PREDSTAVITEV
PREDSTAVITEV
Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.
Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.
Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.
Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.
Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.
ZGODBA
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.
Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.
Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.
Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.
Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.
Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.
KAKO KUHAMO
Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano. Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.
Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.
MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC
JEDILNIK od 5.5.2025 do 9.5.2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
5.5. |
Piščančji dunajski zrezek
Zelenjavni riž Solata |
Veganska tikka masala s čičeriko in cvetačo
Desert |
Pašta fižol
Prekajena šunka Desert |
Torek
6.5. |
Makaronovo meso iz svinjine
Solata |
Dnevna juha
Sadni cmoki s cimetovimi drobtinami Jabolčni kompot |
Bečarski paprikaš
Sladica |
Sreda
7.5. |
Piščančji zrezek v smetanovi omaki
Peresniki Solata |
Zelenjavni zrezek
Smetanove bučke Pire krompir Solata |
Hribovska enolončnica
Sladica |
Četrtek
8.5. |
Pleskavica v lepinji
Žar priloga Sadje |
Špageti s tunino omako
Solata |
Goveji golaž
Polenta Sadje |
Petek
9.5. |
Masleni indijski piščanec
Slan krompir Solata |
Zelenjavna rižota z gobami
Solata |
Dnevna juha
Krompirjeva musaka Solata |
JEDILNIK od 12.5.2025 do 16.5.2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
12.5. |
Sladko kisli piščanec
Dušen riž Solata |
Njoki s sirovo omako
Solata |
Pasulj
Kranjska klobasa Desert |
Torek
13.5. |
Svinjska zarebrnica v omaki
Ocvrti njoki Solata |
Pražen riž z zelenjavo
Jajci in arašidi Solata |
Vampi po tržaško
Sladica |
Sreda
14.5. |
Piščančji zrezek orly
Krompirjeva solata Sadje |
Spomladanski zavitki
Kremna zelenjava Pire krompir Solata |
Krompirjev golaž
Hrenovka Desert |
Četrtek
15.5. |
Piščanec gong bao
Riž Solata |
Dnevna juha
Zelenjavna lazanja Solata |
Svinjska jetrca v omaki
Slan krompir Solata |
Petek
16.5. |
Pleskavica
Pekarski krompir Žar priloga Sadje |
Špageti po mornarsko
Solata |
Svinjina z gobicami
Dušen riž Solata |
JEDILNIK od 19.5.2025 do 23.5.2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
19.5. |
Rižota s piščančjim mesom
Solata |
Sojini polpeti
Pire krompir Špargljeva omaka Solata |
Ričet
Kranjska klobasa Desert |
Torek
20.5. |
Piščančji sote z gobicami in smetano
Pire krompir Solata |
Dnevna juha
Tortilja z zelenjavo Solata |
Goveje srce v lovski omaki
Polenta Desert |
Sreda
21.5. |
Svinjski vrat v čebulni omaki
Pražen krompir Solata |
Sirov kanelon
Pire iz zelene Korenčkova omaka Solata |
Chili con carne
Sladica |
Četrtek
22.5. |
Mesne kroglice v paradižnikovi omaki
Metuljčki Solata |
Njoki z gorgonzolno omako
Solata |
Pohorski lonec
Krof |
Petek
23.5. |
Lepljive perutničke s sezamom
Zelenjavni riž Solata |
Dnevna juha
Sladki narastek s testeninami in skuto Jabolčni kompot |
Enolončnica s svinjino
Šparglji in vodni žličniki Sladica |
JEDILNIK od 26.5.2025 do 30.5.2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
26.5. |
Špageti po bolonjsko
Solata |
Zelenjavna enolončnica z ajdovo kašo
Desert |
Bosanski lonec
Desert |
Torek
27.5. |
Svinjski zrezek v porovi omaki
Kruhova rezina Solata |
Testenine z gobami
Zelenjavo in smetano Solata |
Krompirjeva omaka s kumarami
Hrenovka Desert |
Sreda
28.5. |
Ocvrti piščančji fingersi
Pečen krompir Koktajl omaka Solata |
Rižev narastek
Vaniljev preliv Jabolčni kompot |
Boranja s svinjskim mesom
Sladica |
Četrtek
29.5. |
Mesni polpeti v smetanovi omaki s slanino
Pire krompir Solata |
Gobova kmečka enolončnica
Ajdovi žganci Sadje |
Svinjski paprikaš
Kuhani njoki Solata |
Petek
30.5. |
Ragu stroganov
Dušen riž Solata
|
Veganski chili con carne
Solata |
Dnevna juha
Mesna lazanja Solata |
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.
Alergeni v kruhu: 1 Dober tek!
KONTAKT
GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje
E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216