PREDSTAVITEV
PREDSTAVITEV
Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.
Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.
Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.
Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.
Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.
ZGODBA
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.
Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.
Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.
Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.
Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.
Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.
KAKO KUHAMO
Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano. Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.
Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.
MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC
JEDILNIK 1.9.2023
Meni I | Meni II | Meni III | |
Petek
1.9. |
Špageti po bolonjsko
Solata
|
Sirovi tortelini s smetanovo omako
Solata
|
Krompirjeva omaka s hrenom
Hrenovke Desert
|
JEDILNIK od 4.9.2023 do 8.9.2023
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
4.9. |
Vratovina na divjačinski način
Kruhova rezina Solata
|
Sojini polpeti
Vrtnarska omaka Pire krompir Solata |
Ričet
Kranjska klobasa Desert
|
Torek
5.9. |
Piščančji zrezek v vrtnarski omaki
Testenine Solata |
Zelenjavna rižota
Solata
|
Vampi po tržaško
Sladica
|
Sreda
6.9. |
Svinjska pečenka v čebulni omaki
Kuhani njoki Solata |
Dnevna juha
Skutini štruklji Kompot |
Piščančji paprikaš
Testenine Solata |
Četrtek
7.9. |
Piščanec po mongolsko
Dušen riž Solata |
Zelenjavni zrezek
Pire krompir Dušena mešana zelenjava Solata |
Boranja s svinjskim mesom
Sladica |
Petek
8.9. |
Sesekljana pečenka z naravno omako
Pire krompir Solata |
Njoki z gorgonzolno omako
Solata |
Goveji golaž
Polenta Desert |
JEDILNIK od 11.9.2023 do 15.9.2023
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
11.9. |
Piščančji trakci v sirovi omaki
Kuhani njoki Solata |
Dnevna juha
Sadni cmoki s cimetovim posipom Kompot |
Pasulj
Kranjska klobasa Desert |
Torek
12.9. |
Pleskavica
Džuveč riž Solata |
Testenine z gobami,
zelenjavo in smetano Solata |
Piščančja obara z vod. Žličniki
Sladica |
Sreda
13.9. |
Svinjski zrezek v omaki z zelenim poprom
Pražen krompir Solata |
Fižolova enolončnica s čičeriko in ajdovimi žličniki
Desert |
Bosanski lonec
Sladica |
Četrtek
14.9. |
Čufti v paradižnikovi omaki
Pire krompir Solata |
Sirov kanelon
Pečen krompir Tatarska omaka Solata |
Puranji golaž
Polenta Desert |
Petek
15.9. |
Rižota s piščančjim mesom
Solata |
Dnevna juha
Njoki z gobami Solata |
Dnevna juha
Mesna lazanja Solata |
JEDILNIK od 18.9.2023 do 22.9.2023
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
18.9. |
Ragu stroganov
Testenine Solata |
Dnevna juha
Skutine palačinke Kompot |
Prisiljeno zelje
Prekajena šunka Sadje |
Torek
19.9. |
Pečena piščančja bedra z naravno omako
Bučni pire Solata |
Rižota z masleno bučo
Solata |
Svinjska jetrca v omaki
Pire krompir Solata |
Sreda
20.9. |
Piščančji zrezek orly
Krompirjeva solata Sadje |
Spomladanski zavitki
Smetanove bučke Pire krompir Solata |
Pohorski lonec
Sladica |
Četrtek
21.9. |
Svinjska pečenka v lovski omaki
Zelenjavni riž Solata |
Dnevna juha
Narastek z bučkami in skuto Solata |
Bograč
Sladica |
Petek
22.9. |
Makaronovo meso iz svinjine
Solata
|
Ocvrt aljaški polak
Krompir z blitvo Sadje |
Dnevna juha
Krompirjeva musaka Solata |
JEDILNIK od 25.9.2023 do 29.9.2023
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
25.9. |
Špageti po bolonjsko
Solata |
Njoki s sirovo omako
Solata |
Pašta fižol
Prekajena šunka Sadje |
Torek
26.9. |
Sladko kisli piščanec
Dušen riž Solata |
Zelenini zrezki s sezamom
Pire krompir Kremna zelenjava Solata |
Vaški lonec
Sladica |
Sreda
27.9. |
Ocvrte perutničke po dunajsko
Pražen krompir Solata |
Dnevna juha
Praženec Jabolčni kompot |
Goveje srce v lovski omaki
Polenta Desert |
Četrtek
28.9. |
Masleni indijski piščanec
Dušen riž Solata |
Veganski chili con carne
Sladica |
Enolončnica s svinjskim mesom
Šparglji in žličniki Sladica |
Petek
29.9. |
Tajske mesne krogljice s šampinjonovo omako
Pire krompir Solata |
Testenine s paradižnikovo omako
Solata |
Kmečke kumare
Zabeljen fižol Hrenovka |
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.
Alergeni v kruhu: 1, 6, 7 Dober tek!
KONTAKT
GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje
E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216