PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 1.3.2021 do 5.3.2021

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

1.3.

Rižota s piščančjim mesom in zelenjavo

Solata

Dnevna juha

Gratiniran zelenjava,

korenčkova omaka

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Sadje

Torek

2.3.

Pečena svinjska rebrca z omako

Kuhani njoki

Solata

Dnevna juha

Ocvrta cvetača s tatarsko omako

Solata

Piščančja obara z vodnimi žličniki

Domača sladica

Sreda

3.3.

Špageti z bolonez omako

Solata

Dnevna juha

Skutini cmoki s sadnim prelivom

Kompot

Goveji golaž

Polenta

Jogurt

Četrtek

4.3.

Ocvrto piščančje meso s sezamom Pražen krompir,

ohrovt s smetano

Solata

Testenine z gobami,

zelenjavo in smetano

Solata

Lovska enolončnica

Sladica

Petek

5.3.

Pečenica

Dušeno kislo zelje z ocvirki

Zabeljen fižol

Brancin s tržaško omako

Krompirjeva solata

Sadje

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

 

JEDILNIK od 8.3.2021 do 12.3.2021

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

8.3.

Puranji orly

Dušen riž, kremna zelenjava

Solata

Sojini polpeti

Pire krompir,

kremna zelenjava

Solata

Ričet

Kranjska klobasa

Jogurt

Torek

9.3.

Vratovina po divjačinsko

Kruhova rezina

Solata

Dnevna juha

Špageti s tuno

Solata

Piščančja hrenovka

Krompirjev golaž

Krof

Sreda

10.3.

Pečena piščančja prsa

Mlinci,

dušeno sladko zelje

Solata

Dnevna juha

Zelenjavna rižota z gobami

Solata

Ciganski golaž

Domača sladica

Četrtek

11.3.

Ocvrta zarebrnica

Francoska solata Sadje

Rezina iz ovsenih kosmičev

Slan krompir,

bazilikina omaka

Solata

Grahova kremna juha

Lazanja s puranjim mesom in zelenjavo

Solata

Petek

12.3.

Pleskavica s česnovo omako

Džuveč riž

Solata

Postrv po mlinarsko

Zelena rižota

Solata

Piščančji kebab krožnik

 

 

JEDILNIK od 15.3.2021 do 19.3.2021

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

15.3.

Puranji zrezek z gobovo omako

Testenine

Solata

Prežganka z jajčko

Skutini štruklji

Kompot

Pašta fižol

Prekajena rebrca

Sadje

Torek

16.3.

Makaronovo meso z govedino

Solata

Zelenjavni zrezek

Pretlačen krompir, dušena mešana zelenjava

Solata

Segedin golaž

Domača sladica

Sreda

17.3.

Svinjski dunajski zrezek

Pražen krompir,

koromač s smetano

Solata

Golaž s stročjim fižolom in gobami

Polnozrnat rogljiček

Goveji srček v lovski omaki

Polenta

Jogurt

Četrtek

18.3.

Pečeno piščančje meso z vrtnarsko omako

Dušen riž

Solata

Ocvrt sir s tatarsko omako

Pečen krompir

Solata

Boranja s svinjino

Domača sladica

Petek

19.3.

Pisana sesekljana puranja pečenka

Pire krompir, špinača (9)

Solata

Ocvrt oslič

Krompirjeva solata s porom

Puding

Svinjska jetrca v omaki

Pire krompir

Solata

 

 

JEDILNIK od 22.3.2021 do 26.3.2021

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

22.3.

Svinjski zrezek v lovski omaki

Kruhovi cmoki

Solata

Domača juha

Rižev narastek s sadnim prelivom

Kompot

Prisiljeno zelje

Kranjska klobasa

Sadje

Torek

23.3.

Pečenica

Dušeno kislo zelje z ocvirki

Zabeljen fižol

Gobova kmečka enolončnica

Ajdovi žganci

Jogurt

Puranji golaž

Polenta

Sadje

Sreda

24.3.

Puranji dunajski zrezek

Rizibizi, smetanove bučke

Solata

Dnevna juha

Njoki z gorgonzolno omako

Solata

Bograč

Domača sladica

Četrtek

25.3.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Zelenjavna enolončnica z vodnimi žličniki

Domača sladica

Vampi po tržaško

Domača sladica

Petek

26.3.

Kuhana govedina

Pražen krompir, s kuhanim hrenom

Solata

Pečena orada

Krompir z blitvo

Solata

Bečarski paprikaš

Testenine

Sladica

 

 

 

JEDILNIK od 29.3.2021 do 31.3.2021

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

29.3.

Goveji ragu stroganov

Peresniki

Solata

Sirov kanelon

Pečen krompir, ohrovtova prikuha s smetano

Solata

Jota

Kranjska klobasa

Sadje

Torek

30.3.

Zarebrnica v vražji omaki

Ocvrti njoki

Solata

Sir z žara

Pražen krompir,

Korenčkova omaka

Solata

Bosanski lonec

Domača sladica

Sreda

31.3.

Piščanec s kikirikijem

Pečen krompir

Solata

Dnevna juha

Tortilja z zelenjavo

Solata

Hrenovka

Krompirjeva omaka s hrenom

Puding

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

 

Dober tek!

 

 

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 031 248 841, 041 745 216

xpornplease pornjk porncuze porn800 porn600 tube300 tube100 watchfreepornsex