PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljata Perutnina Ptuj in Mesarstvo Oblak (Žiri), ki z ustreznimi potrdili dokazuje, da nam dobavlja pretežen del govedine in svinine slovenskega izvora. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Na trgu uspevamo nabavljati najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 30.9.2019 do 4.10.2019

 

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

30.9.

Piščančji file

v gorčični omaki

Ocvrti špičniki

Solata

Ajdova juha s smetano

Slivovi cmoki

Kompot

Hribovska enolončnica

Rogljiček

Torek

1.10.

Vratovina po divjačinsko

Kruhova rezina

Solata

Porova juha

Njoki z gobovo omako

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Jogurt

Sreda

2.10.

Svinjski zrezek po dunajsko

Zelenjavni riž

Solata

Zelenjavna enolončnica

Rogljiček

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

Četrtek

3.10.

Pečeno piščančje meso z omako

Mlinci

Solata

Milijonska juha

Rižota s korenasto zelenjavo

Solata

Lovska enolončnica

Domača sladica

Petek

4.10.

Zarebrnica po somborsko

Pražen krompir

Solata

Sir z žara

Pražen krompir, korenčkova omaka

Solata

Prisiljeno zelje

Prekajena šunka

Sadje

 

JEDILNIK od 7.10.2019 do 11.10.2019

 

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

7.10.

Govedina po gozdarsko

Pire krompir

Solata

Bučkina kremna juha

Skutini štruklji

Kompot

Pašta fižol

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

8.10.

Puranji zrezek v gobovi omaki

Kus kus z zelenjavo

Solata

Cvetačna kremna juha

Ocvrt sir s tatarsko omako

Solata

Boranja s svinjino

Bučkina zloženka z jabolki

 

Sreda

9.10.

Ocvrt svinjski kare

Pražen krompir

Solata

Sojini polpeti s smetanovimi bučkami

Pražen krompir

Solata

Goveji golaž

Polenta

Jogurt

Četrtek

10.10.

Pleskavica na žaru z omako

Džuveč riž

Solata

Prežganka

Bučkin narastek s skuto

Solata

Bosanski lonec

Domača sladica

Petek

11.10.

Špageti z bolonjsko omako

Solata

 

Polnjene bučke s kus kusom

Pire krompir, paradižnikova omaka

Solata

Piščančja obara

Ajdovi žganci

Sadje

 

JEDILNIK od 14.10.2019 do 18.10.2019

 

                       

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

14.10.

Rižota s piščančjim mesom in zelenjavo

Solata

Testenine s smetano, gobami in zelenjavo

Solata

Ričet

Kranjska klobasa

Sadje

Torek

15.10.

Babičina pečenka s suhim sadjem v omaki

Ocvrti špičniki,        Solata

Bistra juha s kašo

Zelenjavna lazanja

Solata

Vampi po tržaško

Domača sladica

Sreda

16.10.

Svinjski zrezek v lovski omaki

Peteršiljev krompir

Solata

Zelenjavni zrezek

Peteršiljev krompir, špinača

Solata

Krompirjev golaž

Hrenovka

Jogurt

Četrtek

17.10.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Grahova kremna juha

Rižev narastek s sadnim prelivom

Kompot

Bograč

Domača sladica

Petek

18.10.

Puranji orly

Francoska solata

Sadje

Pečena postrv

Blitva s krompirjem

Solata

Paprikaš s svinjino

Testenine

Solata

 

JEDILNIK od 21.10.2019 do 25.10.2019

 

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

21.10.

Makaronovo meso s svinjino

Solata

Sirov kanelon

Peteršiljev krompir, zeliščna omaka

Solata

Vaški lonec

Pecivo

Torek

22.10.

Svinjski zrezek v mornarski omaki

Polširoki rezanci

Solata

Korenčkova juha

Rižota z morskimi sadeži

Solata

Ciganski golaž

Domača sladica

Sreda

23.10.

Sesekljana pečenka z omako

Pire krompir

Solata

Ohrovtova kremna juha

Tortilja z zelenjavo

Solata

Goveji srček v lovski omaki

Polenta

Solata

Četrtek

24.10.

Pečeno piščančje meso s curry omako

Rizi bizi,        Solata

Gobova enolončnica

Ajdovi žganci

Jogurt

Chili con carne

Domača sladica

Petek

25.10.

Dolenjske kepe

Pražen krompir

Solata

Sojin bolognez na polnozrnatih testeninah

Solata

Krompirjeva omaka s hrenom

Hrenovka

Puding

 

JEDILNIK od 28.10.2019 do 31.10.2019

 

                       

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

28.10.

Svinjina v gorčični omaki

Testenine

Solata

Zeljna juha

Gratinirane skutine palačinke

Kompot

Piščančja jetrca v omaki

Pire krompir

Solata

Torek

29.10.

Perutničke po ptujsko

Pražen krompir

Solata

Zelenini zrezki s sezamom

Brokolijev pire

Solata

Pastirski golaž

Domača sladica

Sreda

30.10.

Piščančji cordon bleu

Riž s korenjem

Solata

Golaž s stročjim fižolom in gobami

Navihanček

Zdrobova juha

Mesna lazanja

Solata

Četrtek

31.10.

Dan reformacije  

                                                                                                                                                                                                                              Dober tek!

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82