PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 29.5.2023 do 31.5.2023

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

29.5.

Piščanec po mongolsko

Dušen riž

Solata

Testenine z gobami

Zelenjavo in smetano

Solata

Prisiljeno  zelje

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

30.5.

Špageti po bolonjsko

Solata

Sojini polpeti

Korenčkova omaka

Pire krompir

Solata

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

Sreda

31.5.

Svinjina v ciganski omaki

pražen krompir

Solata

Dnevna juha

Skutine palačinke

Kompot

Piščančja obara z vodnimi žličniki

Sladica

 

JEDILNIK od 1.6.2023 do 2.6.2023

  Meni I Meni II Meni III
Četrtek

1.6.

Svinjska pečenka v čebulni omaki

Kruhova rezina

Solata

 

Gobova kmečka enolončnica

Ajdovi žganci

Jogurt

 

Krompirjeva omaka s kumarami

Hrenovke

Jogurt

 

Petek

2.6.

Pečena piščančja bedra

z naravno omako

Mlinci

Solata

 

Dnevna juha

Njoki s sirovo omako

Solata

 

Boranja s svinjskim mesom

Sladica

 

 

JEDILNIK od 5.6.2023 do 9.6.2023

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

5.6.

Makaronovo meso iz svinjine

Solata

 

Golaž s stročjim fižolom in gobami

Polnozrnat rogljiček

 

Ričet

Prekajena šunka

Jogurt

 

Torek

6.6.

Sladko kisli piščanec

Dušen riž

Solata

 

Spomladanski zavitki

Vrtnarska omaka

Dušen riž

Solata

 

Ciganski golaž

Sladica

 

Sreda

7.6.

Vratovina na divjačinski način

Testenine

Solata

 

Falafel

Pečen krompir

Tzatziki omaka

Solata

 

Goveji golaž

Polenta

Sladica

 

Četrtek

8.6.

Svinjski zrezek v česnovi omaki

Riž s korenjem

Solata

 

Dnevna juha

Carski praženec

Kompot

 

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

 

Petek

9.6.

Dolenjske kepe

Krompirjeva solata

Sadje

 

Rižota z morskimi sadeži

Solata

 

Piščančja jetrca v omaki

Pire krompir

Solata

 

 

JEDILNIK od 12.6.2023 do 16.6.2023

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

12.6.

Ragu stroganov

Kuhani njoki

Solata

 

Sojini polpeti

Pire krompir

Kremna zelenjava

Solata

 

Pasulj

Klobasa kranjska

Sladica

 

Torek

13.6.

Mučkalica

Dušen riž

Solata

 

Zelenini zrezki s sezamom

Vrtnarska omaka

Pire krompir

Solata

 

Bosanski lonec

Sladica

 

Sreda

14.6.

Svinjska pečenka v naravni omaki

Pražen krompir

Solata

 

Dnevna juha

Špageti s tunino

Solata

 

Enolončnica s piščančjim mesom in mediteransko zelenjavo

Sladica

 

Četrtek

15.6.

Špageti po bolonjsko

Solata

 

Sladki narastek s testeninami in skuto

Kompot

 

Bograč

Sladica

 

Petek

16.6.

Ocvrt piščančji zrezek po dunajsko

Zelenjavni riž

Solata

 

Zelenjavna enolončnica z vodnimi žličniki

Sladica

 

Dnevna juha

Musaka z mletim mesom

Solata

 

 

 

JEDILNIK od 19.6.2023 do 23.6.2023

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

19.6.

Mehiška rižota

Solata

 

Dnevna juha

Sadni cmoki s cimetovim posipom

Kompot

 

Vaški lonec

Krof

 

Torek

20.6.

Svinjski zrezek v gobovi omaki

Kruhov cmok

Solata

 

Dnevna juha

Njoki z mehiško omako

Solata

 

Piščančja obara z vodnimi žličniki

Sladica

 

Sreda

21.6.

Lepljive perutničke s sezamom

Riž s salso iz paprike in paradižnika

Solata

 

Dnevna juha

Zelenjavna lazanja

Solata

 

Krompirjev golaž

Hrenovka

Sladica

 

Četrtek

22.6.

Piščančji trakci v sirovi omaki

Pečen krompir

Solata

 

Fižolova enolončnica s čičeriko in ajdovimi žličniki

Sladica

 

Chili con carne

Sladica

 

Petek

23.6.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

 

Rižota z morskimi sadeži

Solata

 

Dnevna juha

Tortilja s piščančjim mesom

Solata

 

 

 

JEDILNIK od 26.6.2023 do 30.6.2023

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

26.6.

Piščančji trakci v omaki

z gorčičnimi semeni

Pire krompir

Solata

 

Njoki z gorgonzolno omako

Solata

 

Pašta fižol

Kranjska klobasa

Sladica

 

Torek

27.6.

Govedina po mongolsko

Dušen riž

Solata

 

Dnevna juha

Skutine palačinke

Kompot

 

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

 

Sreda

28.6.

Pleskavica v omaki

Džuveč riž

Solata

 

Dnevna juha

Zelenjavni narastek

Solata

 

Vampi po tržaško

Sladica

 

Četrtek

29.6.

Pečeno piščančje meso z naravno omako

Mlinci

Solata

 

Testenine z gobami

Zelenjavo in smetano

Solata

 

Lovska enolončnica

Sladica

 

Petek

30.6.

Špageti po bolonjsko

Solata

 

Sirov kanelon

Pire krompir

Kremna zelenjava

Solata

 

Goveje srce v lovski omaki

Polenta

Sladica

 

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

  Alergeni v kruhu: 1, 6, 7                                                                                                                                                                          Dober tek!

 

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216