PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 1.12.2021 do 3.12.2021

  Meni I Meni II Meni III
Sreda

1.12.

Ocvrt mesni sir

Pražen krompir

Solata

 

Sir na žaru

Pražen krompir

Korenčkova omaka

Solata

Piščančja obara

Beli žganci

Sadje

 

Četrtek

2.12.

Pečenica

Kislo zelje

Puding

Dnevna juha

Testeninski narastek s skuto

Kompot

Kebab krožnik
Petek

3.12.

Pleskavica z omako

Pire krompir

Solata

 

Postrv po tržaško

Krompirjeva solata

Sadje

 

Krompirjeva omaka s hrenom

Hrenovke

Jogurt

 

JEDILNIK od 6.12.2021 do 10.12.2021

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

6.12.

Rižota s piščančjim mesom in zelenjavo

Solata

Dnevna juha

Dušena ajdova kaša z zelenjavo

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

7.12.

Svinjski zrezki

v gobovi omaki

Polširoki rezanci

Solata

Veganski sojin golaž

Bela polenta

Sadje

Piščančji paprikaš

Polširoki rezanci

Solata

Sreda

8.12.

Ocvrto piščančje meso

Krompirjeva solata s porom

Puding

 

Fižolova enolončnica s šparglji,

čičeriko in ajdovimi žličniki

Puding

 

Svinjski srček v lovski omaki

Polenta

Sadje

 

Četrtek

9.12.

Piščančje meso v omaki

Mlinci

Dušeno rdeče zelje

Solata

Sojini polpeti

Pire krompir

Dušeno rdeče zelje

Solata

Bograč

Sladica

Petek

10.12.

Makaronovo meso s svinjino

Solata

 

Ocvrt oslič »alaska polak«

Blitva s krompirjem

Solata

 

Piščančja jetrca v omaki

Slan krompir

Solata

 

 

JEDILNIK od 13.12.2021 do 17.12.2021

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

13.12.

Mučkalica s svinjskim mesom

Dušen riž

Solata

Dnevna juha

Rižota z gomoljno zelenjavo

Solata

Enolončnica s piščančjim mesom in zelenjavo

Krof

Torek

14.12.

Piščančje meso

v sirovi omaki

Testenine

Solata

Zelenini zrezki s sezamom

Brokolijev pire

Smetanova omaka

Solata

Lovska enolončnica

Sladica

Sreda

15.12.

Puranji orly

Francoska solata

Puding

 

Dnevna juha

Zelenjavni narastek

Solata

 

Svinjski paprikaš

Pire krompir

Solata

 

Četrtek

16.12.

Svinjski zrezek

v lovski omaki

Testenine

Solata

Dnevna juha

Sirovi tortelini

s paradižnikovo omako

Solata

Piščančja obara

Ajdovi žganci

Sadje

 

Petek

17.12.

Sarma

Pire krompir

Sadje

Dnevna juha

Slivovi cmoki

Kompot

Krompirjev golaž

Hrenovka

Puding

 

JEDILNIK od 20.12.2021 do 24.12.2021

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

20.12.

Svinjina v gorčični omaki

Kruhova rezina

Solata

Zelenjavni zrezek

Peteršiljev krompir

Špinača

Solata

Puranji golaž

Polenta

Jogurt

 

Torek

21.12.

Perutničke po ptujsko z omako

Rizi bizi

Solata

Dnevna juha

Rižev narastek

Sadna polivka

Kompot

Hribovska enolončnica

Sladica

 

Sreda

22.12.

Ocvrto piščančje meso

s semeni

Pražen krompir

Solata

Dnevna juha

Zeljne krpice

Solata

Jota

Kranjska klobasa

Jogurt

Četrtek

23.12.

Špageti po bolonjsko

Solata

 

Gobova enolončnica

Ajdovi žganci

Jogurt

Pečena postrv

Krompirjeva solata

Sadje

 

Petek

24.12.

Pečenica

Dušeno kislo zelje

Jogurt

 

Dnevna juha

Rižota z morskimi sadeži

Solata

 

 

JEDILNIK od 27.12.2021 do 31.12.2021

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

27.12.

Cordon bleu

Riž s korenjem

Solata

 

Rezina iz ovsenih kosmičev

Kuhan brokoli

Smetanove bučke

Solata

Torek

28.12.

Piščančja nabodala z omako

Kuskus z zelenjavo

Solata

 

Dnevna juha

Ocvrta cvetača

s tatarsko omako

Solata

Sreda

29.12.

Svinjska pečenka z omako

Ocvrti njoki

Solata

 

Spomladanski zvitki

Ocvrti njoki

Smetanova omaka

Solata

 
Četrtek

30.12.

Čufti v paradižnikovo omaki

Pire krompir

Solata

 

Sojini polpeti

Pire krompir

Korenčkova omaka

Solata

Petek

31.12.

Ocvrto piščančje meso

Francoska solata

Jogurt

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Dober tek

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 031 248 841, 041 745 216