PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

  Meni I Meni II Meni III
Petek

1.7.

Pečeno piščančje

meso z omako

Mlinci

Solata

Sojin bolognese

Solata

Krompirjeva omaka

s kumarami

Hrenovke

Sadje

Ponedeljek

4.7.

Piščanec po mongolsko

Dušen riž

Solata

Pražen riž z zelenjavo in rakci

Solata

Pašta fižol

Kranjska klobasa

Sadje

Torek

5.7.

Špageti po bolonjsko

Solata

Spomladanski zvitki

s kitajsko omako

Kuhan riž

Solata

Vampi po tržaško

Sladica

Sreda

6.7.

Cordon bleu

Testeninska solata

Sadje

Riževa juha

Špageti z jajci in zelenjavo (1,3,6,9)

Solata

Pohorski lonec

Sladica

Četrtek

7.7.

Patata con polo

Solata

Dnevna juha

Carski praženec

Kompot

Svinjina z gobicami

Dušen riž

Solata

Petek

8.7.

Sladko-kisli piščanec

Kuhan riž

Solata

Dnevna juha

Testenine s paradižnikovo omako

Solata

Krompirjeva musaka

Solata

 

JEDILNIK od 11.7.2022 do 15.7.2022

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

11.7.

Mučkalica s svinjino

Kruhova rezina

Solata

Falafel

Jogurtova omaka s koprcem

Pečen krompir

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

12.7.

Piščančja stegna v kremni omaki s šampinjoni

Njoki

Solata

Sojin golaž

Bela polenta

Jogurt

Goveji trakci v čebulni omaki

Polenta

Sadje

Sreda

13.7.

Dolenjske kepe,

riž s korenjem

Solata

Dnevna juha

Gratinirane skutine palačinke s špinačo

Solata

Bosanski lonec

Sladica

Četrtek

14.7.

Svinjska pečenka v omaki

Pražen krompir z ocvirki

Solata

Sadni cmoki s

cimetovimi drobtinami

Prežganka

Kompot

Dnevna juha

Kljukuša s piščancem

in krompirjem

Solata

Petek

15.7.

Polnjena paprika

s paradižnikovo omako

Pire krompir

Solata

Ocvrt aljaški polak

Krompirjeva solata s kumarami

Sadje

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

 

JEDILNIK od 18.7.2022 do 22.7.2022

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

18.7.

Piščanec v sirovi omaki

Njoki

Solata

Sojini polpeti

Špinača

Pire krompir

Solata

Ričet

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

19.7.

Vratovina po divjačinsko

Kruhovi cmoki

Solata

Njoki s caprese omako

Solata

Puranji golaž

Polenta

Jogurt

Sreda

20.7.

Ocvrt piščančji zrezek

Rizi bizi

Solata

Dnevna juha

Gratinirane ajdove palačinke z gobami

Solata

Bograč

Puding

Četrtek

21.7.

Pečeno piščančje meso z omako

Mlinci

Solata

Dnevna juha

Zelenjavna tortilja

Solata

Fižolova juha s klobaso

Sladica

Petek

22.7.

Makaronovo meso

Solata

Dnevna juha

Skutine palačinke

Kompot

Chili con carne

Sladica

 

JEDILNIK od 25.7.2022 do 29.7.2022

  Meni I Meni II
Ponedeljek

25.7.

Piščančji cordon bleu

Zelenjavni riž

Solata

Dnevna juha

Testenine z gorgonzolno omako

Solata

Torek

26.7.

Piščančji paprikaš

Testenine

Jogurt

Zelenjavna rižota

Solata

Sreda

27.7.

Špageti po bolonjsko

Solata

Dnevna juha

Skutini štruklji

Kompot

Četrtek

28.7.

Pečeno piščančje

meso z omako

Široki rezanci

Solata

Dnevna juha

Dušena ajdova kaša z zelenjavo

Solata

Petek

29.7.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Gobova kmečka enolončnica

Ajdovi žganci

Sadje

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Alergeni v kruhu: 1, 6, 7                                                                                                                                                                            Dober tek!

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 031 248 841, 041 745 216