PREDSTAVITEV
PREDSTAVITEV
Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.
Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.
Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.
Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.
Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.
ZGODBA
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.
Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.
Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.
Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.
Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.
Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.
KAKO KUHAMO
Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano. Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.
Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.
MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC
JEDILNIK od 29.5.2023 do 31.5.2023
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
29.5. |
Piščanec po mongolsko
Dušen riž Solata |
Testenine z gobami
Zelenjavo in smetano Solata |
Prisiljeno zelje
Kranjska klobasa Jogurt |
Torek
30.5. |
Špageti po bolonjsko
Solata |
Sojini polpeti
Korenčkova omaka Pire krompir Solata |
Piščančji paprikaš
Testenine Solata |
Sreda
31.5. |
Svinjina v ciganski omaki
pražen krompir Solata |
Dnevna juha
Skutine palačinke Kompot |
Piščančja obara z vodnimi žličniki
Sladica |
JEDILNIK od 1.6.2023 do 2.6.2023
Meni I | Meni II | Meni III | |
Četrtek
1.6. |
Svinjska pečenka v čebulni omaki
Kruhova rezina Solata
|
Gobova kmečka enolončnica
Ajdovi žganci Jogurt
|
Krompirjeva omaka s kumarami
Hrenovke Jogurt
|
Petek
2.6. |
Pečena piščančja bedra
z naravno omako Mlinci Solata
|
Dnevna juha
Njoki s sirovo omako Solata
|
Boranja s svinjskim mesom
Sladica
|
JEDILNIK od 5.6.2023 do 9.6.2023
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
5.6. |
Makaronovo meso iz svinjine
Solata
|
Golaž s stročjim fižolom in gobami
Polnozrnat rogljiček
|
Ričet
Prekajena šunka Jogurt
|
Torek
6.6. |
Sladko kisli piščanec
Dušen riž Solata
|
Spomladanski zavitki
Vrtnarska omaka Dušen riž Solata
|
Ciganski golaž
Sladica
|
Sreda
7.6. |
Vratovina na divjačinski način
Testenine Solata
|
Falafel
Pečen krompir Tzatziki omaka Solata
|
Goveji golaž
Polenta Sladica
|
Četrtek
8.6. |
Svinjski zrezek v česnovi omaki
Riž s korenjem Solata
|
Dnevna juha
Carski praženec Kompot
|
Piščančji paprikaš
Testenine Solata
|
Petek
9.6. |
Dolenjske kepe
Krompirjeva solata Sadje
|
Rižota z morskimi sadeži
Solata
|
Piščančja jetrca v omaki
Pire krompir Solata
|
JEDILNIK od 12.6.2023 do 16.6.2023
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
12.6. |
Ragu stroganov
Kuhani njoki Solata
|
Sojini polpeti
Pire krompir Kremna zelenjava Solata
|
Pasulj
Klobasa kranjska Sladica
|
Torek
13.6. |
Mučkalica
Dušen riž Solata
|
Zelenini zrezki s sezamom
Vrtnarska omaka Pire krompir Solata
|
Bosanski lonec
Sladica
|
Sreda
14.6. |
Svinjska pečenka v naravni omaki
Pražen krompir Solata
|
Dnevna juha
Špageti s tunino Solata
|
Enolončnica s piščančjim mesom in mediteransko zelenjavo
Sladica
|
Četrtek
15.6. |
Špageti po bolonjsko
Solata
|
Sladki narastek s testeninami in skuto
Kompot
|
Bograč
Sladica
|
Petek
16.6. |
Ocvrt piščančji zrezek po dunajsko
Zelenjavni riž Solata
|
Zelenjavna enolončnica z vodnimi žličniki
Sladica
|
Dnevna juha
Musaka z mletim mesom Solata
|
JEDILNIK od 19.6.2023 do 23.6.2023
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
19.6. |
Mehiška rižota
Solata
|
Dnevna juha
Sadni cmoki s cimetovim posipom Kompot
|
Vaški lonec
Krof
|
Torek
20.6. |
Svinjski zrezek v gobovi omaki
Kruhov cmok Solata
|
Dnevna juha
Njoki z mehiško omako Solata
|
Piščančja obara z vodnimi žličniki
Sladica
|
Sreda
21.6. |
Lepljive perutničke s sezamom
Riž s salso iz paprike in paradižnika Solata
|
Dnevna juha
Zelenjavna lazanja Solata
|
Krompirjev golaž
Hrenovka Sladica
|
Četrtek
22.6. |
Piščančji trakci v sirovi omaki
Pečen krompir Solata
|
Fižolova enolončnica s čičeriko in ajdovimi žličniki
Sladica
|
Chili con carne
Sladica
|
Petek
23.6. |
Čufti v paradižnikovi omaki
Pire krompir Solata
|
Rižota z morskimi sadeži
Solata
|
Dnevna juha
Tortilja s piščančjim mesom Solata
|
JEDILNIK od 26.6.2023 do 30.6.2023
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
26.6. |
Piščančji trakci v omaki
z gorčičnimi semeni Pire krompir Solata
|
Njoki z gorgonzolno omako
Solata
|
Pašta fižol
Kranjska klobasa Sladica
|
Torek
27.6. |
Govedina po mongolsko
Dušen riž Solata
|
Dnevna juha
Skutine palačinke Kompot
|
Piščančji paprikaš
Testenine Solata
|
Sreda
28.6. |
Pleskavica v omaki
Džuveč riž Solata
|
Dnevna juha
Zelenjavni narastek Solata
|
Vampi po tržaško
Sladica
|
Četrtek
29.6. |
Pečeno piščančje meso z naravno omako
Mlinci Solata
|
Testenine z gobami
Zelenjavo in smetano Solata
|
Lovska enolončnica
Sladica
|
Petek
30.6. |
Špageti po bolonjsko
Solata
|
Sirov kanelon
Pire krompir Kremna zelenjava Solata
|
Goveje srce v lovski omaki
Polenta Sladica
|
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.
Alergeni v kruhu: 1, 6, 7 Dober tek!
KONTAKT
GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje
E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216