PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 3.5.2021 do 7.5.2021

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

3.5.

Špageti bolonez s

puranjim mesom

Solata

Dnevna juha

Zelenjavna rižota

Solata

Prisiljeno zelje

Kranjska klobasa

Sadje

Torek

4.5.

Pečeno piščančje meso z

grahovo omako

Mlinci

Solata

Zelenjavni zrezek s kremno zelenjavo

Pečen krompir

Solata

Boranja s svinjskim mesom

Domača sladica

Sreda

5.5.

Svinjski dunajski zrezek

Pražen krompir

Solata

Prežganka z  jajčko

Skutini  štruklji

Kompot

Goveji golaž

Polenta

Puding

Četrtek

6.5.

Babičina pečenka z omako

Kuhani njoki

Solata

Dnevna juha

Ocvrta cvetača s tatarsko omako

Solata

Piščančja obara s cmočki

Domača sladica

Petek

7.5.

Pleskavica z žara s česnovo omako

Džuveč riž

Solata

Testenine s paradižnikovo omako in šparglji

Solata

Piščančja jetrca v omaki

Slan krompir

Solata

 

 

JEDILNIK od 10.5.2021 do 14.5.2021

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

10.5.

Perutničke po ptujsko

Dušen riž

Solata

Dnevna juha

Gratinirane skutine palačinke

Kompot

Pasulj

Krajnska klobasa

Sadje

Torek

11.5.

Puranji zrezek v smetanovi omaki

Polširoki rezanci

Solata

Sojini polpeti

Dušen riž, koromač v

smetanovi omaki

Solata

Vaški lonec

Domača sladica

Sreda

12.5.

Zarebrnica po somborsko

Peteršiljev krompir

Solata

Dnevna juha

Polnozrnate testenine s tuno

Solata

Puranji golaž

Polenta

Jogurt

Četrtek

13.5.

Ocvrta filirana piščančja bedrca

Francoska solata

Sadje

Dnevna juha

Tortilja z zelenjavo

Solata

Rižota s svinjskim mesom in zelenjavo

Solata

Petek

14.5.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Zelenin zrezek s sezamom

Dušena ječmenova

kaša s porom

Domača sladica

Vampi po tržaško

Domača sladica

 

JEDILNIK od 17.5.2021 do 21.5.2021

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

17.5.

Vratovina po divjačinsko

Kruhovi cmoki

Solata

Spomladanski zavitki

Zelenjavna rižota

Solata

Rižota s piščančjim mesom in zelenjavo

Solata

Torek

18.5.

Pečena piščančja prsa v curry omaki

Kuskus z zelenjavo

Solata

Veganski sojin golaž

Bela polenta

Sadje

Hribovska enolončnica

Domača sladica

Sreda

19.5.

Svinjski zrezek v gobovi omaki

Ocvrti njoki

Solata

Dnevna juha

Testenine s smetano,

gobami in zelenjavo

Solata

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

Četrtek

20.5.

Puranji orly

Pražen krompir

Sadje

Ocvrt oslič ( alaska polak)

Krompirjeva solata

Sadje

Ričet

Prekajena šunka

Sadje

Petek

21.5.

Makaronovo meso s svinjskim mesom

Solata

Ocvrt sir s tatarsko omako

Pečen krompir

Solata

Hrenovka

Kmečke kumare

Zabeljen stročji fižol

 

JEDILNIK od 24.5.2021 do 31.5.2021

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

24.5.

Piščanec v omaki z arašidi

Rizi bizi

Solata

Dnevna juha

Gratinirane sladke

testenine s skuto

Kompot

Pašta fižol

Prekajena rebrca

Jogurt

Torek

25.5.

Puranji zrezek v gobovi omaki

Testenine

Solata

Rezina iz ovsenih kosmičev

Peteršiljev krompir

Solata

Svinjina v gorčični omaki

Testenine

Solata

Sreda

26.5.

Sesekljana pečenka

Pire krompir, špinača

Solata

Dnevna juha

Slivovi cmoki

s cimetovim posipom

Solata

Hrenovka

Krompirjev golaž

Sladica

Četrtek

27.5.

Ocvrta zarebrnica

Pražen krompir

Solata

Sir z žara

Peteršiljev krompir

Solata

Goveji srček v lovski omaki

Polenta

Sadje

Petek

28.5.

Svinjski zrezek v lovski omaki

Polširoki rezanci

Puding

Dnevna juha

Zelenjavni narastek

Solata

Bosanski lonec

Domača sladica

Ponedeljek

31.5.

Goveji ragu stroganov

Kruhovi cmoki

Solata

Sirov kanelon

Pire krompir

Korenčkova omaka

Sladica

Pohorski lonec

Sladica

Dober tek!

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 031 248 841, 041 745 216