PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 3.1.2022 do 7.1.2022

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

3.1.

Cordon bleu

Zelenjavni riž

Solata

Enolončnica z lečo in čičeriko

Rogljiček

Jota s kislim zeljem

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

4.1.

Svinjski zrezki v

lovski omaki

Ocvrti njoki

Solata

Dnevna juha

Ajdovi štruklji z orehi

Kompot

Puranji golaž

Polenta

Solata

Sreda

5.1.

Makaronovo meso

Solata

Rižota treh žit z zelenjavo

Solata

Krompirjev golaž

Piščančja hrenovka

Jogurt

Četrtek

6.1.

Puranji orly

Pražen krompir

Solata

Dnevna juha

Zelenjavni zvitki

Pražen krompir

Kremna zelenjava

Solata

Hribovska enolončnica

Pecivo

Petek

7.1.

Pleskavica z omako

Džuveč riž

Solata

Dnevna juha

Zelenjavni narastek

Solata

Vampi

Sladica

JEDILNIK od 10.1.2022 do 14.1.2022

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

10.1.

Rižota s piščančjim mesom

Solata

Dnevna juha

Polnozrnate testenine

s tuno

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

11.1.

Pečen mesni sir

Pire krompir

Porova prikuha

Solata

Dnevna juha

Carski praženec

Kompot

Bosanski lonec

Sladica

Sreda

12.1.

Ocvrt puranji zrezek s koruznimi kosmiči

Francoska solata

Sadje

Tortelini s paradižnikovo omako

Solata

Krvavica

Kisla repa,

Fižol v zrnju z ocvirki

Četrtek

13.1.

Svinjski file v poprovi omaki

Ocvrtki

Solata

Zelenjavni zrezki

Pire krompir,

korenčkova omaka

Solata

Krompirjeva omaka s hrenom

Piščančje hrenovke

Jogurt

Petek

14.1.

Goveji ragu stroganov

Testenine

Solata

Postrv po tržaško

Blitva s krompirjem

Solata

Dnevna juha

Puranja lazanja

Solata

JEDILNIK od 17.1.2022 do 21.1.2022

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

17.1.

Piščančji trakci v sladko-kisli omaki

Dušen riž

Solata

Dnevna juha

Zelenjavna rižota

Solata

Segedin golaž s svinjino

Puding

Torek

18.1.

Pečenica

Dušeno kislo zelje

Sladica

Prežganka

Tortilje z zelenjavo

Solata

Piščančja jetra v omaki

Slan krompir

Solata

Sreda

19.1.

Svinjski vrat z žara

Pekarski krompir

Solata

Dnevna juha

Gratinirane skutine palačinke

Kompot

Chili con carne

Sladica

Četrtek

20.1.

Čufti s paradižnikovo omako

Pire krompir

Solata

Dnevna juha

Ocvrta cvetača s tatarsko omako

Solata

Piščančja obara

z vodnimi žličniki

Krof

Petek

21.1.

Svinjska pečenka

s čebulno omako

Polširoki rezanci

Solata

Ocvrt oslič po dunajsko

Krompirjeva solata

Sadje

Krompirjeva omaka s kumaram

Hrenovke

Jogurt

 

JEDILNIK od 24.1.2022 do 28.1.2022

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

24.1.

Puranji zrezki v kikirikijevi omaki

Kuhani svaljki

Solata

Dnevna juha

Slivovi cmoki z maslenimi drobtinami

Kompot

Ričet

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

25.1.

Pečene perutničke z medom in sezamom

Dušen riž s korenjem

Solata

Čičerikini polpeti

Smetanova omaka,

Zelenjavni pire

Solata

Svinjina s stročjim fižolom

in čičeriko

Testenine

Solata

Sreda

26.1.

Vratovina po divjačinsko

Polširoki rezanci

Solata

Ocvrt sir s tatarsko omako

Pečen krompir

Solata

Bograč

Sladica

Četrtek

27.1.

Puranja sesekljana pečenka

z omako

Pire krompir

Solata

Sojini polpeti

Pire krompir, zeliščna omaka

Solata

Palačinke hortobagy

Solata

Petek

28.1.

Ciganski zrezki

Kruhova rezina

Solata

Dnevna juha

Skutini štruklji

Kompot

Goveji srček v lovski omaki

Polenta

Solata

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Dober tek!

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 031 248 841, 041 745 216