PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljata Perutnina Ptuj in Mesarstvo Oblak (Žiri), ki z ustreznimi potrdili dokazuje, da nam dobavlja pretežen del govedine in svinine slovenskega izvora. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Na trgu uspevamo nabavljati najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 27.8.2018 do 31.8.2018

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

27.8.

Puranji zrezek v kikirikijevi omaki

Kuhani njoki
Solata

Sirov kanelon

Pire krompir, smetanove bučke

Solata

Pašta fižol

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

28.8.

Pečeno piščančje meso

Mlinci

Solata

Zelenin zrezek s sezamom

Brokolijev pire

Solata

Vaški lonec

Sladica

Sreda

29.8.

Ocvrta svinjska zarebrnica

Francoska solata

Sladica

Dnevna juha

Tortilja z zelenjavo

Solata

Goveji srček v lovski omaki

Polenta

Solata

Četrtek

30.8.

Govedina po gozdarsko

Polširoki rezanci

Solata

Dnevna juha

Ocvrti šampinjoni

Solata

Chili con carne

Sladica

Petek

31.8.

Polnjena paprika v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Dnevna juha

Špageti s tuno

Solata

Hrenovka

Krompirjev golaž

Jogurt

JEDILNIK od 3.9.2018. do 7.9.2018

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

3.9.

Špageti po bolonjsko

Solata

Dnevna juha

Skutini štruklji

Kompot

Pasulj

Kranjska klobasa

Sadje

Torek

4.9.

Pečeno piščančje meso z omako

Mlinci

Solata

Dnevna juha

Čičerikini ocvrtki, blitva s krompirjem

Solata

Boranja s svinjino

Sladica

Sreda

5.9.

Svinjski dunajski zrezek

Francoska solata

Sladica

Dnevna juha

Zelenjavni narastek, korenčkova omaka

Solata

Goveji golaž

Polenta

Solata

Četrtek

6.9.

Pleskavica z žara z omako

Džuveč riž

Solata

Zelenjavni zrezek

Brokolijev pire, smetanove bučke

Solata

Vaški lonec

Sladica

Petek

7.9.

Pečena svinjska rebra z omako

Peteršiljev krompir

Solata

Ocvrt oslič

Peteršiljev krompir

Solata

Piščančji paprikaš

Kuhani njoki

Solata

 

JEDILNIK od 10.9.2018 do 14.9.2018

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

10.9.

Puranji zrezek v kikirikijevi omaki

Rizi bizi

Solata

Dnevna juha

Rižota z zelenjavo in gobami

Solata

Prisiljeno zelje

Kranjska klobasa

Sladica

Torek

11.9.

Svinjina v gorčični omaki

Testenine

Solata

Dnevna juha

Ocvrt sir s tatarsko omako

Solata

Vampi po tržaško

Sladica

Sreda

12.9.

Ocvrto piščančje meso

Pražen krompir

Solata

Dnevna juha

Tortilja z zelenjavo

Solata

Svinjina s čičeriko in pomarančo

Jogurt

Četrtek

13.9.

Govedina v divjačinski omaki

Kruhova rezina

Solata

Dnevna juha

Ocvrti šampinjoni s tatarsko omako

Solata

Chili con carne

Sladica

Petek

14.9.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Sojin polpet

Pire krompir , špinača

Solata

Hrenovka

Kmečke kumare

Zabeljen stročji fižol

 

JEDILNIK od 17.9.2018 do 21.9.2018

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

17.9.

Svinjski zrezek v smetanovi omaki

Dušen riž

Solata

Ratatuille (dušena zelenjava)

Dušen riž

Solata

Ričet

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

18.9.

Makaronovo meso s svinjino

Solata

Vegi bolognese na polnozrnatih špagetih

Solata

Piščančja obara z vodnimi žličniki

Sladica

Sreda

19.9.

Puranji orly

Krompirjeva solata

Sadje

Enolončnica iz rdeče leče

Sadje

Goveji golaž

Polenta

Sadje

Četrtek

20.9.

Čevapčiči

Žar priloga

Jogurt

Fižolovi polpeti

Krompirjeve rezine

Solata

Bograč

Sladica

Petek

21.9.

Govedina po krfsko

Pire krompir

Solata

Golaž iz stročjega fižola, zelenjave in gob

Sladica

Lovska enolončnica

Sladica

 

JEDILNIK od 24.9.2018 do 28.9.2018

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

24.9.

Goveji ragu

Testenine

Solata

Sirov kanelon

Pire krompir, sladko dušeno zelje

Solata

Telečja obara

Ajdovi žganci

 

Torek

25.9.

Kare na žaru s česnovo omako

Pire krompir

Solata

Kebab krožnik Hribovska enolončnica

Sladica

Sreda

26.9.

Puranji dunajski zrezek

Dušen riž s korenjem

Solata

Dnevna juha

Grška musaka s tuno

Solata

Goveji srček v lovski omaki

Polenta

Solata

Četrtek

27.9.

Svinjski zrezek v gobovi omaki

Ocvrti njoki

Solata

Dnevna juha

Rižev narastek s sadno polivko

Kompot

Hrenovka

Krompirjev golaž

Sladica

Petek

28.9.

Ocvrte mesne kroglice po grško

Pražen krompir, tzatziki omaka

Solata

Pečena postrv

Krompirjeva solata

Sadje

Mesno zelenjavna enolončnica

Sladica

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82