PREDSTAVITEV
PREDSTAVITEV
Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.
Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.
Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.
Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.
Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.
ZGODBA
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.
Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.
Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.
Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.
Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.
Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.
KAKO KUHAMO
Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano. Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.
Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.
MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC
JEDILNIK od 1.10.2024 do 4.10.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Torek
1.10. |
Piščanec po mongolsko
Dušen riž Solata |
Dnevna juha
Zeljne krpice Solata |
Boranja s svinjskim mesom
Sladica |
Sreda
2.10. |
Ocvrta piščančja bedra brez kosti
Francoska solata Sadje |
Dnevna juha
Skutini narastek z jabolki Kompot |
Svinjska jetrca v omaki
Slan krompir z drobnjakom Solata |
Četrtek
3.10. |
Svinjska pečenka v čebulni omaki
Njoki Solata |
Spomladanski zavitki
Zelenjavni riž Smetanova omaka Solata |
Krompirjev golaž
Hrenovka Desert |
Petek
4.10. |
Pleskavica z naravno omako
Džuveč riž Solata |
Zelenjavna enolončnica z ajdovo kašo
Sladica |
Bosanski lonec
Sladica |
JEDILNIK od 7.10.2024 do 11.10.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
7.10. |
Vratovina na divjačinski način
Testenine Solata |
Dnevna juha
Sadni cmoki z cimetovimi drobtinami Jabolčni kompot |
Ričet
Kranjska klobasa Desert |
Torek
8.10. |
Mučkalica
Dušen riž Solata |
Špageti s tunino omako
Solata |
Argentinska enolončnica
Sladica |
Sreda
9.10. |
Piščančji zrezek orly
Krompirjeva solata Sadje |
Dnevna juha
Zelenjavni narastek Smetanova omaka Solata |
Pastirski golaž
Sladica |
Četrtek
10.10. |
Svinjski zrezek v smetanovi omaki
Njoki Solata |
Zelenjavni zrezek
Pire krompir Kremna zelenjava Solata |
Bečarski paprikaš
Desert |
Petek
11.10. |
Čufti v paradižnikovi omaki
Pire krompir Solata |
Oslič po mediteransko
Krompir z blitvo Solata |
Goveji golaž
Polenta Jogurt |
JEDILNIK od 14.10.2024 do 18.10.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
14.10. |
Špageti po bolonjsko
Solata |
Sojini polpeti
Korenčkova omaka Pire krompir Solata |
Pasulj
Kranjska klobasa Desert |
Torek
15.10. |
Pečena piščančja bedra v naravni omaki
Zelenjavni riž Solata |
Testenine z gobami
Zelenjavo in smetano Solata |
Svinjski paprikaš
Testenine Solata |
Sreda
16.10. |
Svinjski zrezek v ciganski omaki
Pražen krompir Solata |
Dnevna juha
Tortilja z zelenjavo Solata |
Enolončnica s piščančjim mesom in mediteransko zelenjavo
Sladica |
Četrtek
17.10. |
Makaronovo meso
Solata |
Dnevna juha
Sladki narastek s testeninami in skuto Kompot |
Chili con carne
Sladica |
Petek
18.10. |
Piščančji zrezek v arašidovi omaki
Njoki Solata |
Gobova kmečka enolončnica
Beli žganci s krompirjem Sadje |
Dnevna juha
Mesna musaka Solata |
JEDILNIK od 21.10.2024 do 25.10.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
21.10. |
Rižota s telečjim mesom
Solata |
Zelenjavna enolončnica z vodnimi žličniki
Desert |
Pašta fižol
Klobasa kranjska Desert |
Torek
22.10. |
Lepljive perutničke s sezamom
Zelenjavni riž Solata |
Dnevna juha
Tris žit z zelenjavo Solata |
Vampi po tržaško
Sladica |
Sreda
23.10. |
Ocvrt svinjski zrezek po dunajsko
Pražen krompir Solata |
Njoki z gobami
Zelenjavo in smetano Solata |
Piščančji paprikaš
Testenine Solata |
Četrtek
24.10. |
Pleskavica
Naravna omaka Pire krompir Solata |
Ocvrt sir s tatarsko omako
Pečen krompir Solata |
Goveje srce v lovski omaki
Polenta Jogurt |
Petek
25.10. |
Piščančji zrezek v gobovi omaki
Testenine Solata |
Spomladanski zavitki
Vrtnarska omaka Korenčkov pire Solata |
Krompirjeva omaka s hrenom
Hrenovka Desert |
JEDILNIK od 28.10.2024 do 31.10.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
28.10. |
Sladko kisli piščanec
Kuhan riž Solata |
Sojini polpeti
Pire krompir Špinača Solata |
Prisiljeno zelje
Kranjska klobasa Desert |
Torek
29.10. |
Špageti po bolonjsko
Solata |
Dnevna juha
Sadni cmoki s cimetovimi drobtinami Jabolčni kompot |
Piščančja obara z vodnimi žičniki
Desert |
Sreda
30.10. |
Svinjska pečenka v naravni omaki
Pražen krompir z ocvirki Solata |
Dnevna juha
Zelenjavni narastek Solata |
Segedin golaž Sladica |
Četrtek
31.10. |
PRAZNIK |
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.
Alergeni v kruhu: 1, 6, 7 Dober tek!
KONTAKT
GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje
E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216