PREDSTAVITEV
PREDSTAVITEV
Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.
Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.
Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.
Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.
Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.
ZGODBA
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.
Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.
Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.
Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.
Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.
Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.
KAKO KUHAMO
Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano. Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.
Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.
MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC
JEDILNIK od 1.3.2023 do 3.3.2023
Meni I | Meni II | Meni III | |
Sreda
1.3. |
Piščančji zrezek orly
Krompirjeva solata Sadje |
Testenine z gobami
Zelenjavo in smetano Solata |
Boranja s svinjskim mesom
Sladica |
Četrtek
2.3. |
Sladko kisli piščanec
Kuhan riž Solata |
Dnevna juha
Špageti s tunino Solata |
Krompirjeva omaka s hrenom
Hrenovka Jogurt |
Petek
3.3. |
Pleskavica v česnovi omaki
Džuveč riž Solata |
Fižolova enolončnica s čičeriko
in ajdovimi žličniki Sadje |
Puranji golaž
Polenta Jogurt |
JEDILNIK od 6.3.2023 do 10.3.2023
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
6.3. |
Ragu stroganov
Njoki Solata |
Sojini polpeti
Pire krompir Kremna zelenjava Solata |
Pasulj
Kranjska klobasa Jogurt |
Torek
7.3. |
Rižota s piščančjim mesom
Solata |
Spomladanski zavitki
Vrtnarska omaka Pire krompir Solata |
Bosanski lonec
Sladica |
Sreda
8.3. |
Ocvrt svinjski kare
Pražen krompir Solata |
Gobova kmečka enolončnica
Ajdovi žganci Jogurt |
Piščančja obara z vodnimi žličniki
Jogurt |
Četrtek
9.3. |
Goveji trakci v čebulni omaki
Kruhova rezina Solata |
Dnevna juha
Sladki narastek Kompot |
Segedin golaž
Sladica |
Petek
10.3. |
Piščančji trakci v sirovi omaki
Pečen krompir Solata |
Dnevna juha
Špinačna lazanja Solata |
Svinjski paprikaš
Testenine Solata |
JEDILNIK od 13.3.2023 do 17.3.2023
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
13.3. |
Špageti po bolonjsko
Solata |
Toskanska fižolova juha
Polnozrnat rogljiček |
Pašta fižol
Kranjska klobasa jogurt |
Torek
14.3. |
Svinjina v ciganski omaki
Špičniki Solata |
Dnevna juha
Zelenjavni narastek Solata |
Enolončnica s piščančjim mesom
in mediteransko zelenjavo Sladica |
Sreda
15.3. |
Ocvrt svinjski zrezek
Rizi bizi Solata |
oslič po mediteransko
Krompirjeva solata Jogurt |
Goveji golaž
Polenta Jogurt |
Četrtek
16.3. |
Puranji zrezek v gobovi omaki
Pire krompir Solata |
Dnevna juha
Sadni cmoki s cimetovim posipom Kompot |
Svinjina s čičeriko in pomarančo
Testenine Solata |
Petek
17.3. |
Pečenica
Dušeno kislo zelje Sadje |
Veganski chili con carne
Jogurt |
Lazanja z mletim mesom
Solata |
JEDILNIK od 20.3.2023 do 24.3.2023
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
20.3. |
Vratovina na divjačinski način
Testenine Solata |
Špinačni rezanci z gobovo omako
Solata |
Ričet
Kranjska klobasa Jogurt |
Torek
21.3. |
Pečena piščančja bedra
v grahovi omaki Mlinci Solata |
Dnevna juha
Tortilja z zelenjavo Solata |
Svinjska jetrca v omaki
Pire krompir Solata |
Sreda
22.3. |
Ocvrta piščančja bedra bkk
s koruznimi kosmiči Zelenjavni riž Solata |
Dnevna juha
Rižev narastek z jabolki in sadnim prelivom Kompot |
Hribovska enolončnica
Sladica |
Četrtek
23.3. |
Svinjski zrezek v čebulni omaki
Pražen krompir Solata |
Sirov kanelon
Pražen krompir Tatarska omaka domača Solata |
Piščančji paprikaš
Testenine Solata |
Petek
24.3. |
Piščančji trakci v arašidovi omaki
Kus kus Solata |
Dnevna juha
Zeljne krpice Solata |
Krompirjeva musaka
Sladica |
JEDILNIK od 27.3.2023 do 31.3.2023
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
27.3. |
Sesekljana pečenka
Pire krompir Solata |
Njoki s caprese omako
Solata |
Jota
Kranjska klobasa Jogurt |
Torek
28.3. |
Makaronovo meso iz svinjine
Solata |
Zelenjavni zrezek
Pire krompir Špinačna omaka Solata |
Bograč
Sladica |
Sreda
29.3. |
Svinjska pečenka z naravno omako
Mlinci Solata |
Ocvrt sir
Pečen krompir Tatarska omaka Solata |
Piščančja obara
Žganci s krompirjem Jogurt |
Četrtek
30.3. |
Govedina po mongolsko
Dušen riž Solata |
Dnevna juha
Praženec Čežana |
Vampi po tržaško
Sladica |
Petek
31.3. |
Pleskavica v omaki
Korenčkov pire Solata |
Zelenjavna enolončnica s čičeriko
Desert |
Krompirjev golaž
Hrenovka Desert |
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.
Dober tek!
KONTAKT
GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje
E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 031 248 841, 041 745 216