PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljata Perutnina Ptuj in Mesarstvo Oblak (Žiri), ki z ustreznimi potrdili dokazuje, da nam dobavlja pretežen del govedine in svinine slovenskega izvora. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Na trgu uspevamo nabavljati najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

 

                                                           Meni I Meni II

Ponedeljek

3.8.

Svinjina v gorčični omaki

Pire krompir

Solata

Sojini polpeti

Pire krompir, špinača

Solata

Torek

4.8.

Puranji zrezek v gobovi omaki

Rizi bizi

Solata

Bistra juha s kašo

Rižota z morskimi sadeži

Solata

Sreda

5.8.

Špageti po bolonjsko

Solata

Polnozrnati špageti s tuno

Solata

Četrtek

6.8.

Pečeno piščančje meso z omako

Mlinci

Solata

Zelenjavna enolončnica

Sadje

Petek

7.8.

Ocvrta zarebrnica

Šobska solata

Puding

Grahova kremna juha

Praženec

Kompot

  Meni I Meni II – varovalni meni Meni III

Ponedeljek

10.8.

Vratovina po divjačinsko

Testenine

Solata

Bistra juha s fritati

Skutini štruklji

Kompot

Pasulj

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

11.8.

Pleskavica na žaru z omako

Džuveč riž

Solata

Paradižnikova juha

Rižota z artičoko in gobami

Solata

Lovska enolončnica

Sladica

Sreda

12.8.

Svinjski dunajski zrezek

Francoska solata

Sladoled

Ribolita

Sladoled

Goveji srček v lovski omaki

Polenta

Sladoled

Četrtek

13.8.

Svinjski zrezek po mornarsko

Pražen krompir

Solata

Rezina iz ovsenih kosmičev  in zelenjave

Peteršiljev krompir

Solata

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

Petek

14.8.

Piščančje nabodalo z omako

Kus kus

Solata

Polnjene bučke z gobicami

Brokolijev pire

Solata

Hrenovka

Kmečke kumare

Zabeljen stročji fižol

                                                            Meni I Meni II – varovalni meni Meni III

Ponedeljek

17.8.

Špageti po bolonjsko

Solata

Zdrobova juha

Pražene gobe s šparglji

Solata

Ričet

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

18.8.

Pečena piščančja prsa z omako

Mlinci

Solata

Bučkina kremna juha

Marelični cmoki

Kompot

Boranja z mesom

Sladica

Sreda

19.8.

Ocvrt svinjski kare

Pražen krompir

Solata

Sir na žaru

Pražen krompir

Solata

Krompirjev golaž

Hrenovka

Sadje

Četrtek

20.8.

Rižota s piščančjim mesom in zelenjavo

Solata

Ratatouille

Dušen riž

Solata

Bograč

Sladica

Petek

21.8.

Polnjena paprika v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Oslič po tržaško

Krompirjeva solata

Sadje

Piščančji kebab krožnik
  Meni I Meni II – varovalni meni Meni III

Ponedeljek

24.8.

Ragu stroganov

Pire krompir

Solata

Zeljna juha

Dušena ječmenova kaša s porom

Solata

Pašta fižol

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

25.8.

Svinjski zrezek v gobovi omaki

Ocvrti njoki

Solata

Fižolova enolončnica

z ajdovimi žličniki

Sadje

Vaški lonec

Sladica

Sreda

26.8.

Ocvrto piščančje meso

Rizi bizi

Solata

Bistra juha z zlatimi kroglicami

Zelenjavna lazanja

Solata

Pražena svinjska jetrca

Pire krompir

Solata

Četrtek

27.8.

Pečene perutničke po ptujsko

Kus kus z zelenjavo

Solata

Sojin bolognez

na polnozrnatih testeninah

Solata

Paprikaš s svinjino

Kuhani njoki

Solata

Petek

28.8.

Sesekljana pečenka z omako

Pražen krompir

Solata

Cvetačna kremna juha

Krompirjeva tortica z zelenjavo

Solata

Piščančja obara z vodnimi žličniki

Sladica

 

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82