PREDSTAVITEV
PREDSTAVITEV
Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.
Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.
Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.
Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.
Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.
ZGODBA
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.
Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.
Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.
Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.
Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.
Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.
KAKO KUHAMO
Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano. Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.
Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.
MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC
JEDILNIK od 30.1.2023 do 3.2.2023
Meni I | Meni II | Meni III | ||||||
Ponedeljek
30.1. |
Goveji ragu stroganov (1,6,9,10)
Kruhov cmok (1,3,7,9) Solata |
Dnevna juha
Skutine palačinke (1,3,7) Kompot
|
Krvavica
Matevž Dušeno kislo zelje (9) |
|||||
Torek
31.1. |
Pečeno piščančje meso z naravno omako (1,6,9)
Mlinci (1,3) Solata |
Gobova kmečka enolončnica (1,7,9)
Beli žganci s krompirjem (1) Jogurt |
Pohorski lonec (1,9)
Sladica
|
|||||
Sreda
1.2. |
Svinjski dunajski zrezek
Pražen krompir Solata |
Dnevna juha
Narastek z bučkami in skuto Solata |
Goveji golaž
Polenta Jogurt |
|||||
Četrtek
2.2. |
Čufti v paradižnikovi omaki
Pire krompir Solata |
Sir na žaru
Slan krompir Korenčkova omaka Solata |
Bečarski paprikaš
Sladica |
|||||
Petek
3.2. |
Sladko kisli piščanec
Dušen riž Solata |
Oslič po mediteransko
Krompir z blitvo Solata |
Dnevna juha
Krompirjeva musaka z mesom Solata |
|||||
JEDILNIK od 6.2.2023 do 10.2.2023
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
6.2. |
Makaronovo meso
Solata
|
Dnevna juha
Tris žit z zelenjavo Solata |
Pasulj
Kranjska klobasa Jogurt |
Torek
7.2. |
Govedina po mongolsko
Dušen riž Solata |
Dnevna juha
Njoki z gorgonzolno omako Solata |
Vampi po tržaško
Sladica |
Sreda
8.2. |
Praznik | ||
Četrtek
9.2. |
Pečenica
Dušeno kislo zelje Zabeljen fižol Sadje |
Dnevna juha
Sadni cmoki s cimetovim posipom Kompot |
Bograč
Krof |
Petek
10.2. |
Svinjski zrezek v lovski omaki
Ocvrti njoki Solata |
Dnevna juha
Zelenjavni narastek Smetanova omaka Solata |
Piščančja obara
Beli žganci s krompirjem Sadje |
JEDILNIK od 13.2.2023 do 17.2.2023
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
13.2. |
Mehiška rižota
Solata |
Sojini polpeti
Pire krompir Vrtnarska omaka Solata |
Pašta fižol
Kranjska klobasa Jogurt
|
Torek
14.2. |
Ragu stroganov
Testenine Solata |
Dnevna juha
Tortilja z zelenjavo Solata |
Segedin golaž
Sladica |
Sreda
15.2. |
Ocvrt piščančji zrezek s koruznimi kosmiči
Pražen krompir Solata |
Dnevna juha
Špageti s tunino omako Solata |
Chili con carne
Sladica |
Četrtek
16.2. |
Lepljive perutničke s sezamom
Riž s salso iz paprike in paradižnika Solata |
Veganski chili con carne
Sladica |
Telečja obara
Ajdovi žganci |
Petek
17.2. |
Piščančji trakci
v arašidovi omaki Kuhani njoki Solata |
Dnevna juha
Rižota z morskimi sadeži Solata |
Dnevna juha
Tortilja z mletim mesom Solata |
JEDILNIK od 20.2.2023 do 24.2.2023
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
20.2. |
Špageti po bolonjsko
Solata |
Golaž s stročjim fižolom in gobami
Polnozrnat rogljiček |
Ričet
Kranjska klobasa Jogurt |
Torek
21.2. |
Piščančji zrezek v česnovi omaki
Špičniki Solata Krof |
Spomladanski zavitki
Vrtnarska omaka Dušen riž Solata Krof |
Ciganski golaž
Krof |
Sreda
22.2. |
Ocvrt aljaški polak
Krompirjeva solata Sadje |
Dnevna juha
Beli žganci s krompirjem Solata |
Svinjski paprikaš
Testenine Solata |
Četrtek
23.2. |
Pleskavica v naravni omaki
Džuveč riž Solata |
Gobova enolončnica
Rižev narastek Vaniljev preliv Kompot |
Krompirjev golaž
Hrenovka Jogurt |
Petek
24.2. |
Svinjska pečenka v naravni omaki
Pečen krompir Solata |
Falafel
Pečen krompir Tatarska omaka Solata |
Piščančja jetrca v omaki
Pire krompir Solata |
JEDILNIK od 27.2.2023 do 28.2.2023
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
27.2. |
Vratovina na divjačinski način
Testenine Solata |
Dnevna juha
Skutine palačinke Kompot |
Argentinska enolončnica
Sladica |
Torek
28.2. |
Čevapčiči v lepinji
Žar priloga Jogurt |
Dnevna juha
Ocvrta cvetača Tatarska omaka Solata |
Piščančji paprikaš
Testenine Solata
|
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.
Alergeni v kruhu: 1, 6, 7 Dober tek!
KONTAKT
GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje
E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 031 248 841, 041 745 216