PREDSTAVITEV
PREDSTAVITEV
Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.
Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.
Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.
Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.
Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.
ZGODBA
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.
Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.
Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.
Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.
Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.
Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.
KAKO KUHAMO
Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano. Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.
Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.
MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC
JEDILNIK od 1.8.2024 do 2.8.2024
Meni I | Meni II | |
Četrtek
1.8. |
Svinjski zrezek v gobovi omaki
Dušen riž Solata
|
Dnevna juha
Skutini štruklji s cimetovimi drobtinami Kompot
|
Petek
2.8. |
Goveji trakci v gozdarski omaki
Testenine Solata
|
Zelenjavna rižota
Solata
|
JEDILNIK od 5.8.2024 do 9.8.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
5.8. |
Piščančji trakci v sirovi omaki
Njoki Solata |
Sojini polpeti
Dušen riž Korenčkova omaka Solata |
|
Torek
6.8. |
Špageti po bolonjsko
Solata |
Dnevna juha
Zelenjavni narastek Solata |
Vampi po tržaško
Sladica |
Sreda
7.8. |
Piščančji dunajski zrezek
Pražen krompir Solata |
Gobova kmečka enolončnica
Ajdovi žganci Sadje |
Bograč
Sladica |
Četrtek
8.8. |
Mesni polpet v naravni omaki
Pire krompir Solata |
Dnevna juha
Skutin narastek Kompot |
Kmečke kumare
Zabeljen stročji fižol Hrenovka |
Petek
9.8. |
Rižota s piščančjim mesom
Solata |
Falafel
Pečen krompir Tzatziki omaka Solata
|
Dnevna juha
Mesna lazanja Solata |
JEDILNIK od 12.8.2024 do 16.8.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
12.8. |
Ragu stroganov
Kruhova rezina Solata |
Špageti s tunino omako
Solata |
Ričet
Kranjska klobasa Desert |
Torek
13.8. |
Svinjski zrezek v poprovi omaki
Ocvrti svaljki Solata |
Zelenjavni zrezek
Pire krompir Kremna zelenjava Solata |
Lovska enolončnica
Sladica |
Sreda
14.8. |
Cordon bleu
Francoska solata Sadje |
Dnevna juha
Carski praženec Kompot |
Svinjska jetrca v omaki
Pire krompir Solata |
Četrtek
15.8. |
Praznik | ||
Petek
16.8. |
Pleskavica v naravni omaki
Džuveč riž Solata |
Dnevna juha
Ocvrta cvetača Domača tatarska omaka Solata |
Krompirjeva omaka s hrenom
Hrenovka Desert |
JEDILNIK od 19.8.2024 do 23.8.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
19.8. |
Vratovina na divjačinski način
Kruhova rezina Solata |
Polnozrnate testenine s paradižnikovo omako
Solata |
Pašta fižol
Prekajena šunka Desert |
Torek
20.8. |
Govedina po mongolsko
Dušen riž Solata |
Dnevna juha
Tortilja z zelenjavo Solata |
Piščančji paprikaš
Testenine Solata |
Sreda
21.8. |
Piščančji dunajski zrezek
Krompirjeva solata Sadje |
Njoki z jurčkovo omako
Solata |
Chili con carne
Sladica |
Četrtek
22.8. |
Svinjska pečenka po lovsko
Ocvrti njoki Solata |
Dnevna juha
Sadni cmoki s cimetovimi drobtinami Kompot |
Goveji golaž
Polenta Sadje |
Petek
23.8. |
Leskovački čevapčiči v lepinji
Žar priloga Sadje |
Oslič po dunajsko
Krompir z blitvo Solata |
Piščančja obara z vodnimi žličniki
Krof |
JEDILNIK od 26.8.2024 do 30.8.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
26.8. |
Rižota s piščančjim mesom
Solata |
Spomladanski zavitki
Smetanova omaka Pire krompir Solata |
Pasulj
Kranjska klobasa Desert |
Torek
27.8. |
Pečena piščančja bedra
Smetanova omaka Rizi bizi Solata |
Rižota s tremi žiti
Solata |
Boranja z govejim mesom
Sladica |
Sreda
28.8. |
Svinjski zrezek v čebulni omaki
Pražen krompir z ocvirki Solata |
Rižev narastek
Sadni preliv Kompot |
Bosanski lonec
Sladica |
Četrtek
29.8. |
Pečena svinjska rebra
Naravna omaka Ocvrti svaljki Solata |
Testenine z gobicami in zelenjavo
Solata |
Krompirjev golaž
Hrenovka Desert |
Petek
30.8. |
Piščančji zrezek v arašidovi omaki
Njoki Solata |
Dnevna juha
Testenine s caprese omako Solata |
Svinjska jetrca v omaki
Slan krompir z drobnjakom Solata |
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.
Alergeni v kruhu: 1, 6, 7 Dober tek!
KONTAKT
GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje
E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216