PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 2.9.2024 do 6.9.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

2.9.

Špageti po bolonjsko

Solata

Ješprenova mineštra

Krof

Vaški lonec

Krof

Torek

3.9.

Svinjski zrezek v poprovi omaki

Njoki

Solata

Rižota z bučkami

Solata

Piščančja obara z vodnimi žličniki

Desert

Sreda

4.9.

Ocvrta piščančja bedra bkk s koruznimi kosmiči

Krompirjeva solata

Sadje

Gobova kmečka enolončnica

Ajdovi žganci

Jogurt

Pastirski golaž

Desert

Četrtek

5.9.

Piščančji trakci v sirovi omaki

Pečen krompir

Solata

Dnevna juha

Marelični cmoki

Kompot

Vampi po tržaško

Sladica

Petek

6.9.

Pleskavica v naravni omaki

Džuveč riž

Solata

Veganski chili con carne

Desert

Svinjski paprikaš

Testenine

Solata

 

JEDILNIK od 9.9.2024 do 13.9.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

9.9.

Vratovina na divjačinski način

Kruhova rezina

Solata

Sojini polpeti

Vrtnarska omaka

Pire krompir

Solata

Ričet

Kranjska klobasa

Desert

Torek

10.9.

Piščančji zrezek v vrtnarski omaki

Testenine

Solata

Dnevna juha

Praženec

Jabolčni kompot

Boranja s svinjskim mesom

Sladica

Sreda

11.9.

Svinjska pečenka v čebulni omaki

Pražen krompir

Solata

Špageti s tunino omako

Solata

Piščančja jetrca v omaki z mandeljni

Slan krompir

Solata

Četrtek

12.9.

Piščanec po mongolsko

Dušen riž

Solata

Zelenjavni zrezek

Pire krompir

Dušena mešana zelenjava

Solata

Bograč

Sladica

Petek

13.9.

Sesekljana pečenka z naravno omako

Pire krompir

Solata

Njoki z gorgonzolno omako

Solata

Goveji golaž

Polenta

Sadje

 

JEDILNIK od 16.9.2024 do 20.9.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

16.9.

Špageti po bolonjsko

Solata

Dnevna juha

Skutine palačinke

Kompot

Prisiljeno  zelje

Prekajena šunka

Sadje

Torek

17.9.

Pečena piščančja bedra z naravno omako

Bučni pire

Solata

Rižota z masleno bučo

Solata

Svinjska jetrca v omaki

Pire krompir

Solata

Sreda

18.9.

Piščančji zrezek orly

Krompirjeva solata

Sadje

Spomladanski zavitki

Smetanove bučke

Pire krompir

Solata

Pohorski lonec

Sladica

Četrtek

19.9.

Svinjska pečenka v lovski omaki

Zelenjavni riž

Solata

Dnevna juha

Narastek z bučkami in skuto

Solata

Kmečke kumare

Zabeljen fižol

Hrenovka

Petek

20.9.

Makaronovo meso iz svinjine

Solata

Ocvrt aljaški polak

Krompir z blitvo

Sadje

Bučkina kremna juha

Krompirjeva musaka

Solata

 

JEDILNIK od 23.9.2024 do 27.9.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

23.9.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Njoki s sirovo omako

Solata

Pašta fižol

Prekajena šunka

Sadje

Torek

24.9.

Sladko kisli piščanec

Dušen riž

Solata

Zelenini zrezki s sezamom

Pire krompir

Kremna zelenjava

Solata

Hribovska enolončnica

Sladica

Sreda

25.9.

Piščančji zrezek v gobovi omaki

Pražen krompir

Solata

Rižev narastek

Jabolčni kompot

Sadni preliv

Goveje srce v lovski omaki

Polenta

Desert

Četrtek

26.9.

Svinjska zarebrnica v omaki z gorčičnimi semeni

Kruhova rezina

Solata

Ocvrt sir s tatarsko omako

Pečen krompir

Solata

Enolončnica s svinjino,

šparglji in vodnimi žličniki

Sladica

Petek

27.9.

Goveji trakci v čebulni omaki

Testenine

Solata

Dnevna juha

Testenine s paradižnikovo omako

Solata

Dnevna juha

Palačinke hortobagy

Solata

 

 

JEDILNIK 30.9.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

30.9.

Rižota s piščančjim mesom

Solata

 

Njoki z Jurčkovo omako

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Desert

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Dober tek!

 

 

 

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216