PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 1.10.2024 do 4.10.2024

  Meni I Meni II Meni III
Torek

1.10.

Piščanec po mongolsko

Dušen riž

Solata

Dnevna juha

Zeljne krpice

Solata

Boranja s svinjskim mesom

Sladica

Sreda

2.10.

Ocvrta piščančja bedra brez kosti

Francoska solata

Sadje

Dnevna juha

Skutini narastek z jabolki

Kompot

Svinjska jetrca v omaki

Slan krompir z drobnjakom

Solata

Četrtek

3.10.

Svinjska pečenka v čebulni omaki

Njoki

Solata

Spomladanski zavitki

Zelenjavni riž

Smetanova omaka

Solata

Krompirjev golaž

Hrenovka

Desert

Petek

4.10.

Pleskavica z naravno omako

Džuveč riž

Solata

Zelenjavna enolončnica z ajdovo kašo

Sladica

Bosanski lonec

Sladica

 

JEDILNIK od 7.10.2024 do 11.10.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

7.10.

Vratovina na divjačinski način

Testenine

Solata

Dnevna juha

Sadni cmoki z cimetovimi drobtinami

Jabolčni kompot

Ričet

Kranjska klobasa

Desert

Torek

8.10.

Mučkalica

Dušen riž

Solata

Špageti s tunino omako

Solata

Argentinska enolončnica

Sladica

Sreda

9.10.

Piščančji zrezek orly

Krompirjeva solata

Sadje

Dnevna juha

Zelenjavni narastek

Smetanova omaka

Solata

Pastirski golaž

Sladica

Četrtek

10.10.

Svinjski zrezek v smetanovi omaki

Njoki

Solata

Zelenjavni zrezek

Pire krompir

Kremna zelenjava

Solata

Bečarski paprikaš

Desert

Petek

11.10.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Oslič po mediteransko

Krompir z blitvo

Solata

Goveji golaž

Polenta

Jogurt

 

JEDILNIK od 14.10.2024 do 18.10.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

14.10.

Špageti po bolonjsko

Solata

Sojini polpeti

Korenčkova omaka

Pire krompir

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Desert

Torek

15.10.

Pečena piščančja bedra v naravni omaki

Zelenjavni riž

Solata

Testenine z gobami

Zelenjavo in smetano

Solata

Svinjski paprikaš

Testenine

Solata

Sreda

16.10.

Svinjski zrezek v ciganski omaki

Pražen krompir

Solata

Dnevna juha

Tortilja z zelenjavo

Solata

Enolončnica s piščančjim mesom in mediteransko  zelenjavo

Sladica

Četrtek

17.10.

Makaronovo meso

Solata

Dnevna juha

Sladki narastek s testeninami in skuto

Kompot

Chili con carne

Sladica

Petek

18.10.

Piščančji zrezek v arašidovi omaki

Njoki

Solata

Gobova kmečka enolončnica

Beli žganci s krompirjem

Sadje

Dnevna juha

Mesna musaka

Solata

 

 

JEDILNIK od 21.10.2024 do 25.10.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

21.10.

Rižota s telečjim mesom

Solata

Zelenjavna enolončnica z vodnimi žličniki

Desert

Pašta fižol

Klobasa kranjska

Desert

Torek

22.10.

Lepljive perutničke s sezamom

Zelenjavni riž

Solata

Dnevna juha

Tris žit z zelenjavo

Solata

Vampi po tržaško

Sladica

Sreda

23.10.

Ocvrt svinjski zrezek po dunajsko

Pražen krompir

Solata

Njoki z gobami

Zelenjavo in smetano

Solata

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

Četrtek

24.10.

Pleskavica

Naravna omaka

Pire krompir

Solata

Ocvrt sir s tatarsko omako

Pečen krompir

Solata

Goveje srce v lovski omaki

Polenta

Jogurt

Petek

25.10.

Piščančji zrezek v gobovi omaki

Testenine

Solata

Spomladanski zavitki

Vrtnarska omaka

Korenčkov pire

Solata

Krompirjeva omaka s hrenom

Hrenovka

Desert

 

JEDILNIK od 28.10.2024 do 31.10.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

28.10.

Sladko kisli piščanec

Kuhan riž

Solata

Sojini polpeti

Pire krompir

Špinača

Solata

Prisiljeno  zelje

Kranjska klobasa

Desert

Torek

29.10.

Špageti po bolonjsko

Solata

Dnevna juha

Sadni cmoki s cimetovimi drobtinami

Jabolčni kompot

Piščančja obara z vodnimi žičniki

Desert

Sreda

30.10.

Svinjska pečenka v naravni omaki

Pražen krompir z ocvirki

Solata

Dnevna juha

Zelenjavni narastek

Solata

 

Segedin golaž

Sladica

Četrtek

31.10.

PRAZNIK

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Alergeni v kruhu: 1, 6, 7                                                                                                                                                                             Dober tek!

 

 

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216