PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljata Perutnina Ptuj in Mesarstvo Oblak (Žiri), ki z ustreznimi potrdili dokazuje, da nam dobavlja pretežen del govedine in svinine slovenskega izvora. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Na trgu uspevamo nabavljati najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 1.8.2019 do 2.8.2019

  Meni I Meni II
Četrtek

1.8.

Ocvrta filirana piščančja bedra

Kumarice s paradižnikom v solati

Sadje

Grahova kremna juha

Gratinirana zelenjava, grahova omaka

Solata

Petek

2.8.

Pečena svinjska rebra z omako

Kuhani njoki

Solata

Brokolijeva kremna juha

Rižota z artičokami in gobami

Solata

 

JEDILNIK od 5.8.2019 do 9.8.2019

 

  Meni I Meni II
Ponedeljek

5.8.

Piščančje nabodalo z naravno omako

Dušen riž

Solata

Ratatouille

Dušen riž

Solata

Torek

6.8.

Svinjski zrezek v lovski omaki

Peteršiljev krompir

Solata

Sojini polpeti

Peteršiljev krompir, smetanove bučke

Solata

Sreda

7.8.

Ocvrt svinjski kare

Šopska solata

Puding

Špinačna juha

Njoki z gorgonzolno omako

Solata

Četrtek

8.8.

Pečen mesni sir

Pražen krompir

Solata

Sirovi kaneloni

Pražen krompir

Solata

Petek

9.8.

Polnjena paprika v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Zdrobova juha

Praženec

Kompot

 

JEDILNIK od 12.8.2019 do 16.8.2019

                       

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

12.8.

Špageti po bolonjsko

Solata

Porova juha

Marelični cmoki

Kompot

Pasulj

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

13.8.

Svinjski zrezek po mornarsko

Pire krompir

Solata

Rezina iz ovsenih kosmičev in zelenja

Pire krompir,

Dušeno sladko zelje

Solata

Hrenovka

Kmečke kumare

Zabeljen stročji fižol

Sreda

14.8.

Puranji orly

Stročji fižol s paradižnikom v solati

Puding

Čebulna juha

Krompirjeva torta z zelenjavo in korenčkovo omako

Solata

Hribovska enolončnica

Sladica

Četrtek

15.8.

Praznik  
Petek

16.8.

Cordon bleu

Rizi bizi

Solata

Bistra juha s kašo

Špageti s tuno

Solata

 

 

JEDILNIK od 19.8.2019 do 23.8.2019

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

19.8.

Makaronovo meso s svinjino

Solata

Prežganka

Praženec

Kompot

Pašta fižol

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

20.8.

Pečena piščančja bedra z omako

Mlinci

Solata

Sojin bolognez na polnozrnatih špagetih

Solata

Vaški lonec

Sladica

Sreda

21.8.

Svinjski dunajski zrezek

paradižnikova solata s kumarami

Puding

Zelenjavna juha

Dušena ječmenova kaša s porom in koruzo

Solata

Piščančji paprikaš

Kruhov cmok

Solata

Četrtek

22.8.

Sesekljana pečenka z omako

Pire krompir

Solata

Česnova juha

Ocvrt sir s tatarsko omako

Solata

Hrenovka

Krompirjev golaž

Jogurt

Petek

23.8.

Perutničke po ptujsko

Dušen riž

Solata

Paradižnikova juha

Rižota z morskimi sadeži

Solata

Milijon juha

Lazanja z mesom

Solata

 

 

JEDILNIK od 26.8.2019 do 30.8.2019

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

26.8.

Rižota s piščančjim mesom in zelenjavo

Solata

Zelenin zrezek s sezamom

Pire krompir,

Dušeno sladko zelje

Solata

Ričet

Kranjska klobasa

Sadje

Torek

27.8.

Svinjski zrezek v gobovi omaki

Testenine

Solata

Testenine z zelenjavo,

gobami in smetano

Solata

Bograč

Sladica

 

 

Sreda

28.8.

Ocvrta piščančja bedra s semeni

Pražen krompir

Solata

Bistra juha z rezanci

Zelenjavna lazanja

Solata

Svinjski paprikaš

Kuhani njoki

Solata

Četrtek

29.8.

Svinjska pečenka z omako

Kus kus z zelenjavo

Solata

Bučkina juha

Gratinirane palačinke s skuto

Kompot

Goveji srček v omaki

Polenta

Jogurt

Petek

30.8.

Pleskavica na žaru z omako

Pire krompir

Solata

Oslič v pivskem testu

Krompirjeva solata

Puding

Piščančji kebab krožnik

 

 

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Alergeni v kruhu: 1, 6, 7                                                                                                                                                                                       Dober tek!

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82