PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 3.10.2022 do 7.10.2022

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

3.10.

Špageti po bolonjsko

Solata

 

Dnevna juha

Skutine palačinke

Kompot

Pasulj

Kranjska klobasa

Jogurt

 

Torek

4.10.

Svinjski zrezek v gobovi omaki

Pire krompir

Solata

 

Spomladanski zvitki

Pire krompir

Špinača

Solata

Boranja z govejim mesom

Sladica

 

Sreda

5.10.

Ocvrta piščančja bedra brez kosti

s koruznimi kosmiči

Francoska solata

Sadje

Sojin golaž

Bela polenta

Sadje

 

Svinjski paprikaš

Testenine

Solata

 

Četrtek

6.10.

Svinjina v gorčični omaki

Dušen riž

Solata

Dnevna juha

Tortilja s tuno

Solata

Goveji srček v lovski omaki

Polenta

Jogurt

Petek

7.10.

Pečeno piščančje meso

z naravno omako

Mlinci

Solata

Dnevna juha

Gratinirane ajdove palačinke z gobami

Solata

Chilli con carne

Sladica

 

 

JEDILNIK od 10.10.2022 do 14.10.2022

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

10.10.

Sladko-kisli piščanec

Kuhan riž

Solata

Dnevna juha

Tunina omaka

Špageti

Solata

Pašta fižol

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

11.10.

Makaronovo meso

Solata

Dnevna juha

Njoki z gorgonzolno omako

Solata

Goveji golaž

Polenta

Jogurt

Sreda

12.10.

Svinjska pečenka v omaki

Pečen krompir

Solata

Dnevna juha

Rižev narastek z jabolki

Vaniljev preliv

Kompot

Krompirjev golaž

Hrenovka

Jogurt

Četrtek

13.10.

Piščančji zrezek v vrtnarski omaki

Pire krompir

Solata

Sojini polpeti

Kremna zelenjava,

Pire krompir

Solata

Vampi

Sladica

Petek

14.10.

Pleskavica v omaki

Džuveč riž

Solata

Aljaški polak

Krompirjeva solata

Sladica

Prisiljeno zelje

Prekajena šunka

Sladica

 

JEDILNIK od 17.10.2022 do 21.10.2022

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

17.10.

Rižota s piščančjim mesom in

masleno bučo

Solata

 

Sir z žara

Pire krompir

Kremna bučna omaka

Solata

Bosanski lonec

Krof

 

Torek

18.10.

Zarebrnica po somborsko

Rizi-bizi

Solata

Ješprenjeva kašota

z bučo in žajbljem

Solata

Bograč

Bučkina zloženka z jabolkami

Sreda

19.10.

Piščančji zrezki v sirovi omaki

Ocvrti njoki

Solata

Gobova kmečka enolončnica

Ajdovi žganci

Jogurt

Krompirjeva omaka s hokaido bučo

Hrenovke

Jogurt

Četrtek

20.10.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Dnevna juha

Bučkin narastek s skuto

Solata

Hribovska enolončnica

Solata

Petek

21.10.

Svinjski zrezek v

omaki iz zelenega popra

Pražen krompir z ocvirki

Solata

Dnevna juha

Sadni cmoki s cimetovimi drobtinami

Kompot

 

Dnevna juha

Mesna lazanja

Solata

 

 

JEDILNIK od 24.10.2022 do 28.10.2022

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

24.10.

Vratovina po divjačinsko

Kruhovi cmoki

Solata

Zelenjavni zrezki

Pire krompir korenčkova omaka

Solata

Ričet

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

25.10.

Govedina po mongolsko

Kuhan riž

Solata

Dnevna juha

Zelenjavni narastek

Bazilikina omaka

Solata

Svinjske jetrca

Pire krompir

Solata

Sreda

26.10.

Mesne kroglice v

kremni smetanovi omaki

Pire krompir s korenjem

Solata

Ocvrta cvetača s tatarsko omako

Pečen krompir

Solata

 

Boranja z govedino

Sladica

 

Četrtek

27.10.

Piščančji zrezek v gobovi omaki

Kuhani njoki

Solata

Dnevna juha

Carski praženec

Kompot

Telečja obara

Ajdovi žganci

Sadje

Petek

28.10.

Medene perutničke s sezamom

Zelenjavni riž

Solata

Golaž s stročjim fižolom in gobami

Puding

 

Dnevna juha

Krompirjeva musaka

Solata

 

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Dober tek!

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 031 248 841, 041 745 216