                                                                                                                         

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

11.9.

Goveji ragu stroganov

Polširoki rezanci

Solata

Sojini polpeti s paradižnikovo omako

Pire krompir

Solata

Ričet

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

12.9.

Pečena piščančja bedra

Mlinci

Solata

Kraljeva solata

Sadje

Boranja z mesom

Sladica

 

Sreda

13.9.

Svinjski zrezek v gobovi omaki

Rizi bizi

Solata

Dnevna juha

Tortilja z zelenjavo

Solata

Piščančji paprikaš z zelenjavo

Rizi bizi

Solata

Četrtek

14.9.

Ocvrt mesni sir

Francoska solata

Puding

Dnevna juha

Rižev narastek s sadno polivko

Kompot

Chily con carne

Puding

Petek

15.9.

Pleskavica na žaru z omako

Pire krompir

Solata

Pečen oslič

Krompirjeva solata

Sadje

Hrenovka

Kmečke kumare

Zabeljen fižol

                                                                                                                       

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

18.9.

Makaronovo meso

Solata

Zelenjavni zrezek

Pire krompir, špinača

Solata

Pašta fižol

Kranjska klobasa

Sadje

Torek

19.9.

Marinirana svinjska rebra z omako

Kus kus z zelenjavo

Solata

Dnevna juha

Slivovi cmoki

Kompot

Lovska enolončnica

sladica

Sreda

20.9.

Piščančji zrezek v vrtnarski omaki

Kuhani njoki

Solata

Kebab krožnik

Puding

Vampi po tržaško

Sladica

Četrtek

21.9.

Puranji orly

Pražen krompir

Solata

Špageti s tuno

Solata

Hrenovka

Krompirjev golaž

Sladoled

Petek

22.9.

Rižota s svinjskim mesom, zelenjavo in gobami

Solata

Pečena postrv

Blitva s krompirjem

Solata

Piščančja obara z vodnimi žličniki

Sladica

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

25.9.

Puranji zrezek v gobovi omaki

Testenine

Solata

Sirov kanelon

Peteršiljev krompir, sladko dušeno zelje

Solata

Telečja obara

Ajdovi žganci

Torek

26.9.

Mesni polpet na dušenem sladkem zelju

Pire krompir

Solata

Krompirjev golaž s stročjim fižolom in gobami

Sladica

Argentinska enolončnica

Sladica

Sreda

27.9.

Čevapčiči

Žar priloga

Jogurt

Dnevna juha

Zelenjavna rižota

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Jogurt

Četrtek

28.9.

Ocvrta zarebrnica

Zelenjavni riž

Solata

Tris solat s puranjim zrezkom in sezamom

Sladica

Vaški lonec

Sladica

 

Petek

29.9.

Kuhana govedina

Pražen krompir, kruhov hren

Solata

Dnevna juha

Zelenjavna lazanja

Solata

Krompirjeva omaka s hrenom

Safalada

Sladica

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.                                                                                                                                                                      

 

Dober tek!

 

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82