PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

                                                                             

JEDILNIK od 01.10.2021

 

  Meni I Meni II Meni III
Petek

1.10.

Piščančje nabodalo z omako

Pire krompir

Solata

Enolončnica z lečo in stročjim fižolom

Rogljiček

Prežganka

Mesna lazanja

Solata

 

 

JEDILNIK od 04.10.2021 do 8.10.2021

 

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

4.10.

Piščančji trakci

v gorčični omaki

Ocvrti njoki

Solata

 

Dnevna juha

Slivovi cmoki

Kompot

Pasulj

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

5.10.

Vratovina po divjačinsko

Kruhova rezina

Solata

 

Dnevna juha

Njoki z gobovo omako

Solata

Bosanski lonec

Sladica

Sreda

6.10.

Svinjski zrezek po dunajsko

Zelenjavni riž

Solata

Dnevna juha

Praženec s polnozrnato moko

Kompot

Piščančji paprikaš

Zelenjavni riž

Solata

Četrtek

7.10.

Pečeno piščančje meso

z omako

Mlinci

Solata

 

Dnevna juha

Rižota z zelenjavo

Solata

Hribovska enolončnica

Sladica

Petek

8.10.

Svinjska pečenka z omako

Pražen krompir

Solata

Sir z žara

Pražen krompir

Korenčkova omaka

Solata

Boranja z govejim mesom

Krof

 

JEDILNIK od 11.10.2021 do 15.10.2021

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

11.10.

Govedina po gozdarsko

Polširoki rezanci

Solata

 

Dnevna juha

Skutni štruklji

Kompot

Pašta fižol

Prekajena šunka

Jogurt

Torek

12.10.

Puranji zrezek

v gobovi omaki

Dušen riž

Solata

Dnevna juha

Njoki z gobovo omako

Solata

Pastirski golaž

Sladica

Sreda

13.10.

Ocvrt svinjski kare

Pražen krompir

Solata

Sojini polpeti s

smetanovimi bučkami

Pražen krompir

Solata

Piščančja jetrca v omaki z mandeljni

Pire krompir

Solata

Četrtek

14.10.

Pleskavica na žaru

z omako

Džuveč riž

Sadje

Ocvrt sir s

tatarsko omako

Pečen krompir

Solata

Goveji golaž

Polenta

Jogurt

Petek

15.10.

Pečenica z matevžem in

kislim zeljem

Sadje

Spomladanski zvitki

Pire krompir v smetanovi omaki

Solata

Piščančja obara

Ajdovi žganci

Sadje

 

JEDILNIK od 18.10.2021 do 22.10.2021

                       

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

18.10.

Rižota s piščančjim mesom in zelenjavo

Solata

 

Testenine s smetano,

gobami in zelenjavo

Solata

Ričet

Kranjska klobasa

Sadje

Torek

19.10.

Svinjska pečenka v omaki

Mlinci

Solata

 

Dnevna juha

Zelenjavna lazanja

Solata

Vampi po tržaško

Sladica

Sreda

20.10.

Svinjsko meso v

lovski omaki

Kuhani njoki

Solata

Zelenjavni zrezek

Špinača

Pire krompir

Solata

Krompirjev golaž

Hrenovka

Jogurt

Četrtek

21.10.

Čufti v

paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Dnevna juha

Testeninski narastek s skuto

Kompot

Bograč

Sladica

Petek

22.10.

Puranji zrezek po dunajsko

Francoska solata

Sadje

Pečena postrv

Blitva s krompirjem

Solata

Paprikaš s svinjino

Testenine

Solata

 

JEDILNIK od 25.10.2021 do 29.10.2021

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

25.10.

Makaronovo meso

s svinjino

Solata

Sirov kanelon

Pire krompir

Kremna zelenjava

Solata

Segedin golaž

Pecivo

Torek

26.10.

Svinjina v mornarski

omaki

Testenine

Solata

Dnevna juha

Zelenjavna rižota

Solata

Ciganski golaž

Sladica

Sreda

27.10.

Pečeno piščančje meso s curry omako

Rizi bizi

Solata

 

Dnevna juha

Tortilja z zelenjavo

Solata

Goveji srček v

lovski omaki

Polenta

Solata

Četrtek

28.10.

Sesekljana pečenka z omako

Pire krompir

Solata

 

 

Gobova enolončnica

Ajdovi žganci

Jogurt

Chili con carne

Sladica

Petek

29.10.

Dolenjske kepe

Pražen krompir

Solata

 

Sojin bolognez na polnozrnatih testeninah

Solata

Krompirjeva omaka s hrenom

Hrenovka

Puding

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

                                                                                                                                                                                                                  Dober tek

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 031 248 841, 041 745 216