PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

 

 

JEDILNIK od 1.7.2021 do 2.7.2021

  Meni I Meni II Meni III
Četrtek

1.7.

Sesekljana pečenka

z omako

Pire krompir

Solata

 

Dnevna juha

Skutini štruklji

Kompot

Hrenovka

Kmečke kumare

Zabeljen stročji fižol

Jogurt

Petek

2.7.

Piščančji cordon bleu

Pečen mlad krompirček

Solata

 

Dnevna juha

Rižota s šparglji

Solata

Piščančja obara z

vodnimi žličniki

Sladica

 

JEDILNIK od 5.7.2021 do 9.7.2021

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

5.7.

Špageti z bolonjsko omako

Solata

 

Sojini polpeti

Pire krompir, špinača

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Sladica

Torek

6.7.

Pečeno piščančje meso

z grahovo omako

Kus kus

Solata

Dnevna juha

Sirovi tortelini s

paradižnikovo omako

Solata

Vampi po tržaško

Sladica

Sreda

7.7.

Ocvrt svinjski kare

Krompirjeva solata s kumarami

Sadje

 Dnevna juha

Gratinirana zelenjava

s šparglji

Smetanova omaka

Solata

Telečja obara

Ajdovi žganci

Sadje

Četrtek

8.7.

Rižota s piščancem in zelenjavo

Solata

 

Dnevna juha

Tortilja z zelenjavo

Solata

Paprikaš s svinjino

Testenine

Solata

Petek

9.7.

Čevapčiči

Žar priloga

Puding

 

Dnevna juha

Špageti s tuno

Solata

Chili con carne

Puding

 

JEDILNIK od 12.7.2021 do 16.7.2021

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

12.7.

Makaronovo meso z govedino

Solata

 

Testenine z zelenjavo, gobami in smetano

Solata

Prisiljeno zelje

Kranjska klobasa

Sadje

Torek

13.7.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

 

Ocvrt sir s tatarsko omako

Pražen krompir

Solata

Boranja z govejim mesom

Sladica

Sreda

14.7.

Puranji orly

Riž z zelenjavo

Solata

 

Sojin golaž

Polenta

Solata

Goveji srček v lovski omaki

Polenta

Jogurt

Četrtek

15.7.

Perutničke po ptujsko

Rizi bizi

Solata

 

Dnevna juha

Rižev narastek s sadnim prelivom

Kompot

Bograč

Sladica

Petek

16.7.

Svinjski zrezek v lovski omaki

Kruhov cmok

Solata

Zelenjavni narastek

Pire krompir

Smetanove bučke

Solata

Piščančja jetrca v omaki

Pire krompir

Solata

 

JEDILNIK od 19.7.2021 do 23.7.2021

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

19.7.

Piščančje meso na žaru

z omako

Testenine

Solata

 

Korenčkova juha

Skutini štruklji

Kompot

Ričet

Kranjska klobasa

Sadje

Torek

20.7.

Pleskavica na žaru z omako

Džuveč riž

Solata

Dnevna juha

Rižota z morskimi sadeži

Solata

Lovska enolončnica

Sladica

Sreda

21.7.

Zeliščna pečenka z omako

Pražen krompir

Solata

 

Ocvrta cvetača

Pražen krompir

Solata

Goveji golaž

Polenta

Solata

Četrtek

22.7.

Polnjena paprika

v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

 

Fižolova enolončnica s čičeriko

in ajdovimi žličniki

Sadje

Hrenovka

Kmečke kumare

Zabeljen fižol

Jogurt

Petek

23.7.

Ocvrto piščančje meso brez kosti

Francoska solata

Puding

Postrv po tržaško

Krompirjeva solata

Puding

Bosanski lonec

Puding

 

JEDILNIK od 26.7.2021 do 30.7.2021

  Meni I Meni II
Ponedeljek

26.7.

Vratovina po divjačinsko

Kruhova rezina

Solata

 

Dnevna juha

Marelični cmoki

Kompot

Torek

27.7.

Svinjski zrezek po somborsko

Pire krompir

Solata

 

Dnevna juha

Zelenjavna rižota

Solata

Sreda

28.7.

Perutničke po ptujsko

Riž s currijem

Solata

 

Zelenin zrezek s sezamom

Krompir v kosih

Solata

Četrtek

29.7.

Čevapčiči

Žar priloga

Jogurt

 

Dnevna juha

Njoki z gobovo omako

Solata

Petek

30.7.

Cordon bleu

Pečen krompir

Solata

 

Sir z žara

Pražen krompir

Solata

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Alergeni v kruhu: 1, 6, 7                                                                                                                                                                                 Dober tek!

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 031 248 841, 041 745 216