PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 1.2.2024 do 2.2.2024

  Meni I Meni II Meni III
Četrtek

1.2.

Svinjski zrezek v poprovi omaki

Testenine

Solata

 

Gobova kmečka enolončnica

Beli žganci s krompirjem

Sadje

 

Sarma

Pire krompir

Desert

 

Petek

2.2.

Pleskavica z omako

Zelenjavni riž

Solata

 

Falafel

Slan krompir

Špinačna omaka

Solata

 

Piščančja obara z vodnimi žličniki

Sladica

 

JEDILNIK od 5.2.2024 do 9.2.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

5.2.

Goveji trakci v čebulni omaki

Kruhova rezina

Solata

 

Veganski chili con carne

Desert

 

Pasulj

Kranjska klobasa

Desert

 

Torek

6.2.

Piščančji zrezek pečen na žaru v vrtnarski omaki

Njoki

Solata

 

Skutini štruklji

Gobova omaka

Solata

 

Segedin golaž

Sladica

 

Sreda

7.2.

Sladko kisli piščanec

Dušen riž

Solata

 

Ocvrt sir s tatarsko omako

Pečen krompir

Solata

 

Pohorski lonec

Desert

 

Četrtek

8.2.

Praznik
Petek

9.2.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

 

Spomladanski zavitki

Dušen riž

Smetanova omaka

Solata

 

Vaški lonec

Sladica

 

JEDILNIK od 12.2.2024 do 16.2.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

12.2.

Vratovina na divjačinski način

Testenine

Solata

 

Njoki z gorgonzolno omako

Solata

 

Bosanski lonec

Sladica

 

Torek

13.2.

Dušeno kislo zelje

Krompir v kosih

Pečenica

Krof

 

Sojini polpeti   krompir v kosih

Korenčkova omaka

Solata

Krof

 

Prekajena šunka

Pašta fižol

Krof

 

Sreda

14.2.

Oslič po dunajsko

Krompirjeva solata

Sadje

 

Dnevna juha

Carski praženec

Jabolčni kompot

 

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

 

Četrtek

15.2.

Makaronovo meso iz svinjine

Solata

 

Ječmenova kaša s porom,

koruzo in zelenjavo

Solata

 

Krompirjeva omaka s hrenom

Hrenovka

Sadje

 

Petek

16.2.

Svinjski zrezek v čebulni omaki

Pražen krompir

Solata

 

Dnevna juha

Zelenjavna lazanja

Solata

 

Vampi po tržaško

Sladica

 

 

JEDILNIK od 19.2.2024 do 23.2.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

19.2.

Svinjski trakci v omaki z zelenim poprom

Kruhova rezina

Solata

 

Testenine z gobami,

zelenjavo in smetano

Solata

 

Jota

Kranjska klobasa

Jogurt

 

Torek

20.2.

Špageti po bolonjsko

Solata

 

Golaž s stročjim fižolom in gobami

Desert

 

Goveji golaž

Polenta

Sadje

 

Sreda

21.2.

Ocvrta piščančja bedra

Testeninska solata

Sadje

 

Dnevna juha

Skutine palačinke

Kompot

 

Svinjska jetrca v omaki

Slan krompir z drobnjakom

Solata

 

Četrtek

22.2.

Svinjska pečenka v lovski omaki

Njoki

Solata

 

Dnevna juha

Ocvrta cvetača

Tatarska omaka domača

Solata

Krompirjev golaž

Hrenovka

Jogurt

 

Petek

23.2.

Rižota s piščančjim mesom

Solata

 

Zelenjavna enolončnica z ajdovo kašo

Desert

 

Dnevna juha

Mesna lazanja

Solata

 

JEDILNIK od 26.2.2024 do 29.2.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

26.2.

Piščančji zrezek z arašidi

Dušen riž

Solata

 

Špageti s tunino

Solata

 

Ričet

Kranjska klobasa

Desert

 

Torek

27.2.

Pečenica

Dušeno kislo zelje

Zabeljen fižol

Sadje

 

Sirovi tortelini s smetanovo omako

Solata

 

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

 

Sreda

28.2.

Piščančji trakci v sirovi omaki

Pečen krompir

Solata

 

Sirov kanelon

Pečen krompir

Bučkina omaka

Solata

 

Goveje srce v lovski omaki

Polenta

Desert

 

Četrtek

29.2.

Dolenjske kepe

Krompirjeva solata

Sadje

 

Dnevna juha

Sadni cmoki s cimetovim posipom

Kompot

 

Bograč

Sladica

 

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Alergeni v kruhu: 1, 6, 7                                                                                                                                                                            Dober tek!

 

 

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216