PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljata Perutnina Ptuj in Mesarstvo Oblak (Žiri), ki z ustreznimi potrdili dokazuje, da nam dobavlja pretežen del govedine in svinine slovenskega izvora. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Na trgu uspevamo nabavljati najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 17.2.2020 do 21.2.2020

                       

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

17.2.

Svinjina v gorčični omaki

Testenine

Solata

Sirov kanelon

Pražen krompir, kremna špinača

Solata

Ričet

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

18.2.

Pleskavica na žaru z omako

Džuveč riž

Solata

Spomladanski zvitki

Peteršiljev krompir

Solata

Hrenovka

Krompirjev golaž

Jogurt

Sreda

19.2.

Ocvrto piščančje meso

Francoska solata

Puding

Rezina z ovsenimi kosmiči in zelenjavo

Pire krompir,

Porova prikuha

Solata

Pražena svinjska jetrca

Pire krompir

Solata

Četrtek

20.2.

Svinjski zrezek v kikirikijevi omaki

Kuhani njoki

Solata

Zelenjavna juha

Rižev narastek s sadnim prelivom

Kompot

Bograč

Domača sladica

Petek

21.2.

Pečena piščančja prsa z omako

Mlinci

Solata

Čebulna juha

Tortilja z zelenjavo

Solata

Sarma

Pire krompir

Sadje

 

 

JEDILNIK od 24.2.2020 do 28.2.2020

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

24.2.

Goveji ragu stroganov

Testenine

Solata

Cvetačna kremna juha

Njoki z gobovo omako

Solata

Pašta fižol

Kranjska klobasa

Puding

Torek

25.2.

Ocvrt Svinjski kare

Pražen krompir

Solata

Krof

Zelenjavna enolončnica

Krof

Jota

Prekajena šunka

krof

Sreda

26.2.

Pečen oslič

Krompirjeva solata

Sadje

Milijonska juha

Skutini štruklji

Kompot

Gobova kmečka enolončnica

Sladica

Četrtek

27.2.

Puranji orly

Zelenjavni riž

Solata

Sojin bolognez na špagetih

Solata

Paprikaš s svinjino

Testenine

Solata

Petek

28.2.

Puranja sesekljana pečenka z omako

Pire krompir

Solata

Čičerikini zrezki

Pire krompir

Dušeno sladko zelje

Solata

Piščančji kebab krožnik

 

 

                                                                                                                                                                                                                             Dober tek!

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82