PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljata Perutnina Ptuj in Mesarstvo Oblak (Žiri), ki z ustreznimi potrdili dokazuje, da nam dobavlja pretežen del govedine in svinine slovenskega izvora. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Na trgu uspevamo nabavljati najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

 

 

JEDILNIK od 25.2.2019 do 28.2.2019

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

25.2.

Rižota s svinjino in zelenjavo

Solata

Dnevna juha

Skutni štruklji

Kompot

Prisiljeno zelje

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

26.2.

Čufti v paradižnikovi omaki

pire krompir

Solata

Dnevna juha

Gratinirana zelenjavni narastek, bazilikina omaka

Solata

Boranja

Sladica

Sreda

27.2.

Vratovina po divjačinsko

Kruhova rezina

Solata

Dnevna juha

Tortilja z zelenjavo

Solata

Piščančja obara

Beli žganci

Sadje

Četrtek

28.2.

Svinjski zrezek v gobovi omaki

Kuhani njoki

Solata

Dnevna juha

Ocvrta cvetača s tatarsko omako

Solata

Chili con carne

Sladica

 

JEDILNIK 1.3.2019

 

  Meni I Meni II Meni III
Petek

1.3.

Pečenica

Dušeno kislo zelje

Sadje

Ocvrt oslič

Krompirjeva solata

Sladica

Ciganski golaž

Sladica

 

 

JEDILNIK od 4.3.2019 do 8.3.2019

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

4.3.

Makaronovo meso s svinjino

Solata

Dnevna juha

Špageti s tuno

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

5.3.

Pečeno piščančje meso z omako

Mlinci

Solata

Krof

Zelenjavna enolončnica

Krof

Prisiljeno zelje

Prekajena šunka

Krof

Sreda

6.3.

Pečena postrv

Krompirjeva solata

Sadje

Dnevna juha

Skutni štruklji s cimetovim posipom

Kompot

Gobova enolončnica

Ajdovi žganci

Četrtek

7.3.

Pleskavica na žaru z omako

Pire krompir

Solata

Sojin polpet

Pire krompir s špinačo

Solata

Lovska enolončnica

Sladica

Petek

8.3.

Puranji dunajski zrezek

Rizi bizi

Solata

Rižota s korenasto zelenjavo

Solata

Paprikaš s svinjino

Testenine

Solata

 

JEDILNIK od 11.3.2019 do 15.3.2019

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek 11.3. Svinjina v čebulni omaki

Kruhova rezina

Solata

Njoki z zelenjavo, gobami in smetano

Solata

Ričet

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

12.3.

Špageti z bolonjsko omako

Solata

Dnevna juha

Carski praženec

Kompot

Boranja s svinjino

Sladica

Sreda

13.3.

Ocvrto piščančje meso

Dušen riž s currijem

Solata

Dnevna juha

Sirovi tortelini s paradižnikovo omako

Solata

Goveji srček v lovski omaki

Polenta

Jogurt

Četrtek

14.3.

Svinjski zrezek v gorčični omaki

Pire krompir

Solata

Čičerikin zrezek

Pire krompir

Dušeno rdeče zelje

Solata

Vampi po tržaško

Sladica

Petek

15.3.

Pečenica

Dušeno kislo zelje

Sladica

Dnevna juha

Rižota z morskimi sadeži

Solata

Piščančja obara z vodnimi žličniki

Sladica

 

JEDILNIK od 18.3.2019 do 22.3.2019

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

18.3.

Vratovina po divjačinsko

Testenine

Solata

Dnevna juha

Gratinirana zelenjava, smetanova omaka

Solata

Pašta fižol

Kranjska klobasa

Sadje

Torek

19.3.

Pečeno piščančje meso z omako

Riž s korenjem

Solata

Dnevna juha

Ocvrt sir s tatarsko omako

Solata

Bograč

Sladica

Sreda

20.3.

Ocvrta zarebrnica

Pražen krompir

Solata

Sir na žaru

Pražen krompir, porova prikuha

Solata

Goveji golaž

Polenta

Jogurt

Četrtek

21.3.

Goveji ragu stroganov

Kuhani njoki

Solata

Dnevna juha

Njoki z dušeno zelenjavo

Solata

Dnevna juha

Lazanja z mesom in zelenjavo

Solata

Petek

22.3.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Dnevna juha

Skutne palačinke

Kompot

Piščančja jetrca v omaki

Pire krompir

Solata

 

JEDILNIK od 25.3.2019 do 29.3.2019

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

25.3.

Rižota s svinjskim mesom in zelenjavo

Solata

Dnevna juha

Rižev narastek s sadnim prelivom

Kompot

Pasulj

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

26.3.

Puranji zrezek v gobovi omaki

Testenine

Solata

Zelenjavni zrezek

Ječmenova kaša s porom

Solata

Hribovska enolončnica

Sladica

Sreda

27.3.

Pisana sesekljana pečenka

Pire krompir

Solata

Dnevna juha

Zelenjavna tortilja

Solata

Hrenovka

Krompirjeva omaka s hrenom

Sladica

Četrtek

28.3.

Svinjska pečenka z omako

Ocvrti njoki

Solata

Dnevna juha

Njoki z gorgonzolno omako

Solata

Chili con carne

Sladica

Petek

29.3.

Perutničke po ptujsko z omako

Pražen krompir

Solata

Pečen oslič v pivskem testu

Krompirjeva solata

Sadje

 

Paprikaš s piščančjim mesom in zelenjavo

Dušen riž

Solata

 

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Alergeni v kruhu: 1, 6, 7                                                                                                                                                

 

Dober tek!

 

snovi ali proizvodi, ki povzročajo alergijo ali preobčutljivost; LEGENDA: 1.  Žita, ki vsebujejo gluten, 2.  Raki in proizvodi iz rakov, 3. Jajca in proizvodi iz jajc, 4.  Ribe in proizvodi iz rib, 5.  Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov, 6.  Zrnje soje in proizvodi iz soje, 7.  Mleko in mlečni izdelki (vsebujejo laktozo), 8.  Oreški, 9. Listna zelena in proizvodi iz nje, 10.  Gorčično seme ali proizvodi iz njega, 11.  Sezamovo seme ali proizvodi iz njega, 12.  Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji (več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2), 13.  Volčji bob in proizvodi iz njega, 14. Mehkužci in proizvodi iz njih

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82