PREDSTAVITEV
PREDSTAVITEV
Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.
Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.
Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.
Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.
Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.
ZGODBA
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.
Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.
Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.
Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.
Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.
Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.
KAKO KUHAMO
Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano. Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.
Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.
MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC
JEDILNIK od 6.5.2024 do 10.5.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
6.5. |
Piščančji dunajski zrezek
Zelenjavni riž Solata |
Enolončnica z lečo in šparglji
Desert |
Pašta fižol
Kranjska klobasa Desert |
Torek
7.5. |
Makaronovo meso iz svinjine
Solata |
Dnevna juha
Sadni cmoki Cimetove drobtine Kompot |
Krompirjeva omaka s hrenom
Hrenovka Desert |
Sreda
8.5. |
Piščančja prsa v sirovi omaki
Pečen krompir Solata |
Zelenjavni zrezek
Smetanove bučke Pire krompir Solata |
Hribovska enolončnica
Sladica |
Četrtek
9.5. |
Čevapčiči v lepinji
Žar priloga Sadje |
Špageti s tunino omako
Solata |
Goveji golaž
Polenta Desert |
Petek
10.5. |
Maslen indijski piščanec
Slan krompir Solata |
Pečena postrv
Krompirjeva solata Tržaška omaka Desert |
Dnevna juha
Palačinke Hortobagy Solata |
JEDILNIK od 13.5.2024 do 17.5.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
13.5. |
Sladko kisli piščanec
Dušen riž Solata |
Njoki s sirovo omako
Solata |
Pasulj
Prekajena šunka Desert |
Torek
14.5. |
Svinjska zarebrnica po lovsko
Ocvrti svaljki Solata |
Pražen riž z zelenjavo, jajci in arašidi
Solata |
Vampi po tržaško
Sladica |
Sreda
15.5. |
Ocvrt piščančji zrezek s koruznimi kosmiči
Pražen krompir Solata |
Spomladanski zavitki
Kremna zelenjava Pire krompir Solata |
Krompirjev golaž
Hrenovka Desert |
Četrtek
16.5. |
Govedina po mongolsko
Polširoki rezanci Solata |
Dnevna juha
Zelenjavna lazanja Solata |
Piščančja jetrca v omaki Slan krompir Solata |
Petek
17.5. |
Pleskavica v omaki
Pekarski krompir Solata |
Dnevna juha
Skutini štruklji Jabolčni kompot |
Svinjina z gobicami
Testenine Solata |
JEDILNIK od 20.5.2024 do 24.5.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
20.5. |
Makaronovo meso iz svinjine
Solata |
Sojini polpeti
Pire krompir Špargljeva omaka Solata |
Ričet
Kranjska klobasa Desert |
Torek
21.5. |
Svinjina v gorčični omaki
Ocvrti svaljki Solata |
Dnevna juha
Tortilja z zelenjavo Solata |
Goveje srce v lovski omaki
Polenta Desert |
Sreda
22.5. |
Medene perutničke s sezamom
Zelenjavni riž Solata |
Sirov kanelon
Pire iz zelene Korenčkova omaka Solata |
Enolončnica chilli con carne
Sladica |
Četrtek
23.5. |
Piščančji zrezek na žaru
Vrtnarska omaka Testenine Solata |
Njoki z gorgonzolno omako
Solata |
Bograč
Krof |
Petek
24.5. |
Dušena govedina s korenčkovo omako
Pražen krompir Solata |
Dnevna juha
Sladki narastek s testeninami in skuto Jabolčni kompot |
Enolončnica s svinjino,
šparglji in vodnimi žličniki Sladica |
JEDILNIK od 27.5.2024 do 31.5.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
27.5. |
Špageti po bolonjsko
Solata |
Zelenjavna enolončnica z ajdovo kašo
Desert |
Bosanski lonec
Desert |
Torek
28.5. |
Svinjski zrezek v gobovi omaki s slanino
Kruhova rezina Solata |
Testenine z gobami zelenjavo in smetano
Solata |
Krompirjeva omaka s kumarami
Hrenovka Desert |
Sreda
29.5. |
Ocvrti piščančji fingersi
Pečen krompir Koktajl omaka Solata |
Rižev narastek z jabolki
Vaniljev preliv Jabolčni kompot |
Boranja s svinjskim mesom Sladica |
Četrtek
30.5. |
Goveji trakci v čebulni omaki
Ocvrti špičniki Solata |
Gobova kmečka enolončnica
Ajdovi žganci Sadje |
Svinjski paprikaš Testenine Solata |
Petek
31.5. |
Pečena piščančja bedra z omako
Džuveč riž Solata |
Dnevna juha
Ocvrta cvetača Tatarska omaka Solata |
Mesna lazanja s paradižnikovo omako
Solata |
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.
Alergeni v kruhu: 1, 6, 7 Dober tek
KONTAKT
GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje
E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216