PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 1.9.2021 do 3.9.2021

 

  Meni I Meni II Meni III
Sreda

1.9.

Makaronovo meso

s svinjino

Solata

Dnevna juha

Tortilja z zelenjavo

Solata

Piščančja obara

Ajdovi žganci

Jogurt

Četrtek

2.9.

Pečeno piščančje meso

z vrtnarsko omako

Mlinci

Solata

Ratatoulli

Dušen riž

Solata

 

Ciganski golaž

Sladica

 

Petek

3.9.

Ocvrta zarebrnica

Pražen krompir

Solata

Dnevna juha

Testenine z zelenjavo,

gobami in smetano

Solata

Piščančja hrenovka

Krompirjev golaž

Jogurt

 

 

JEDILNIK od 6.9.2021 do 10.9.2021

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

6.9.

Špageti z bolonez omako iz puranjega mesa

Solata

Sirov kanelon

Zelenin pire,

korenčkova omaka

Solata

Ričet

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

7.9.

Svinjski zrezek

v lovski omaki

Ocvrti njoki

Solata

Dnevna juha

Skutini štruklji

Kompot

Zelenjavna enolončnica s piščančjim mesom

Sladica

Sreda

8.9.

Čufti v paradižnikovi

omaki

Pire krompir

Solata

Sojin golaž

Bela polenta

Jogurt

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

Četrtek

9.9.

Dolenjske kepe

Pečen krompir

Solata

Zelenjavna enolončnica

Polnozrnat rogljiček

Rižota s piščančjim mesom

Solata

Petek

10.9.

Puranji zrezek

v gobovi omaki

Rizibizi

Solata

Dnevna juha

Rižota z artičoko in gobami

Solata

Hribovska enolončnica

Sladica

 

 

 

JEDILNIK od 13.9.2021 do 17.9.2021

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

13.9.

Piščančje nabodalo

z omako

Zelenjavni riž

Solata

Dnevna juha

Rižev narastek s sadno polivko

Kompot

Pasulj

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

14.9.

Vratovina po divjačinsko

Kruhov cmok

Solata

Dnevna juha

Sirovi tortelini s paradižnikovo omako

Solata

Vampi po tržaško

Sladica

Sreda

15.9.

Puranji dunajski zrezek

Francoska solata

Puding

Sojin bolonez na polnozrnatih špagetih

Solata

Svinjski paprikaš

Testenine

Solata

Četrtek

16.9.

Sesekljana pečenka

z omako

Pire krompir

Solata

Spomladanski zvitki

Pire krompir

Špinača

Solata

Goveji golaž

Polenta

Jogurt

Petek

17.9.

Zarebrnica po somborsko

Peteršiljev krompir

Solata

Postrv po tržaško

Peteršiljev krompir

Solata

Piščančji kebab

 

 

JEDILNIK od 20.9.2021 do 24.9.2021

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

20.9.

Puranji zrezek

v smetanovi omaki

Testenine

Solata

Dnevna juha

Zelenjavna rižota

Solata

Pašta fižol

Kranjska klobasa

Puding

Torek

21.9.

Pleskavica na žaru

z omako

Džuveč riž

Solata

Dnevna juha

Bučkin narastek s skuto

Paradižnikova omaka

Solata

Puranji paprikaš

z zelenjavo

Bela polenta

Solata

Sreda

22.9.

Pečena piščančja prsa

Zeljne krpice

Solata

Zelenjavni zrezek

Pečen krompir

Solata

Boranja s svinjskim mesom

Sladica

 

Četrtek

23.9.

Ocvrta filirana piščančja bedrca s sezamom

Pražen krompir

Solata

Zelenjavni narastek brez moke

Blitva s smetano

Solata

Piščančja hrenovka

Kmečke kumare

Zabeljen stročji fižol

Petek

24.9.

Svinjska pečenka

z gobovo omako

Kuhani njoki

Solata

Ocvrt oslič ( alaska polak)

Krompirjeva solata

Sadje

 

Goveji srček v lovski omaki

Polenta

Jogurt

 

 

JEDILNIK od 27.9.2021 do 30.9.2021

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

27.9.

Goveji ragu stroganov

Polširoki rezanci

Solata

Dnevna juha

Slivovi cmoki

Kompot

Prisiljeno zelje

Prekajena šunka

Sladica

Torek

28.9.

Pečena piščančja bedra

Kuskus z zelenjava

Solata

Sojini polpeti

Pečena zelenjava

Solata

Bograč

Sladica

 

Sreda

29.9.

Ocvrte perutničke

Pražen krompir

Solata

Sir na žaru

Pražen krompir,

smetanove bučke

Solata

Lovska enolončnica

Sladica

 

Četrtek

30.9.

Kare na žaru

s česnovo omako

Riž s korenjem

Solata

Dnevna juha

Ocvrta cvetača

s tatarsko omako

Solata

Piščančja jetrca v omaki

Pire krompir

Solata

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Alergeni v kruhu: 1, 6, 7                                                                                                                                                                            Dober tek!

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 031 248 841, 041 745 216