PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 5.5.2025 do 9.5.2025

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

5.5.

Piščančji dunajski zrezek

Zelenjavni riž

Solata

Veganska tikka masala s čičeriko in cvetačo

Desert

Pašta fižol

Prekajena šunka

Desert

Torek

6.5.

Makaronovo meso iz svinjine

Solata

Dnevna juha

Sadni cmoki s cimetovimi drobtinami

Jabolčni kompot

Bečarski paprikaš

Sladica

Sreda

7.5.

Piščančji zrezek v smetanovi omaki

Peresniki

Solata

Zelenjavni zrezek

Smetanove bučke

Pire krompir

Solata

Hribovska enolončnica

Sladica

Četrtek

8.5.

Pleskavica v lepinji

Žar priloga

Sadje

Špageti s tunino omako

Solata

Goveji golaž

Polenta

Sadje

Petek

9.5.

Masleni indijski piščanec

Slan krompir

Solata

Zelenjavna rižota z gobami

Solata

Dnevna juha

Krompirjeva musaka

Solata

 

JEDILNIK od 12.5.2025 do 16.5.2025

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

12.5.

Sladko kisli piščanec

Dušen riž

Solata

Njoki s sirovo omako

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Desert

Torek

13.5.

Svinjska zarebrnica v omaki

Ocvrti njoki

Solata

Pražen riž z zelenjavo

Jajci in arašidi

Solata

Vampi po tržaško

Sladica

Sreda

14.5.

Piščančji zrezek orly

Krompirjeva solata

Sadje

Spomladanski zavitki

Kremna zelenjava

Pire krompir

Solata

Krompirjev golaž

Hrenovka

Desert

Četrtek

15.5.

Piščanec gong bao

Riž

Solata

Dnevna juha

Zelenjavna lazanja

Solata

Svinjska jetrca v omaki

Slan krompir

Solata

Petek

16.5.

Pleskavica

Pekarski krompir

Žar priloga

Sadje

Špageti po mornarsko

Solata

Svinjina z gobicami

Dušen riž

Solata

 

JEDILNIK od 19.5.2025 do 23.5.2025

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

19.5.

Rižota s piščančjim mesom

Solata

Sojini polpeti

Pire krompir

Špargljeva omaka

Solata

Ričet

Kranjska klobasa

Desert

Torek

20.5.

Piščančji sote z gobicami in smetano

Pire krompir

Solata

Dnevna juha

Tortilja z zelenjavo

Solata

Goveje srce v lovski omaki

Polenta

Desert

Sreda

21.5.

Svinjski vrat v čebulni omaki

Pražen krompir

Solata

Sirov kanelon

Pire iz zelene

Korenčkova omaka

Solata

Chili con carne

Sladica

Četrtek

22.5.

Mesne kroglice v paradižnikovi omaki

Metuljčki

Solata

Njoki z gorgonzolno omako

Solata

Pohorski lonec

Krof

Petek

23.5.

Lepljive perutničke s sezamom

Zelenjavni riž

Solata

Dnevna juha

Sladki narastek s testeninami in skuto

Jabolčni kompot

Enolončnica s svinjino

Šparglji in  vodni žličniki

Sladica

 

JEDILNIK od 26.5.2025 do 30.5.2025

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

26.5.

Špageti po bolonjsko

Solata

Zelenjavna enolončnica z ajdovo kašo

Desert

Bosanski lonec

Desert

Torek

27.5.

Svinjski zrezek v porovi omaki

Kruhova rezina

Solata

Testenine z gobami

Zelenjavo in smetano

Solata

Krompirjeva omaka s kumarami

Hrenovka

Desert

Sreda

28.5.

Ocvrti piščančji fingersi

Pečen krompir

Koktajl omaka

Solata

Rižev narastek

Vaniljev preliv

Jabolčni kompot

Boranja s svinjskim mesom

Sladica

Četrtek

29.5.

Mesni polpeti v smetanovi omaki s slanino

Pire krompir

Solata

Gobova kmečka enolončnica

Ajdovi žganci

Sadje

Svinjski paprikaš

Kuhani njoki

Solata

Petek

30.5.

Ragu stroganov

Dušen riž

Solata

 

Veganski chili con carne

Solata

Dnevna juha

Mesna lazanja

Solata

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Alergeni v kruhu: 1                                                                                                                                                                                     Dober tek!

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216