PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljata Perutnina Ptuj in Mesarstvo Oblak (Žiri), ki z ustreznimi potrdili dokazuje, da nam dobavlja pretežen del govedine in svinine slovenskega izvora. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Na trgu uspevamo nabavljati najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Omake zgoščujemo z moko iz pire. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 14.9.2020 do 18.9.2020

  Meni I Meni II – varovalni meni Meni III
Ponedeljek

14.9.

Vratovina po divjačinsko

Kruhova rezina

Solata

Zelenjavna juha

Rižota z artičoko

in gobami

Solata

Ričet

Kranjska klobasa

Sadje

Torek

15.9.

Pečena svinjska rebra

z omako

Kuhani njoki

Solata

Cvetačna juha

Bučkin narastek s skuto

Solata

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

Sreda

16.9.

Ocvrt svinjski kare

Pražen krompir

Solata

 

Zelenjavna enolončnica

Sladica

Goveji golaž

Polenta

Jogurt

Četrtek

17.9.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Zdrobova juha

Pražene gobice z jajčko

Solata

Bograč

Sladica

Petek

18.9.

Rižota s piščančjim mesom in zelenjavo

Solata

Pečena postrv

Krompirjeva solata

Sadje

Hrenovka

Kmečke kumare

Zabeljen stročji fižol

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

              Alergeni v kruhu: 1, 6, 7                                                                                                                                          Dober tek!

JEDILNIK od 21.9.2020 do 25.9.2020

  Meni I Meni II – varovalni meni Meni III
Ponedeljek

21.9.

Špageti po bolonjsko

Solata

Milijon juha

Gratinirane skutine

palačinke

Kompot

Pašta fižol

Kranjska klobasa

Sadje

Torek

22.9.

Puranji zrezek

v smetanovi omaki

Pire krompir

Solata

Sojin bolognez

na polnozrnatih špagetih

Solata

Pražena jetrca v omaki

Pire krompir

Solata

Sreda

23.9.

Ocvrto piščančje meso

Zelenjavni riž

Solata

Paradižnikova juha

Dušena ječmenova kaša

s porom in koruzo

Solata

Golaž s stročjim fižolom,

gobami in svinjino

Sladica

Četrtek

24.9.

Govedina po gozdarsko

Kruhova rezina

Solata

Ohrovtova kremna juha

Zelenjavna tortilja

Solata

Hribovska enolončnica

Sladica

Petek

25.9.

Zarebrnica na žaru

s česnovo omako

Kuskus

Solata

Rezina iz ovsenih kosmičev

Dušena mešana zelenjava

Solata

Piščančji kebab

krožnik

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

              Alergeni v kruhu: 1, 6, 7                                                                                                                                          Dober tek!

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82