PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 1.6.2021 do 4.6.2021

  Meni I Meni II Meni III
Torek

1.6.

Špageti bolognese s puranjim mesom

Solata

Dnevna juha

Dušena ajdova kaša z zelenjavo

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Jogurt

Sreda

2.6.

Svinjski zrezek v gobovi omaki

Široki rezanci

Solata

Prežganka

Bučkin narastek s skuto

Solata

Fižolova enolončnica s piščančjim mesom in šparglji

Domača sladica

Četrtek

3.6.

Ocvrto piščančje meso

Pražen krompir

Solata

Nadevane bučke z gobicami

Peteršiljev krompir

Solata

Paprikaš iz svinjine

Testenine

Solata

Petek

4.6.

Svinjina s čičeriko in pomarančo

Kuhani njoki

Solata

Ocvrt sir s tatarsko omako

Pečen krompir

Solata

 

Krompirjev golaž

Piščančje hrenovke

Puding

 

 

JEDILNIK od 7.6.2021 do 11.6.2021

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

7.6.

Perutničke po ptujsko

Rizi bizi

Solata

 

Dnevna juha

Testenine s smetano,

gobami in zelenjavo

Solata

Pašta fižol

Kranjska klobasa

Sladoled

Torek

8.6.

Svinjina po krfsko

Testenine

Solata

Dnevna juha

Skutini štruklji

Kompot

Piščančja jetrca v omaki

Pire krompir

Solata

Sreda

9.6.

Ocvrta zarebrnica

Pečen krompir

Solata

Fižolova enolončnica s šparglji,

čičeriko in ajdovimi žličniki

Domača sladica

Goveji golaž

Polenta

Sadje

Četrtek

10.6.

Puranje kroglice v gobovi omaki

Riž s korenjem

Solata

Sojini polpeti

Brokolijev pire

Korenčkova omaka

Solata

Bograč

Domača sladica

 

Petek

11.6.

Čevapčiči

Žar priloga

Sadje

Ocvrt oslič (alaska polak)

Blitva s krompirjem

Solata

Prežganka

Lazanja s puranjim mesom

Solata

 

JEDILNIK od 14.6.2021 do 18.6.2021

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

14.6.

Govedina po mongolsko

Riž

Solata

Dnevna juha

Gratinirane skutine palačinke

Kompot

Enolončnica s piščančjim mesom in zelenjavo

Krof

Torek

15.6.

Svinjska pečenka s česnovo omako

Pražen krompir

Solata

Dnevna juha

Polnozrnate testenine s tuno

Solata

Rižota s piščančjim mesom in zelenjavo

Solata

Sreda

16.6.

Puranji orly

Krompirjeva solata

Puding

 

Ratatuilli

Dušen riž

Solata

 

Pasulj

Kranjska klobasa

Puding

 

Četrtek

17.6.

Svinjski zrezek v lovski omaki

Polširoki rezanci

Solata

Zelenjavni zrezek

Peteršiljev krompir

Špinača

Solata

Vampi po tržaško

Domača sladica

 

Petek

18.6.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Dnevna juha

Zelenjavni narastek

Solata

Piščančja obara

Ajdovi žganci

Sadje

 

JEDILNIK od 21.6.2021 do 25.6.2021

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

21.6.

Piščančji cordon bleu

Francoska solata

Sadje

Dnevna juha

Rižota z zelenjavo

Solata

Svinjina v gorčični omaki

Testenine

Solata

Torek

22.6.

Vratovina na divjačinski način

Kruhov cmok

Solata

Veganski sojin golaž

Bela polenta

Solata

Argentinska enolončnica

Francoski rogljič

Sreda

23.6.

Svinjski dunajski zrezek

Pražen krompir

Solata

Sir na žaru

Šprota

Kremna zelenjava

Solata

Goveji srček v lovski omaki

Polenta

Jogurt

Četrtek

24.6.

Piščančje meso v curry omaki

Kuskus z zelenjavo

Solata

Dnevna juha

Zelenjavna tortilja

Solata

Boranja s svinjskim mesom

Domača sladica

Petek

25.6.

PRAZNIK

 

JEDILNIK od 28.6.2021 do 30.6.2021

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

28.6.

Makaronovo meso

Solata

 

Rezina iz ovsenih kosmičev

Kuhan brokoli

Smetanove bučke

Solata

Puranji golaž

Pečena polenta

Solata

 

Torek

29.6.

Ragu stroganov

Kruhova rezina

Solata

 

Fižolova juha z rižem

Ocvrta cvetača s tatarsko omako

Solata

Bosanski lonec

Rolada

 

Sreda

30.6.

Piščančji file na žaru

Pire krompir

Dušeno sladko zelje

Solata

Dnevna juha

Zelenjavna lazanja

Solata

Ričet

Prekajena  šunka

Sadje

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Dober tek!

 

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 031 248 841, 041 745 216