PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljata Perutnina Ptuj in Mesarstvo Oblak (Žiri), ki z ustreznimi potrdili dokazuje, da nam dobavlja pretežen del govedine in svinine slovenskega izvora. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Na trgu uspevamo nabavljati najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

 

JEDILNIK od 1.1.2020 do 3.1.2020

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

6.1.

Rižota s piščančjim mesom in zelenjavo

Solata

Špageti s tuno

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Sadje

Torek

7.1.

Makaronovo meso s svinjino

Solata

Porova juha

Bučkin narastek s skuto

Solata

Hrenovka

Dušena kisla repa

Zabeljen fižol

Sreda

8.1.

Piščančje meso v omaki s suhim sadjem

Ocvrti špičniki

Solata

Testenine z gobami, zelenjavo

in smetano

Solata

Goveji golaž

Polenta

Jogurt

Četrtek

9.1.

Pečen mesni sir

Pražen krompir

Solata

Sir z žara

Korenčkova omaka

Pražen krompir,   Solata

Segedin golaž

Domača sladica

Petek

10.1.

Pečeno piščančje meso z omako

Mlinci

Solata

Ocvrt oslič

Krompir z blitvo

Solata

Paprikaš s svinjino

Testenine

Solata

Ponedeljek 13.1. Špageti po bolonjsko

Solata

Ajdova juha s smetano

Zelenjavna rižota

Solata

Prisiljeno zelje

Prekajena šunka

Sadje

Torek

14.1.

Pleskavica na žaru z omako

Džuveč riž

Solata

Ocvrta cvetača

Tatarska omaka

Peteršiljev krompir,     Solata

Vampi po tržaško

Domača sladica

Sreda

15.1.

Ocvrto piščančje meso

Pražen krompir

Solata

Veganski golaž

Polenta

Sadje

Goveji srček v lovski omaki

Polenta

Jogurt

Četrtek

16.1.

Vratovina po divjačinsko

Kruhova rezina

Solata

Bistra juha s kašo

Praženec

Kompot

Hrenovka

Krompirjev golaž

Jogurt

Petek

17.1.

Puranji zrezek v gobovi omaki

Kuhani špičniki

Solata

Ohrovtova kremna juha

Njoki z gobovo omako

Solata

Sarma

Pire krompir

Sadje

Ponedeljek

20.1.

Ragu stroganov

Testenine

Solata

Korenčkova juha

Skutini štruklji

Kompot

Piščančja obara

Beli žganci

Jogurt

Torek

21.1.

Pečeno piščančje meso z omako

Mlinci

Solata

Špinačna juha

Ocvrt sir s tatarsko omako

Solata

Bosanski lonec

Domača sladica

Sreda

22.1.

Ocvrt kare

Zelenjavni riž

Solata

Grahova kremna juha

Skutine palačinke

Kompot

Hrenovka

Krompirjeva omaka s hrenom

Puding

Četrtek

23.1.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Sojini polpeti

Pire krompir, špinačna omaka

Solata

Pohorski lonec

Domača sladica

Petek

24.1.

Pečenica

Dušeno kislo zelje

Jogurt

Gobova kmečka enolončnica

Ajdovi žganci

Jogurt

Ciganski golaž

Sladica

 

Ponedeljek

27.1.

Rižota s svinjskim mesom in zelenjavo

Solata

Sojin bolognez na polnozrnatih špagetih

Solata

Pašta fižol

Prekajena šunka

Puding

Torek

28.1.

Puranji zrezek v kikirikijevi omaki

Kus kus z zelenjavo

Solata

Zelenjavni zrezek

Dušeno rdeče zelje, kus kus

Solata

Lovska enolončnica

Domača sladica

 

Sreda

29.1.

Govedina v divjačinski omaki

Kruhova rezina

Solata

Cvetačna kremna juha

Tortilja z zelenjavo

Solata

Pražena svinjska jetrca

Pire krompir

Solata

Četrtek

30.1.

Svinjski zrezek v česnovi omaki

Pražen krompir

Solata

Spomladanski zvitki

Pražen krompir, kremna zelenjava

Solata

Cili con carne

Domača sladica

 

Petek

31.1.

Cordon bleu

Francoska solata

Sadje

Golaž s stročjim fižolom in gobami

Bela polenta

Sadje

Jota

Kranjska klobasa

Sadje

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82