PREDSTAVITEV
PREDSTAVITEV
Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.
Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.
Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.
Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.
Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.
ZGODBA
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.
Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.
Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.
Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.
Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.
Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.
KAKO KUHAMO
Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano. Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.
Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.
MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC
JEDILNIK od 4.1.2021 do 8.1.2021
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
4.1. |
Pečenica
Dušeno kislo zelje, Pire krompir Sadje |
Enolončnica iz zelja, cvetače, brokolija in ohrovta
Zeleni smuti |
Zelenjavna enolončnica s piščančjim mesom
Buhtelj |
Torek
5.1. |
Svinjski zrezek v mornarski omaki
Kruhov cmok Solata |
Narastek iz ovsenih kosmičev
Dušene bučke Solata |
Boranja z mesom
Sladica |
Sreda
6.1. |
Dolenjske kepe pražen krompir
Korenčkova prikuha Solata |
Dušena ajdova kaša z zelenjavo
Solata Topel ingverjev napitek |
Goveji golaž
Polenta Jogurt |
Četrtek
7.1. |
Pečeno piščančje meso
Dušen riž Grah po dunajsko Solata |
Rižota z artičoko in divjim rižem
Solata Sok rdeče pese |
Paprikaš s svinjino
Dušen riž Solata |
Petek
8.1. |
Makaronovo meso z govedino
Solata
|
Oslič po mediteransko
Dušena blitva z oljčnim oljem in česnom Solata |
Pašta fižol
Kranjska klobasa Sadje |
JEDILNIK od 11.1.2021 do 15.1.2021
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
11.1. |
Mučkalica
Dušen riž Solata |
Dnevna juha
Carski praženec Kompot |
Piščančja hrenovka
Matevž Dušena repa |
Torek
12.1. |
Dušena govedina v čebulni omaki
Polširoki rezanci Solata |
Zelenjavni zrezek
Pire krompir Smetanove bučke Solata |
Segedin golaž
Sladica |
Sreda
13.1. |
Puranji orly
Francoska solata Sadje |
Testenine z zelenjavo gobami in smetano
Solata |
Pasulj
Kranjska klobasa Sadje |
Četrtek
14.1. |
Pleskavice na žaru
Pečen krompir Porova prikuha Solata |
Špageti s tuno
Solata |
Piščančja jetrca v omaki
Peteršiljev krompir Solata |
Petek
15.1. |
Zarebrnica po somborsko z omako
Kuhani njoki Solata |
Gobova enolončnica z ajdovo kašo
Beli žganci Jogurt |
Piščančja obara
Beli žganci Jogurt |
JEDILNIK od 18.1.2021 do 22.1.2021
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
18.1. |
Vratovina po divjačinsko
Kruhova rezina Solata |
Dnevna juha
Ajdovi štruklji z orehi in cimetovim posipom Kompot |
Goveji srčki v lovski omaki
Polenta Sadje |
Torek
19.1. |
Pečena piščančja prsa
Mlinci Dušeno rdeče zelje Solata |
Dnevna juha
Gratiniran zelenjavni narastek Bazilikina omaka Solata |
Pastirski paprikaš
Sladica |
Sreda
20.1. |
Mesni sir na žaru
Pečen krompir Ohrovtova prikuha s smetano Solata |
Ocvrt sir s tatarsko omako
Pečen krompir Solata |
Bosanski lonec
Krof |
Četrtek
21.1. |
Puranji zrezek v gobovi omaki
Zelenjavni riž Solata |
Spomladanski zavitki
Zelenjavni riž Kremna zelenjava Solata |
Bograč
Sladica |
Petek
22.1. |
Sarma
Pire krompir Sadje |
Sojini polpeti
Pire krompir Korenčkova omaka Solata |
Piščančji paprikaš
Testenine Solata |
JEDILNIK od 25.1.2021 do 29.1.2021
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
25.1. |
Špageti z bolonjsko omako
Solata |
Dnevna juha
Rižev narastek s sadno polivko Kompot |
Piščančja hrenovka
Krompirjev golaž Jogurt |
Torek
26.1. |
Pečena svinjska pečenka s česnovo omako
Ocvrti njoki Solata |
Dnevna juha
Njoki z gobovo omako Solata |
Vampi po tržaško
Sladica |
Sreda
27.1. |
Ocvrta zarebrnica po dunajsko
Dušen riž Grah po dunajsko Solata |
Sirovi tortelini
Paradižnikova omaka Solata |
Prežganka
Lazanja s puranjim mesom Solata |
Četrtek
28.1. |
Goveji ragu stroganov
Testenine Solata |
Dnevna juha
Zelenjavna tortilja Solata |
Jota
Prekajena šunka Sadje |
Petek
29.1. |
Puranji cmoki v gobovi omaki
Pire krompir Solata |
Dnevna juha
Zeljne krpice Solata |
Dnevna juha
Palačinke hortobagy Solata |
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.
Alergeni v kruhu: 1, 6, 7 Dober tek!
KONTAKT
GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje
E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 031 248 841, 041 745 216