PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 1.8.2024 do 2.8.2024

 

  Meni I Meni II
Četrtek

1.8.

Svinjski zrezek v gobovi omaki

Dušen riž

Solata

 

Dnevna juha

Skutini štruklji s cimetovimi drobtinami

Kompot

 

Petek

2.8.

Goveji trakci v gozdarski omaki

Testenine

Solata

 

Zelenjavna rižota

Solata

 

JEDILNIK od 5.8.2024 do 9.8.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

5.8.

Piščančji trakci v sirovi omaki

Njoki

Solata

Sojini polpeti

Dušen riž

Korenčkova omaka

Solata

 
Torek

6.8.

Špageti po bolonjsko

Solata

Dnevna juha

Zelenjavni narastek

Solata

Vampi po tržaško

Sladica

Sreda

7.8.

Piščančji dunajski zrezek

Pražen krompir

Solata

Gobova kmečka enolončnica

Ajdovi žganci

Sadje

Bograč

Sladica

Četrtek

8.8.

Mesni polpet v naravni omaki

Pire krompir

Solata

Dnevna juha

Skutin narastek

Kompot

Kmečke kumare

Zabeljen stročji fižol

Hrenovka

Petek

9.8.

Rižota s piščančjim mesom

Solata

Falafel

Pečen krompir

Tzatziki omaka

Solata

 

Dnevna juha

Mesna lazanja

Solata

JEDILNIK od 12.8.2024 do 16.8.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

12.8.

Ragu stroganov

Kruhova rezina

Solata

Špageti s tunino omako

Solata

Ričet

Kranjska klobasa

Desert

Torek

13.8.

Svinjski zrezek v poprovi omaki

Ocvrti svaljki

Solata

Zelenjavni zrezek

Pire krompir

Kremna zelenjava

Solata

Lovska enolončnica

Sladica

Sreda

14.8.

Cordon bleu

Francoska solata

Sadje

Dnevna juha

Carski praženec

Kompot

Svinjska jetrca v omaki

Pire krompir

Solata

Četrtek

15.8.

Praznik
Petek

16.8.

Pleskavica v naravni omaki

Džuveč riž

Solata

Dnevna juha

Ocvrta cvetača

Domača tatarska omaka

Solata

Krompirjeva omaka s hrenom

Hrenovka

Desert

JEDILNIK od 19.8.2024 do 23.8.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

19.8.

Vratovina na divjačinski način

Kruhova rezina

Solata

Polnozrnate testenine s paradižnikovo omako

Solata

Pašta fižol

Prekajena šunka

Desert

Torek

20.8.

Govedina po mongolsko

Dušen riž

Solata

Dnevna juha

Tortilja z zelenjavo

Solata

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

Sreda

21.8.

Piščančji dunajski zrezek

Krompirjeva solata

Sadje

Njoki z jurčkovo omako

Solata

Chili con carne

Sladica

Četrtek

22.8.

Svinjska pečenka po lovsko

Ocvrti njoki

Solata

Dnevna juha

Sadni cmoki s cimetovimi drobtinami

Kompot

Goveji golaž

Polenta

Sadje

Petek

23.8.

Leskovački čevapčiči v lepinji

Žar priloga

Sadje

Oslič po dunajsko

Krompir z blitvo

Solata

Piščančja obara z vodnimi žličniki

Krof

JEDILNIK od 26.8.2024 do 30.8.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

26.8.

Rižota s piščančjim mesom

Solata

Spomladanski zavitki

Smetanova omaka

Pire krompir

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Desert

Torek

27.8.

Pečena piščančja bedra

Smetanova omaka

Rizi bizi

Solata

Rižota s tremi žiti

Solata

Boranja z govejim mesom

Sladica

Sreda

28.8.

Svinjski zrezek v čebulni omaki

Pražen krompir z ocvirki

Solata

Rižev narastek

Sadni preliv

Kompot

Bosanski lonec

Sladica

Četrtek

29.8.

Pečena svinjska rebra

Naravna omaka

Ocvrti svaljki

Solata

Testenine z gobicami in zelenjavo

Solata

Krompirjev golaž

Hrenovka

Desert

Petek

30.8.

Piščančji zrezek v arašidovi omaki

Njoki

Solata

Dnevna juha

Testenine s caprese omako

Solata

Svinjska jetrca v omaki

Slan krompir z drobnjakom

Solata

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Alergeni v kruhu: 1, 6, 7                                                                                                                                                                             Dober tek!

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216