PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 1.7.2025 do 4.7.2025

  Meni I Meni II Meni III
Torek

1.7.

Pečena piščančja bedra v smetanovi omaki

Njoki

Solata

 

Testenine z gobami

Zelenjavo

Solata

 

Hribovska enolončnica

Sladica

 

Sreda

2.7.

Svinjski dunajski zrezek

Krompirjeva solata

Sadje

 

Sirovi tortelini v paradižnikovi omaki

Solata

 

Bosanski lonec

Sladica

 

Četrtek

3.7.

Sladko kisli piščanec

Kuhan riž

Solata

 

Dnevna juha

Praženec

Kompot

 

Bečarski paprikaš

Krof

 

Petek

4.7.

Svinjski zrezek v madžarski omaki

Široke testenine

Solata

 

Ratatuille

Kuhan riž

Solata

 

Kmečke kumare, zabeljen fižol

Hrenovka

Desert

 

 

JEDILNIK od 7.7.2025 do 11.7.2025

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

7.7.

Govedina po burgundsko

Pire krompir

Solata

Njoki z jurčkovo omako

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Desert

Torek

8.7.

Makaronovo meso iz svinjine

Solata

Dnevna juha

Tortilja z zelenjavo

Solata

Svinjska jetrca v omaki

Pire krompir

Solata

Sreda

9.7.

Ocvrta piščančja bedra bkk s koruznimi kosmiči

Francoska solata

Solata

Špageti s tunino omako

Solata

 

Enolončnica chili con carne

Sladica

 

Četrtek

10.7.

Svinjski zrezek v čebulni omaki

Pražen krompir

Solata

Ocvrta cvetača

Tatarska omaka

Pečen krompir

Solata

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

Petek

11.7.

Špageti po bolonjsko

Solata

 

Dnevna juha

Rižev narastek

Sadni preliv

Kompot

Pohorski lonec

Sladica

 

 

JEDILNIK od 14.7.2025 do 18.7.2025

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

14.7.

Piščančji dunajski zrezek

Zelenjavni riž

Solata

 

Enolončnica golaž s stročjim fižolom in gobami

Polnozrnat rogljiček

 

Ričet

Kranjska klobasa

Desert

 

Torek

15.7.

Piščančji zrezek v česnovi omaki

Njoki

Solata

 

Spomladanski zavitki

Vrtnarska omaka

Dušen riž

Solata

Ciganski golaž

Sladica

 

Sreda

16.7.

Svinjska pečenka z lovsko omako

Pražen krompir

Solata

 

Falafel

Pečen krompir

Tzatziki omaka

Solata

 

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

 

Četrtek

17.7.

Pleskavica v naravni omaki

Džuveč riž

Solata

Dnevna juha

Skutine palačinke

Kompot

Krompirjev golaž

Hrenovka

Desert

Petek

18.7.

Goveji trakci v čebulni omaki

Ocvrti špičniki

Solata

Ocvrt aljaški polak

Krompirjeva solata

Sadje

Piščančja jetrca v omaki

Pire krompir

Solata

 

JEDILNIK od 21.7.2025 do 25.7.2025

  Meni I Meni II
Ponedeljek

21.7.

Piščančji trakci v arašidovi omaki Njoki

Solata

Dnevna juha

Sadni cmoki

Kompot

Torek

22.7.

Špageti po bolonjsko

Solata

Zelenjavni zrezek

Pire krompir

Špinačna omaka

Solata

Sreda

23.7.

Svinjska pečenka z naravno omako

Kruhova rezina

Solata

Enolončnica golaž s stročjim fižolom in gobami

Sladica

Četrtek

24.7.

Piščančji cordon bleu

Zelenjavni riž

Solata

Sirovi tortelini s smetanovo omako

Solata

Petek

25.7.

Mučkalica

Testenine

Solata

Zelenjavna enolončnica z vodnimi žličniki

Desert

 

JEDILNIK od 28.7.2025 do 31.7.2025

  Meni I Meni II
Ponedeljek

28.7.

Rižota s piščančjim mesom

Solata

Dnevna juha

Ocvrta cvetača

Tatarska omaka domača

Solata

Torek

29.7.

Makaronovo meso iz svinjine

Solata

 

Sojini polpeti

Špinačna omaka

Pire krompir

Solata

Sreda

30.7.

Pečena piščančja prsa s kostjo

Sirova omaka

Testenine

Solata

Njoki s šparglji

Zelenjavo in smetano

Solata

Četrtek

31.7.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Dnevna juha

Skutini štruklji

Kompot

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Alergeni v kruhu: 1                                                                                                                                                                                     Dober tek!

 

 

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216