PREDSTAVITEV
PREDSTAVITEV
Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.
Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.
Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.
Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.
Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.
ZGODBA
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.
Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.
Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.
Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.
Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.
Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.
KAKO KUHAMO
Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano. Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.
Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.
MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC
JEDILNIK od 1.7.2025 do 4.7.2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Torek
1.7. |
Pečena piščančja bedra v smetanovi omaki
Njoki Solata
|
Testenine z gobami
Zelenjavo Solata
|
Hribovska enolončnica
Sladica
|
Sreda
2.7. |
Svinjski dunajski zrezek
Krompirjeva solata Sadje
|
Sirovi tortelini v paradižnikovi omaki
Solata
|
Bosanski lonec
Sladica
|
Četrtek
3.7. |
Sladko kisli piščanec
Kuhan riž Solata
|
Dnevna juha
Praženec Kompot
|
Bečarski paprikaš
Krof
|
Petek
4.7. |
Svinjski zrezek v madžarski omaki
Široke testenine Solata
|
Ratatuille
Kuhan riž Solata
|
Kmečke kumare, zabeljen fižol
Hrenovka Desert
|
JEDILNIK od 7.7.2025 do 11.7.2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
7.7. |
Govedina po burgundsko
Pire krompir Solata |
Njoki z jurčkovo omako
Solata |
Pasulj
Kranjska klobasa Desert |
Torek
8.7. |
Makaronovo meso iz svinjine
Solata |
Dnevna juha
Tortilja z zelenjavo Solata |
Svinjska jetrca v omaki
Pire krompir Solata |
Sreda
9.7. |
Ocvrta piščančja bedra bkk s koruznimi kosmiči
Francoska solata Solata |
Špageti s tunino omako
Solata
|
Enolončnica chili con carne
Sladica
|
Četrtek
10.7. |
Svinjski zrezek v čebulni omaki
Pražen krompir Solata |
Ocvrta cvetača
Tatarska omaka Pečen krompir Solata |
Piščančji paprikaš
Testenine Solata |
Petek
11.7. |
Špageti po bolonjsko
Solata
|
Dnevna juha
Rižev narastek Sadni preliv Kompot |
Pohorski lonec
Sladica
|
JEDILNIK od 14.7.2025 do 18.7.2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
14.7. |
Piščančji dunajski zrezek
Zelenjavni riž Solata
|
Enolončnica golaž s stročjim fižolom in gobami
Polnozrnat rogljiček
|
Ričet
Kranjska klobasa Desert
|
Torek
15.7. |
Piščančji zrezek v česnovi omaki
Njoki Solata
|
Spomladanski zavitki
Vrtnarska omaka Dušen riž Solata |
Ciganski golaž
Sladica
|
Sreda
16.7. |
Svinjska pečenka z lovsko omako
Pražen krompir Solata
|
Falafel
Pečen krompir Tzatziki omaka Solata
|
Piščančji paprikaš
Testenine Solata
|
Četrtek
17.7. |
Pleskavica v naravni omaki
Džuveč riž Solata |
Dnevna juha
Skutine palačinke Kompot |
Krompirjev golaž
Hrenovka Desert |
Petek
18.7. |
Goveji trakci v čebulni omaki
Ocvrti špičniki Solata |
Ocvrt aljaški polak
Krompirjeva solata Sadje |
Piščančja jetrca v omaki
Pire krompir Solata |
JEDILNIK od 21.7.2025 do 25.7.2025
Meni I | Meni II | |
Ponedeljek
21.7. |
Piščančji trakci v arašidovi omaki Njoki
Solata |
Dnevna juha
Sadni cmoki Kompot |
Torek
22.7. |
Špageti po bolonjsko
Solata |
Zelenjavni zrezek
Pire krompir Špinačna omaka Solata |
Sreda
23.7. |
Svinjska pečenka z naravno omako
Kruhova rezina Solata |
Enolončnica golaž s stročjim fižolom in gobami
Sladica |
Četrtek
24.7. |
Piščančji cordon bleu
Zelenjavni riž Solata |
Sirovi tortelini s smetanovo omako
Solata |
Petek
25.7. |
Mučkalica
Testenine Solata |
Zelenjavna enolončnica z vodnimi žličniki
Desert |
JEDILNIK od 28.7.2025 do 31.7.2025
Meni I | Meni II | |
Ponedeljek
28.7. |
Rižota s piščančjim mesom
Solata |
Dnevna juha
Ocvrta cvetača Tatarska omaka domača Solata |
Torek
29.7. |
Makaronovo meso iz svinjine
Solata
|
Sojini polpeti
Špinačna omaka Pire krompir Solata |
Sreda
30.7. |
Pečena piščančja prsa s kostjo
Sirova omaka Testenine Solata |
Njoki s šparglji
Zelenjavo in smetano Solata |
Četrtek
31.7. |
Čufti v paradižnikovi omaki
Pire krompir Solata |
Dnevna juha
Skutini štruklji Kompot |
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.
Alergeni v kruhu: 1 Dober tek!
KONTAKT
GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje
E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216