PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljata Perutnina Ptuj in Mesarstvo Oblak (Žiri), ki z ustreznimi potrdili dokazuje, da nam dobavlja pretežen del govedine in svinine slovenskega izvora. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Na trgu uspevamo nabavljati najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

 

JEDILNIK od 1.7.2019 do 5.7.2019

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

1.7.

Špageti z bolonjsko omako

Solata

Sojini polpeti

Pire krompir, špinača

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

2.7.

Pečeno piščančje meso z grahovo omako

Kus kus

Solata

Bistra juha z rezanci

Sirovi tortelini s paradižnikovo omako

Solata

Vampi po tržaško

Domača sladica

Sreda

3.7.

Ocvrt svinjski kare

Krompirjeva solata s kumarami

Sadje

Čebulna juha

Gratinirana zelenjava, smetanova omaka

Solata

Hrenovka

Kmečke kumare

Zabeljen stročji fižol

Četrtek

4.7.

Rižota s piščancem in zelenjavo

Solata

Porova juha

Tortilja z zelenjavo

Solata

Paprikaš s svinjino

Testenine

Solata

Petek

5.7.

Čevapčiči

Žar priloga

Puding

Prežganka z jajcem

Špageti s tuno

Solata

Chili con carne

Domača sladica

 

JEDILNIK od 8.7.2019 do 12.7.2019

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

8.7.

Makaronovo meso s svinjino

Solata

Testenine z zelenjavo, gobami in smetano

Solata

Prisiljeno zelje

Kranjska klobasa

Sadje

Torek

9.7.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Cvetačna juha

Ocvrt sir s tatarsko omako

Solata

Boranja z govejim mesom

Domača sladica

Sreda

10.7.

Puranji orly

Riž z zelenjavo

Solata

Veganski sojin golaž

Polenta

Jogurt

Goveji srček v lovski omaki

Polenta

Jogurt

Četrtek

11.7.

Pečeno piščančje meso v vrtnarski omaki

Mlinci

Solata

Zdrobova juha

Rižev narastek s sadnim prelivom

Kompot

Bograč

Sladica

Petek

12.7.

Svinjski zrezek v lovski omaki

Kruhov cmok

Solata

Zelenjavni zrezek

Pire krompir, smetanove bučke

Solata

Piščančja jetrca v omaki

Pire krompir

Solata

 

 

JEDILNIK od 15.7.2019 do 19.7.2019

                       

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

15.7.

Filirana piščančja bedrca na žaru z omako

Testenine

Solata

Korenčkova juha

Skutini štruklji

Kompot

Ričet

Kranjska klobasa

Sadje

Torek

16.7.

Pleskavica na žaru z omako

Džuveč riž

Solata

Česnova juha

Rižota z morskimi sadeži

Solata

Lovska enolončnica

Domača sladica

Sreda

17.7.

Zeliščna pečenka z omako

Pražen krompir

Solata

Ocvrta cvetača

Pražen krompir

Solata

Goveji golaž

Polenta

Jogurt

Četrtek

18.7.

Polnjena paprika v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Fižolova enolončnica s čičeriko in Ajdovimi žličniki

Sadje

Piščančja obara

Ajdovi žganci

Jogurt

Petek

19.7.

Puranji dunajski zrezek

Francoska solata

Puding

Postrv po tržaško

Krompirjeva solata

Puding

Bosanski lonec

Puding

 

 

JEDILNIK od 22.7.2019 do 26.7.2019

 

  Meni I Meni II
Ponedeljek

22.7.

Vratovina po divjačinsko

Kruhova rezina

Solata

Ohrovtova kremna juha

Marelični cmoki

Kompot

Torek

23.7.

Svinjski zrezek po somborsko

Pire krompir

Solata

Zeljna juha

Zelenjavna rižota

Solata

Sreda

24.7.

Perutničke po ptujsko

Riž s currijem

Solata

Zelenin zrezek s sezamom

Riž s currijem, zeliščna omaka

Solata

Četrtek

25.7.

Čevapčiči

Žar priloga

Jogurt

Bistra juha s kašo

Njoki z gobovo omako

Solata

Petek

26.7.

Cordon bleu

Pečen krompir

Solata

Sir z žara

Pečen krompir

Solata

 

 

 

JEDILNIK od 29.7.2019 do 31.7.2019

 

  Meni I Meni II
Ponedeljek

29.7.

Rižota s svinjskim mesom in zelenjavo

Solata

Gobova enolončnica

Ajdovi žganci

Jogurt

Torek

30.7.

Goveji ragu stroganov

Testenine

Solata

Spomladanski zvitki

Slan krompir, korenčkova omaka

Solata

Sreda

31.7.

Pečene puranje kroglice z gobovo omako

Pire krompir

Solata

Ajdova juha s smetano

Sladek testeninski narastek

Kompot

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

                                                                                                                                                                                              Dober tek!

 

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82