PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljata Perutnina Ptuj in Mesarstvo Oblak (Žiri), ki z ustreznimi potrdili dokazuje, da nam dobavlja pretežen del govedine in svinine slovenskega izvora. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Na trgu uspevamo nabavljati najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 4.11.2019 do 8.11.2019

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

4.11.

Rižota s piščančjim mesom in zelenjavo

Solata

Sojini polpeti

Pire krompir, špinača

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

5.11.

Svinjski zrezek v gobovi omaki

Ocvrti špičniki

Solata

Paradižnikova juha

Njoki z gobovo omako

Solata

Segedin golaž

Domača sladica

Sreda

6.11.

Ocvrto piščančje meso

Pražen krompir

Solata

Golaž s stročjim fižolom in gobami

Sladica

Paprikaš iz svinjine

Kuhani njoki

Solata

Četrtek

7.11.

Makaronovo meso s svinjino

Solata

Cvetačna kremna juha

Skutini štruklji

Kompot

Hrenovka

Krompirjev golaž

Puding

Petek

8.11.

Ragu stroganov

Kruhova rezina

Solata

Ocvrt oslič

Krompirjeva solata

Sadje

Piščančja obara

Ajdovi žganci

Sadje

 

JEDILNIK od 11.11.2019 do 15.11.2019

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

11.11.

Pečeno piščančje meso z omako

Mlinci z rdečim dušenim zelje

Solata

Ajdova juha s smetano

»Šomorn«

Kompot

Pašta fižol

Kranjska klobasa

Sadje

Torek

12.11.

Špageti po bolonjsko

Solata

Gobova kmečka enolončnica

Domača sladica

Štajerska kisla juha

Domača sladica

Sreda

13.11.

Ocvrt svinjski kare

Rizi bizi

Solata

Bistra juha s kašo

Bučkin narastek s skuto

Korenčkova omaka

Solata

Goveji srček v lovski omaki

Polenta

Jogurt

Četrtek

14.11.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Milijonska juha

Ocvrt sir s tatarsko omako

Solata

Piščančji paprikaš

Kuhani špičniki

Solata

Petek

15.11.

Svinjska pečenka z omako

Pražen krompir

Dušeno kislo zelje

Brokolijeva kremna juha

Rižev narastek s sadnim polivom

Kompot

Hrenovka

Krompirjeva omaka s hrenom

Puding

 

JEDILNIK od 18.11.2019 do 22.11.2019

                       

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

18.11.

Puranji zrezek v kikirikijevi omaki

Testenine

Solata

Bistra juha z rezanci

Rižota z artičokami in gobami

Solata

Ričet

Kranjska klobasa

Sadje

Torek

19.11.

Pleskavica z omako

Džuveč riž

Solata

Špageti s tuno

Solata

Prisiljeno zelje

Prekajeno meso

Puding

Sreda

20.11.

Piščančji cordon bleu

Pire krompir

Solata

Testenine z zelenjavo,

gobami in smetano

Solata

Goveji golaž

Polenta

Jogurt

Četrtek

21.11.

Pečenica

Dušeno kislo zelje

Zabeljen fižol

Porova juha

Tortilja z zelenjavo

Solata

Boranja s svinjino

Domača sladica

Petek

22.11.

Kuhana govedina

Pražen krompir s kuhanim hrenom

Solata

Sir z žara

Pražen krompir

Solata

Chili con carne

Domača sladica

 

JEDILNIK od 25.11.2019 do 29.11.2019

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

25.11.

Vratovina po divjačinsko

Kruhova rezina

Solata

Grahova kremna juha

Gratinirane skutine palačinke

Kompot

Jota

Kranjska klobasa

Sadje

Torek

26.11.

Pečeno piščančje meso z omako

Riž s currijem

Solata

Zelenjavni zrezek

Dušeno rdeče zelje

Solata

Pohorski lonec

Domača sladica

Sreda

27.11.

Puranji orly

Peteršiljev krompir

Solata

Sojin bologez na polnozrnatih špagetih

Solata

 

Svinjska jetrca v omaki

Slan krompir

Solata

Četrtek

28.11.

Svinjski zrezek v mornarski omaki

Kus kus

Solata

Sirov kanelon

Peteršiljev krompir, zeliščna omaka

Solata

Bosanski lonec

Domača sladica

Petek

29.11.

Sesekljana pečenka z omako

Pire krompir

Solata

Prežganka

Gratinirana zelenjava, smetanova omaka

Solata

Krvavica

Dušena kisla repa

Matevž

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Alergeni v kruhu: 1, 6, 7                                                                                                                                                                           Dober tek!

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82