PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 4.1.2021 do 8.1.2021

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

4.1.

Pečenica

Dušeno kislo zelje,

Pire krompir

Sadje

Enolončnica iz zelja, cvetače, brokolija in ohrovta

Zeleni smuti

Zelenjavna enolončnica s piščančjim mesom

Buhtelj

Torek

5.1.

Svinjski zrezek v mornarski omaki

Kruhov cmok

Solata

Narastek iz ovsenih kosmičev

Dušene bučke

Solata

Boranja z mesom

Sladica

Sreda

6.1.

Dolenjske kepe       pražen krompir

Korenčkova prikuha

Solata

Dušena ajdova kaša z zelenjavo

Solata

Topel ingverjev napitek

Goveji golaž

Polenta

Jogurt

Četrtek

7.1.

Pečeno piščančje meso

Dušen riž

Grah po dunajsko

Solata

Rižota z artičoko in divjim rižem

Solata

Sok rdeče pese

Paprikaš s svinjino

Dušen riž

Solata

Petek

8.1.

Makaronovo meso z govedino

Solata

 

Oslič po mediteransko

Dušena blitva z oljčnim oljem in česnom

Solata

Pašta fižol

Kranjska klobasa

Sadje

JEDILNIK od 11.1.2021 do 15.1.2021

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

11.1.

Mučkalica

Dušen riž

Solata

Dnevna juha

Carski praženec

Kompot

Piščančja hrenovka

Matevž

Dušena repa

Torek

12.1.

Dušena govedina v čebulni omaki

Polširoki rezanci

Solata

Zelenjavni zrezek

Pire krompir

Smetanove bučke

Solata

Segedin golaž

Sladica

Sreda

13.1.

Puranji orly

Francoska solata

Sadje

Testenine z zelenjavo gobami in smetano

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Sadje

Četrtek

14.1.

Pleskavice na žaru

Pečen krompir

Porova prikuha

Solata

Špageti s tuno

Solata

Piščančja jetrca v omaki

Peteršiljev krompir

Solata

Petek

15.1.

Zarebrnica po somborsko z omako

Kuhani njoki

Solata

Gobova enolončnica z ajdovo kašo

Beli žganci

Jogurt

Piščančja obara

Beli žganci

Jogurt

 

JEDILNIK od 18.1.2021 do 22.1.2021

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

18.1.

Vratovina po divjačinsko

Kruhova rezina

Solata

Dnevna juha

Ajdovi štruklji z orehi in cimetovim posipom

Kompot

Goveji srčki v lovski omaki

Polenta

Sadje

Torek

19.1.

Pečena piščančja prsa

Mlinci

Dušeno rdeče zelje

Solata

Dnevna juha

Gratiniran zelenjavni narastek

Bazilikina omaka

Solata

Pastirski paprikaš

Sladica

Sreda

20.1.

Mesni sir na žaru

Pečen krompir

Ohrovtova prikuha s smetano

Solata

Ocvrt sir s tatarsko omako

Pečen krompir

Solata

Bosanski lonec

Krof

Četrtek

21.1.

Puranji zrezek v gobovi omaki

Zelenjavni riž

Solata

Spomladanski zavitki

Zelenjavni riž

Kremna zelenjava

Solata

Bograč

Sladica

Petek

22.1.

Sarma

Pire krompir

Sadje

Sojini polpeti

Pire krompir

Korenčkova omaka

Solata

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

 

 

JEDILNIK od 25.1.2021 do 29.1.2021

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

25.1.

Špageti z bolonjsko omako

Solata

Dnevna juha

Rižev narastek s sadno polivko

Kompot

Piščančja hrenovka

Krompirjev golaž

Jogurt

Torek

26.1.

Pečena svinjska pečenka s česnovo omako

Ocvrti njoki

Solata

Dnevna juha

Njoki z gobovo omako

Solata

Vampi po tržaško

Sladica

Sreda

27.1.

Ocvrta zarebrnica po dunajsko

Dušen riž

Grah po dunajsko

Solata

Sirovi tortelini

Paradižnikova omaka

Solata

Prežganka

Lazanja s puranjim mesom

Solata

Četrtek

28.1.

Goveji ragu stroganov

Testenine

Solata

Dnevna juha

Zelenjavna tortilja

Solata

Jota

Prekajena šunka

Sadje

Petek

29.1.

Puranji cmoki v gobovi omaki

Pire krompir

Solata

Dnevna  juha

Zeljne krpice

Solata

Dnevna juha

Palačinke hortobagy

Solata

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

    Alergeni v kruhu: 1, 6, 7                                                                                                                                                                         Dober tek!

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 031 248 841, 041 745 216

xpornplease pornjk porncuze porn800 porn600 tube300 tube100 watchfreepornsex