PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK ZA MALICE od 28. 7. 2025 do 1. 8. 2025

 

  Meni I Meni II
Ponedeljek

28. 7. 2025

Rižota s piščančjim mesom

Solata

Dnevna juha

Ocvrta cvetača

Domača tatarska omaka

Solata

Torek

29.7. 2025

Makaronovo meso iz svinjine

Solata

 

Sojini polpeti

Špinačna omaka

Pire krompir

Solata

Sreda

30. 7. 2025

Pečena piščančja prsa s kostjo

Sirova omaka

Testenine

Solata

Njoki s šparglji

Zelenjavo in smetano

Solata

Četrtek

31. 7. 2025

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Dnevna juha

Skutini štruklji

Kompot

Petek

1. 8. 2025

Oslič po dunajsko

Krompirjeva solata

Sadje

Zelenjavna enolončnica z ajdovo kašo

Desert

 

JEDILNIK ZA MALICE od 4. 8. 2025 do 8. 8. 2025

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

4. 8. 2025

Ocvrt piščančji zrezek po dunajsko

Zelenjavni riž

Solata

Ješprenova mineštra

Desert

Pasulj

Kranjska klobasa

Desert

Torek

5. 8. 2025

Makaronovo meso iz svinjine

Solata

Spomladanski zavitki

Vrtnarska omaka

Pire krompir

Solata

Bosanski lonec

Sladica

Sreda

6. 8. 2025

Svinjski zrezek po madžarsko

Pražen krompir

Solata

Gobova kmečka enolončnica

Ajdovi žganci

Desert

Piščančja obara z vodnimi žličniki

Desert

Četrtek

7. 8. 2025

Sesekljana pečenka v čebulni omaki

Pire krompir

Solata

Dnevna juha

Skutini štruklji

Kompot

Vampi po tržaško

Sladica

Petek

8. 8. 2025

Piščančje meso v sirovi omaki

Pečen krompir

Solata

Dnevna juha

Rižota z bučkami

Solata

Svinjski paprikaš

Testenine

Solata

 

JEDILNIK ZA MALICE od 11. 8. 2025 do 15. 8. 2025

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

11. 8. 2025

Ragu stroganov

Kruhova rezina

Solata

Dnevna juha

Testenine s caprese omako

Solata

Pašta fižol

Kranjska klobasa

Desert

Torek

12. 8. 2025

Njoki s haše omako

Solata

Zelenjavni zrezek

Pire krompir

Stročji fižol v omaki

Solata

Bograč

Sladica

Sreda

13. 8. 2025

Ocvrti piščančji fingersi

Zelenjavni riž

Tatarska omaka

Solata

Sirovi tortelini s sirovo omako

Solata

Argentinska enolončnica

Krof

Četrtek

14. 8. 2025

Govedina po mongolsko

Testenine

Solata

Dnevna juha

Praženec

Kompot

Sadni preliv

Boranja s svinjskim mesom

Sladica

Petek

15. 8. 2025

Praznik    

 

JEDILNIK ZA MALICE od 18. 8. 2025 do 22. 8. 2025

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

18. 8. 2025

Curry s svinjino in zelenjavo

Dušen riž

Solata

Špageti s tunino omako

Solata

Ričet

Prekajena šunka

Desert

Torek

19. 8. 2025

Svinjski zrezek v lovski omaki

Ocvrti špičniki

Solata

Dnevna juha

Tortilja z zelenjavo in tuno

Solata

Puranji golaž

Polenta

Solata

Sreda

20. 8. 2025

Ocvrta piščančja bedra bkk s koruznimi kosmiči

Krompirjeva solata

Sadje

Dnevna juha

Rižev narastek

Sadni preliv

Kompot

Chili con carne

Sladica

Četrtek

21. 8. 2025

Sladko kisli piščanec

Kuhan riž

Enolončnica iz rdeče leče

Desert

Lovska enolončnica

Sladica

Petek

22. 8. 2025

Pleskavica v lepinji

Žar priloga

Sadje

Zelenjavna enolončnica z vodnimi žličniki

Desert

Krompirjev golaž

Hrenovka

Desert

 

JEDILNIK ZA MALICE od 25. 8. 2025 do 29. 8. 2025

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

25. 8. 2025

Špageti po bolonjsko

Solata

Dnevna juha

Marelični cmoki s cimetovimi drobtinami

Kompot

Pasulj

Kranjska klobasa

Desert

Torek

26. 8. 2025

Pečena piščančja bedra v smetanovi omaki

Njoki

Solata

Italijanska rižota s sirom

Solata

Hribovska enolončnica

Sladica

Sreda

27. 8. 2025

Lepljive perutničke s sezamom

Riž s korenjem

Solata

Dnevna juha

Sataraš

Solata

Govedina po toskansko

Zeliščna polenta

Desert

Četrtek

28. 8. 2025

Svinjska pečenka v naravni omaki

Pražen krompir

Solata

Dnevna juha

Ocvrta cvetača

Domača tatarska omaka

Solata

Enolončnica s piščančjim mesom in mediteransko zelenjavo

Sladica

Petek

29. 8. 2025

Piščančji zrezek v omaki z gorčičnimi semeni

Testenine

Solata

Njoki z gobami

Zelenjavo in smetano

Solata

Dnevna juha

Lazanja z mletim mesom

Solata

 

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Alergeni v kruhu: 1                                                                                                                                                                           Dober tek!

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216