PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljata Perutnina Ptuj in Mesarstvo Oblak (Žiri), ki z ustreznimi potrdili dokazuje, da nam dobavlja pretežen del govedine in svinine slovenskega izvora. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Na trgu uspevamo nabavljati najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

 

Meni I

Meni II – varovalni meni

Meni III

Ponedeljek

29.6.

Vratovina na divjačinski način

Kruhova rezina

Solata

Enolončnica iz rdeče leče

Sadje

Bosanski lonec

Sladica

Torek

30.6.

Puranja sesekljana pečenka

Pire krompir

Solata

Grahova kremna juha

Zelenjavna lazanja

Solata

Ciganski golaž

Sladica

Sreda

1.7.

Puranji dunajski zrezek

Francoska solata

Sadje

Milijon juha

Gratinirana zelenjava, korenčkova omaka

Solata

Paprikaš iz svinjine

Testenine

Solata

Četrtek

2.7.

Pleskavica z žara

Džuveč riž

Solata

Polnjena rdeča paprika s koruzo

Brokolijev pire

Solata

Hrenovka

Kmečke kumare

Zabeljen stročji fižol

Petek

3.7.

Svinjski kare s česnovo omako

Ocvrti njoki

Solata

Porova juha

Pražene gobice z jajčko

Solata

Vaški lonec

Sladica

Ponedeljek

6.7.

Špageti po bolonjsko

Solata

Paradižnikova juha

Praženec

Kompot

Pašta fižol

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

7.7.

Svinjski zrezek v lovski omaki

Kuhani njoki

Solata

Bistra juha s kašo

Zelenjavna rižota

Solata

Hribovska enolončnica

Sladica

Sreda

8.7.

Ocvrto piščančje meso

Zelenjavni riž

Solata

Polnjene bučke s kuskusom

Dušena zelenjava

Solata

Goveji golaž

Polenta

Jogurt

Četrtek

9.7.

Piščančje nabodalo z omako

Mlinci

Solata

Bučkina kremna juha

Tortilja z zelenjavo

Solata

Lovska enolončnica

Sladica

Petek

10.7.

Polnjena paprika

s paradižnikovo omako

Pire krompir

Solata

Ocvrt oslič

Krompirjeva solata

Sadje

Pražena svinjska jetrca

Pire krompir

Solata

Ponedeljek

13.7.

Ragu stroganov

Testenine

Solata

Polnozrnate testenine

s tuno

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Sadje

Torek

14.7.

Pečena svinjska rebra z omako

Kus kus

Solata

Dušena ajdova kaša

z gobami

Solata

Vampi po tržaško

Sladica

Sreda

15.7.

Puranji Orly

Krompirjeva solata s porom

Sladoled

Gobova kmečka enolončnica

Ajdovi žganci

Sladoled

Piščančja obara

Ajdovi žganci

Sladoled

Četrtek

16.7.

Perutničke po ptujsko z omako

Rizi bizi

Solata

Čebulna juha

Rezina iz ovsenih kosmičev  in zelenjave

Solata

Česnova juha

Mesna lazanja

Solata

Petek

17.7.

Sesekljana pečenka z omako

Pražen krompir

Solata

Sir z žara

Pražen krompir, smetanove bučke

Solata

Goveji srček v lovski omaki

Polenta

Puding

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82