PREDSTAVITEV
PREDSTAVITEV
Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.
Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.
Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.
Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.
Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.
ZGODBA
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.
Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.
Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.
Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.
Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.
Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.
KAKO KUHAMO
Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano. Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.
Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.
MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC
Meni I | Meni II | Meni III | |
Petek
1.7. |
Pečeno piščančje
meso z omako Mlinci Solata |
Sojin bolognese
Solata |
Krompirjeva omaka
s kumarami Hrenovke Sadje |
Ponedeljek
4.7. |
Piščanec po mongolsko
Dušen riž Solata |
Pražen riž z zelenjavo in rakci
Solata |
Pašta fižol
Kranjska klobasa Sadje |
Torek
5.7. |
Špageti po bolonjsko
Solata |
Spomladanski zvitki
s kitajsko omako Kuhan riž Solata |
Vampi po tržaško
Sladica |
Sreda
6.7. |
Cordon bleu
Testeninska solata Sadje |
Riževa juha
Špageti z jajci in zelenjavo (1,3,6,9) Solata |
Pohorski lonec
Sladica |
Četrtek
7.7. |
Patata con polo
Solata |
Dnevna juha
Carski praženec Kompot |
Svinjina z gobicami
Dušen riž Solata |
Petek
8.7. |
Sladko-kisli piščanec
Kuhan riž Solata |
Dnevna juha
Testenine s paradižnikovo omako Solata |
Krompirjeva musaka
Solata |
JEDILNIK od 11.7.2022 do 15.7.2022
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
11.7. |
Mučkalica s svinjino
Kruhova rezina Solata |
Falafel
Jogurtova omaka s koprcem Pečen krompir Solata |
Pasulj
Kranjska klobasa Jogurt |
Torek
12.7. |
Piščančja stegna v kremni omaki s šampinjoni
Njoki Solata |
Sojin golaž
Bela polenta Jogurt |
Goveji trakci v čebulni omaki
Polenta Sadje |
Sreda
13.7. |
Dolenjske kepe,
riž s korenjem Solata |
Dnevna juha
Gratinirane skutine palačinke s špinačo Solata |
Bosanski lonec
Sladica |
Četrtek
14.7. |
Svinjska pečenka v omaki
Pražen krompir z ocvirki Solata |
Sadni cmoki s
cimetovimi drobtinami Prežganka Kompot |
Dnevna juha
Kljukuša s piščancem in krompirjem Solata |
Petek
15.7. |
Polnjena paprika
s paradižnikovo omako Pire krompir Solata |
Ocvrt aljaški polak
Krompirjeva solata s kumarami Sadje |
Piščančji paprikaš
Testenine Solata |
JEDILNIK od 18.7.2022 do 22.7.2022
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
18.7. |
Piščanec v sirovi omaki
Njoki Solata |
Sojini polpeti
Špinača Pire krompir Solata |
Ričet
Kranjska klobasa Jogurt |
Torek
19.7. |
Vratovina po divjačinsko
Kruhovi cmoki Solata |
Njoki s caprese omako
Solata |
Puranji golaž
Polenta Jogurt |
Sreda
20.7. |
Ocvrt piščančji zrezek
Rizi bizi Solata |
Dnevna juha
Gratinirane ajdove palačinke z gobami Solata |
Bograč
Puding |
Četrtek
21.7. |
Pečeno piščančje meso z omako
Mlinci Solata |
Dnevna juha
Zelenjavna tortilja Solata |
Fižolova juha s klobaso
Sladica |
Petek
22.7. |
Makaronovo meso
Solata |
Dnevna juha
Skutine palačinke Kompot |
Chili con carne
Sladica |
JEDILNIK od 25.7.2022 do 29.7.2022
Meni I | Meni II | |
Ponedeljek
25.7. |
Piščančji cordon bleu
Zelenjavni riž Solata |
Dnevna juha
Testenine z gorgonzolno omako Solata |
Torek
26.7. |
Piščančji paprikaš
Testenine Jogurt |
Zelenjavna rižota
Solata |
Sreda
27.7. |
Špageti po bolonjsko
Solata |
Dnevna juha
Skutini štruklji Kompot |
Četrtek
28.7. |
Pečeno piščančje
meso z omako Široki rezanci Solata |
Dnevna juha
Dušena ajdova kaša z zelenjavo Solata |
Petek
29.7. |
Čufti v paradižnikovi omaki
Pire krompir Solata |
Gobova kmečka enolončnica
Ajdovi žganci Sadje |
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.
Alergeni v kruhu: 1, 6, 7 Dober tek!
KONTAKT
GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje
E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 031 248 841, 041 745 216