PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 1.3.2023 do 3.3.2023

  Meni I Meni II Meni III
Sreda

1.3.

Piščančji zrezek orly

Krompirjeva solata

Sadje

Testenine z gobami

Zelenjavo in smetano

Solata

Boranja s svinjskim mesom

Sladica

Četrtek

2.3.

Sladko kisli piščanec

Kuhan riž

Solata

Dnevna juha

Špageti s tunino

Solata

Krompirjeva omaka s hrenom

Hrenovka

Jogurt

Petek

3.3.

Pleskavica v česnovi omaki

Džuveč riž

Solata

Fižolova enolončnica s čičeriko

in ajdovimi žličniki

Sadje

Puranji golaž

Polenta

Jogurt

 

JEDILNIK od 6.3.2023 do 10.3.2023

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

6.3.

Ragu stroganov

Njoki

Solata

Sojini polpeti

Pire krompir

Kremna zelenjava

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

7.3.

Rižota s piščančjim mesom

Solata

Spomladanski zavitki

Vrtnarska omaka

Pire krompir

Solata

Bosanski lonec

Sladica

Sreda

8.3.

Ocvrt svinjski kare

Pražen krompir

Solata

Gobova kmečka enolončnica

Ajdovi žganci

Jogurt

Piščančja obara z vodnimi žličniki

Jogurt

Četrtek

9.3.

Goveji trakci v čebulni omaki

Kruhova rezina

Solata

Dnevna  juha

Sladki narastek

Kompot

Segedin golaž

Sladica

Petek

10.3.

Piščančji trakci v sirovi omaki

Pečen krompir

Solata

Dnevna juha

Špinačna lazanja

Solata

Svinjski paprikaš

Testenine

Solata

 

JEDILNIK od 13.3.2023 do 17.3.2023

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

13.3.

Špageti po bolonjsko

Solata

Toskanska fižolova juha

Polnozrnat rogljiček

Pašta fižol

Kranjska klobasa

jogurt

Torek

14.3.

Svinjina v ciganski omaki

Špičniki

Solata

Dnevna juha

Zelenjavni narastek

Solata

Enolončnica s piščančjim mesom

in mediteransko zelenjavo

Sladica

Sreda

15.3.

Ocvrt svinjski zrezek

Rizi bizi

Solata

oslič po mediteransko

Krompirjeva solata

Jogurt

Goveji golaž

Polenta

Jogurt

Četrtek

16.3.

Puranji zrezek v gobovi omaki

Pire krompir

Solata

Dnevna juha

Sadni cmoki s cimetovim posipom

Kompot

Svinjina s čičeriko in pomarančo

Testenine

Solata

Petek

17.3.

Pečenica

Dušeno kislo zelje

Sadje

Veganski chili con carne

Jogurt

Lazanja z mletim mesom

Solata

 

JEDILNIK od 20.3.2023 do 24.3.2023

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

20.3.

Vratovina na divjačinski način

Testenine

Solata

Špinačni rezanci z gobovo omako

Solata

Ričet

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

21.3.

Pečena piščančja bedra

v grahovi omaki

Mlinci

Solata

Dnevna juha

Tortilja z zelenjavo

Solata

Svinjska jetrca v omaki

Pire krompir

Solata

Sreda

22.3.

Ocvrta piščančja bedra bkk

s koruznimi kosmiči

Zelenjavni riž

Solata

Dnevna juha

Rižev narastek z jabolki in sadnim prelivom

Kompot

Hribovska enolončnica

Sladica

Četrtek

23.3.

Svinjski zrezek v čebulni omaki

Pražen krompir

Solata

Sirov kanelon

Pražen krompir

Tatarska omaka domača

Solata

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

Petek

24.3.

Piščančji trakci v arašidovi omaki

Kus kus

Solata

Dnevna juha

Zeljne krpice

Solata

Krompirjeva musaka

Sladica

 

 

JEDILNIK od 27.3.2023 do 31.3.2023

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

27.3.

Sesekljana pečenka

Pire krompir

Solata

Njoki s caprese omako

Solata

Jota

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

28.3.

Makaronovo meso iz svinjine

Solata

Zelenjavni zrezek

Pire krompir

Špinačna omaka

Solata

Bograč

Sladica

Sreda

29.3.

Svinjska pečenka z naravno omako

Mlinci

Solata

Ocvrt sir

Pečen krompir

Tatarska omaka

Solata

Piščančja obara

Žganci s krompirjem

Jogurt

Četrtek

30.3.

Govedina po mongolsko

Dušen riž

Solata

Dnevna juha

Praženec

Čežana

Vampi po tržaško

Sladica

Petek

31.3.

Pleskavica v omaki

Korenčkov pire

Solata

Zelenjavna enolončnica s čičeriko

Desert

Krompirjev golaž

Hrenovka

Desert

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Dober tek!

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 031 248 841, 041 745 216