PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 16.5.2022 do 20.5.2022

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

16.5.

Špageti bologneze

Solata

Dnevna juha

Gratinirani šparglji

Solata

Ričet

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

17.5.

Piščanec po mongolsko

Dušen riž

Solata

Dnevna juha

Rižota s šparglji in parmezanom  Solata

Bečarski paprikaš

Testenine

Solata

Sreda

18.5.

Piščančji orly zrezek

Krompirjeva solata

Sladica

 

Dnevna juha

Njoki s šparglji, zelenjavo in smetano

Solata

Goveji golaž s fižolom

Domača sladica

 

Četrtek

19.5.

Svinjski zrezek v lovski omaki

Kuhani njoki

Solata

Dnevna juha

Zelenjavna lazanja s šparglji

Solata

Piščančja obara

Beli žganci

Sadje

Petek

20.5.

Čevapčiči z lepinjo

Žar priloga

Sadje

Zelenini zrezki s sezamom

Slan krompir

Špargljeva omaka

Solata

Krompirjeva omaka s hrenom

Hrenovke

Puding

 

JEDILNIK od 23.5.2022 do 27.5.2022

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

23.5.

Vratovina po divjačinsko

Kruhovi cmoki

Solata

 

Dnevna juha

Špageti s tuno

Solata

 

Vampi

Sladica

 

Torek

24.5.

Pečeno piščančje meso z omako

Mlinci

Solata

Dnevna juha

Sladki rezanci s skuto

Kompot

Goveji srček v lovski omaki

Polenta

Solata

Sreda

25.5.

Svinjska pečenka v omaki

Pražen krompir

Solata

Fižolova enolončnica s čičeriko in ajdovimi žličniki

Sladica

Piščančji kebab krožnik

Puding

Četrtek

26.5.

Pleskavice v omaki

Džuveč riž

Solata

Dnevna juha

Zelenjavni narastek

Solata

Ciganski golaž

Sladica

 

Petek

27.5.

Piščančji trakci v gorčični omaki

Pire krompir

Solata

Sir na žaru

Pire krompir

Kremna zelenjava

Solata

Dnevna juha

Mesna lazanja

Solata

 

 

JEDILNIK od 30.5.2022 do 31.5.2022

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

30.5.

Makaronovo meso

Testenine

Solata

Dnevna juha

Skutini štruklji

Kompot

Pašta s kranjsko klobaso

Jogurt

Torek

31.5.

Piščančji zrezek v kikirikijevi omaki

Dušen riž

Solata

Gobova kmečka enolončnica

Ajdovi žganci

Jogurt

Svinjski paprikaš

Testenine

Solata

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Alergeni v kruhu: 1, 6, 7                                                                                                                                                                             Dober tek!

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 031 248 841, 041 745 216