PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 30.1.2023 do 3.2.2023

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

30.1.

Goveji ragu stroganov (1,6,9,10)

Kruhov cmok (1,3,7,9)

Solata

Dnevna juha

Skutine palačinke (1,3,7)

Kompot

 

Krvavica

Matevž

Dušeno kislo zelje (9)

Torek

31.1.

Pečeno piščančje meso z naravno omako (1,6,9)

Mlinci (1,3)

Solata

Gobova kmečka enolončnica (1,7,9)

Beli žganci s krompirjem (1)

Jogurt

Pohorski lonec (1,9)

Sladica

 

Sreda

1.2.

Svinjski dunajski zrezek

Pražen krompir

Solata

Dnevna juha

Narastek z bučkami in skuto

Solata

Goveji golaž

Polenta

Jogurt

Četrtek

2.2.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Sir na žaru

Slan krompir

Korenčkova omaka

Solata

Bečarski paprikaš

Sladica

Petek

3.2.

Sladko kisli piščanec

Dušen riž

Solata

Oslič po mediteransko

Krompir z blitvo

Solata

Dnevna juha

Krompirjeva musaka z mesom

Solata

 

 

JEDILNIK od 6.2.2023 do 10.2.2023

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

6.2.

Makaronovo meso

Solata

 

Dnevna juha

Tris žit z zelenjavo

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

7.2.

Govedina po mongolsko

Dušen riž

Solata

Dnevna juha

Njoki z gorgonzolno omako

Solata

Vampi po tržaško

Sladica

Sreda

8.2.

Praznik
Četrtek

9.2.

Pečenica

Dušeno kislo zelje

Zabeljen fižol

Sadje

Dnevna juha

Sadni cmoki s cimetovim posipom

Kompot

Bograč

Krof

Petek

10.2.

Svinjski zrezek v lovski omaki

Ocvrti njoki

Solata

Dnevna juha

Zelenjavni narastek

Smetanova omaka

Solata

Piščančja obara

Beli žganci s krompirjem

Sadje

 

JEDILNIK od 13.2.2023 do 17.2.2023

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

13.2.

Mehiška rižota

Solata

Sojini polpeti

Pire krompir

Vrtnarska omaka

Solata

Pašta fižol

Kranjska klobasa

Jogurt

 

Torek

14.2.

Ragu stroganov

Testenine

Solata

Dnevna juha

Tortilja z zelenjavo

Solata

Segedin golaž

Sladica

Sreda

15.2.

Ocvrt piščančji zrezek s koruznimi kosmiči

Pražen krompir

Solata

Dnevna juha

Špageti s tunino omako

Solata

Chili con carne

Sladica

Četrtek

16.2.

Lepljive perutničke s sezamom

Riž s salso iz paprike in paradižnika

Solata

Veganski chili con carne

Sladica

Telečja obara

Ajdovi žganci

Petek

17.2.

Piščančji trakci

v arašidovi omaki

Kuhani njoki

Solata

Dnevna juha

Rižota z morskimi sadeži

Solata

Dnevna juha

Tortilja z mletim mesom

Solata

 

JEDILNIK od 20.2.2023 do 24.2.2023

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

20.2.

Špageti po bolonjsko

Solata

Golaž s stročjim fižolom in gobami

Polnozrnat rogljiček

Ričet

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

21.2.

Piščančji zrezek v česnovi omaki

Špičniki

Solata

Krof

Spomladanski zavitki

Vrtnarska omaka

Dušen riž

Solata

Krof

Ciganski golaž

Krof

Sreda

22.2.

Ocvrt aljaški polak

Krompirjeva solata

Sadje

Dnevna juha

Beli žganci s krompirjem

Solata

Svinjski paprikaš

Testenine

Solata

Četrtek

23.2.

Pleskavica v naravni omaki

Džuveč riž

Solata

Gobova enolončnica

Rižev narastek

Vaniljev preliv

Kompot

Krompirjev golaž

Hrenovka

Jogurt

Petek

24.2.

Svinjska pečenka v naravni omaki

Pečen krompir

Solata

Falafel

Pečen krompir

Tatarska omaka

Solata

Piščančja jetrca v omaki

Pire krompir

Solata

 

JEDILNIK od 27.2.2023 do 28.2.2023

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

27.2.

Vratovina na divjačinski način

Testenine

Solata

Dnevna juha

Skutine palačinke

Kompot

Argentinska enolončnica

Sladica

Torek

28.2.

Čevapčiči v lepinji

Žar priloga

Jogurt

Dnevna juha

Ocvrta cvetača

Tatarska omaka

Solata

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

 

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Alergeni v kruhu: 1, 6, 7                                                                                                                                                            Dober tek!

 

 

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 031 248 841, 041 745 216