PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 4.11.2024 do 8.11.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

4.11.

Piščančji dunajski zrezek

Zelenjavni riž

Solata

Sojini polpeti

Pire krompir

Kremna zelenjava

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Desert

Torek

5.11.

Makaronovo meso iz svinjine

Solata

Njoki z gobami

Zelenjavo in smetano

Solata

Bosanski lonec

Sladica

Sreda

6.11.

Svinjska pečenka v naravni omaki

Pražen krompir

Solata

Gobova kmečka enolončnica

Ajdovi žganci

Desert

Piščančja obara z vodnimi žličniki

Desert

Četrtek

7.11.

Goveji trakci v čebulni omaki

Kruhova rezina

Solata

Dnevna juha

Špinačna lazanja

Solata

Segedin golaž

Sladica

Petek

8.11.

Piščančji zrezek v sirovi omaki

Pečen krompir

Solata

Dnevna juha

Skutini štruklji

Kompot

Svinjski paprikaš

Testenine

Solata

 

JEDILNIK od 11.11.2024 do 15.1.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

11.11.

Pečena piščančja bedra

Mlinci

Dušeno rdeče zelje

Solata

Njoki z omako puttanesca

Solata

 

Ričet

Kranjska klobasa

Desert

Torek

12.11.

Špageti po bolonjsko

Solata

Toskanska fižolova juha

Sladica

Lovska enolončnica

Sladica

Sreda

13.11.

Ocvrti piščančji fingersi

Krompirjeva solata

Sadje

Dnevna juha

Sadni cmoki

Kompot

Govedina po toskansko

Kremna polenta

Desert

Četrtek

14.11.

Mesni polpeti v brusnični omaki

Ocvrti svaljki

Solata

Dnevna juha

Penne rigate s tunino

Solata

Krompirjev golaž

Hrenovka

Desert

Petek

15.11.

Svinjski zrezek v čebulni omaki

Pražen krompir z ocvirki

Solata

Dnevna juha

Ocvrta cvetača

Tatarska omaka domača

Solata

Dnevna juha

Mesna lazanja

Solata

 

JEDILNIK od 18.11.2024 do 22.11.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

18.11.

Svinjski trakci v poprovi omaki

Kruhova rezina

Solata

Dnevna juha

Rižota s tremi žiti

Solata

Jota

Kranjska klobasa

Desert

Torek

19.11.

Dolenjske kepe

Francoska solata

Sadje

Njoki z jurčkovo omako

Solata

Vampi po tržaško

Sladica

Sreda

20.11.

Zarebrnica v česnovi omaki

Riž s korenjem

Solata

Dnevna juha

Praženec

Kompot

Piščančja jetrca v omaki

Slan krompir

Solata

Četrtek

21.11.

Sesekljana pečenka

Gobova omaka

Pire krompir

Solata

Spomladanski zavitki

Pire krompir

Špinačna omaka

Solata

Bograč

Sladica

Petek

22.11.

Govedina po mongolsko

Dušen riž

Solata

Ječmenova kaša s porom

Koruzo in zelenjavo

Solata

Dnevna juha

Krompirjeva musaka

Solata

 

JEDILNIK od 25.11.2024 do 29.11.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

25.11.

Pečenica

Dušeno kislo zelje

Pire krompir

Sadje

Dnevna juha

Zelenjavna rižota

Solata

Pašta fižol

Prekajena šunka

Sadje

Torek

26.11.

Makaronovo meso iz svinjine

Solata

Dnevna juha

Tortilja s tuno in  zelenjavo

Solata

Pohorski lonec

Sladica

Sreda

27.11.

Lepljive perutničke s sezamom

Zelenjavni riž

Solata

Pražen riž z zelenjavo

Jajci in arašidi

Solata

Chili con carne

Sladica

Četrtek

28.11.

Piščančji zrezek v vrtnarski omaki

Metuljčki

Solata

Dnevna juha

Sladki narastek s testeninami in skuto

Kompot

Krvavica

Dušena kisla repa

Zabeljen fižol

Petek

29.11.

Oslič po dunajsko

Krompirjeva solata

Sadje

Falafel

Pečen krompir

Jogurtova omaka s kopercom

Solata

Krompirjeva omaka s hrenom

Hrenovka

Desert

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Alergeni v kruhu: 1, 6, 7                                                                                                                                                                            Dober tek!

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216