PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK ZA MALICE od 25. 8. 2025 do 29. 8. 2025

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

25. 8. 2025

Špageti po bolonjsko

Solata

Dnevna juha

Marelični cmoki s cimetovimi drobtinami

Kompot

Pasulj

Kranjska klobasa

Desert

Torek

26. 8. 2025

Pečena piščančja bedra v smetanovi omaki

Njoki

Solata

Italijanska rižota s sirom

Solata

Hribovska enolončnica

Sladica

Sreda

27. 8. 2025

Lepljive perutničke s sezamom

Riž s korenjem

Solata

Dnevna juha

Sataraš

Solata

Govedina po toskansko

Zeliščna polenta

Desert

Četrtek

28. 8. 2025

Svinjska pečenka v naravni omaki

Pražen krompir

Solata

Dnevna juha

Ocvrta cvetača

Domača tatarska omaka

Solata

Enolončnica s piščančjim mesom in mediteransko zelenjavo

Sladica

Petek

29. 8. 2025

Piščančji zrezek v omaki z gorčičnimi semeni

Testenine

Solata

Njoki z gobami

Zelenjavo in smetano

Solata

Dnevna juha

Lazanja z mletim mesom

Solata

 

JEDILNIK za MALICE od 1. 9. 2025 do 5. 9. 2025

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

1. 9. 2025

Makaronovo meso iz svinjine

Solata

Sojini polpeti

Vrtnarska omaka

Pire krompir

Solata

Pašta fižol

Kranjska klobasa

Desert

Torek

2. 9. 2025

Svinjski zrezek v poprovi omaki

Njoki

Solata

Dnevna juha

Zelenjavni narastek

Smetanova omaka

Solata

Piščančja obara z vodnimi žličniki

Desert

Sreda

3. 9. 2025

Ocvrta piščančja bedra brez kosti s koruznimi kosmiči

Francoska solata

Sadje

Gobova kmečka enolončnica

Ajdovi žganci

Jogurt

Lovska enolončnica

Sladica

Četrtek

4. 9. 2025

Goveji trakci v čebulni omaki

Kruhova rezina

Solata

Dnevna juha

Skutini štruklji

Kompot

Vampi po tržaško

Sladica

Petek

5. 9. 2025

Leskovački čevapčiči

Lepinja

Žar priloga

Sadje

Dnevna juha

Rižota z bučkami

Solata

Svinjski paprikaš

Testenine

Solata

 

JEDILNIK za MALICE od 8. 9. 2025 do 12. 9. 2025

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

8. 9. 2025

Govedina po gozdarsko

Kruhova rezina

Solata

Špageti s tunino

Solata

Prisiljeno  zelje

Prekajena šunka

Sadje

Torek

9. 9. 2025

Piščančji zrezek v vrtnarski omaki

Pire krompir

Solata

Ješprenova mineštra

Desert

Boranja s svinjskim mesom

Sladica

Sreda

10. 9. 2025

Svinjska pečenka v čebulni omaki

Pražen krompir

Solata

Dnevna juha

Praženec

Jabolčni kompot

Goveji golaž

Polenta

Desert

Četrtek

11. 9. 2025

Piščanec po mongolsko

Dušen riž

Solata

Zelenjavni zrezek

Pire krompir

Dušena mešana zelenjava

Solata

Bograč

Sladica

Petek

12. 9. 2025

Sesekljana pečenka z naravno omako

Ocvrti njoki

Solata

Enolončnica s čičeriko in lečo

Desert

Piščančja jetrca  v omaki z mandlji slan krompir

Solata

 

JEDILNIK ZA malice od 15. 9. 2025 do 19. 9. 2025

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

15. 9. 2025

Ragu stroganov

Testenine

Solata

Dnevna juha

Skutine palačinke

Kompot

Ričet

Kranjska klobasa

Desert

Torek

16. 9. 2025

Pečena piščančja bedra z naravno omako

Bučni pire

Solata

Dnevna juha

Rižota z masleno bučo

Solata

Svinjska jetrca v omaki

Pire krompir

Solata

Sreda

17. 9. 2025

Piščančji zrezek orly

Krompirjeva solata

Sadje

Zelenin zrezek

Smetanove bučke

Pire krompir

Solata

Bosanski lonec

Sladica

Četrtek

18. 9. 2025

Makaronovo meso iz svinjine

Solata

Dnevna juha

Narastek z bučkami in skuto

Solata

Kmečke kumare

Zabeljen fižol

Hrenovka

Petek

19. 9. 2025

Piščančji zrezek v smetanovi omaki

Zelenjavni riž

Solata

Ocvrt aljaški polak

Krompir z blitvo

Solata

Dnevna juha

Krompirjeva musaka

Solata

 

JEDILNIK od 22. 9. 2025 do 26. 9. 2025

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

22. 9. 2025

Špageti po bolonjsko

Solata

Njoki s sirovo omako

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Sadje

Torek

23. 9. 2025

Sladko kisli piščanec

Dušen riž

Solata

Dnevna juha

Zelenjavna lazanja

Solata

Hribovska enolončnica

Sladica

Sreda

24. 9. 2025

Svinjski zrezek v omaki z gorčičnimi semeni

Ocvrti svaljki

Solata

Dnevna juha

Cmoki s cimetovimi drobtinami

Jabolčni kompot

Sadni preliv

Goveje srce v lovski omaki

Polenta

Desert

Četrtek

25. 9. 2025

Piščančji zrezek v gobovi omaki

Pražen krompir

Solata

Ocvrt sir s tatarsko omako

Pečen krompir

Solata

Enolončnica s svinjino, zelenjavo in  vodnimi žličniki

Sladica

Petek

26. 9. 2025

Piščančji dunajski zrezek

Zelenjavni riž

Solata

Dnevna juha

Testenine s paradižnikovo omako

Solata

Dnevna juha

Palačinke hortobagy

Solata

 

JEDILNIK od 29. 9. 2025 do 30. 9. 2025

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

29. 9. 2025

Piščančji zrezek v arašidovi omaki

Njoki

Solata

Spomladanski zavitki

Smetanova omaka

Pire krompir

Solata

Boranja z govejim mesom

Sladica

Torek

30. 9. 2025

Mesne kroglice v paradižnikovi omaki

Špageti

Solata

Rižota s tremi žiti

Solata

Bečarski paprikaš

Desert

 

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Alergeni v kruhu: 1                                                                                                                                                                           Dober tek!

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216