PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 3.3.2025 do 7.3.2025

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

3.3.

Rižota s piščančjim mesom

Solata

Zelenjavni curry s tofujem

Desert

Pasulj

Kranjska klobasa

Desert

Torek

4.3.

Pečena piščančja bedra v omaki

Zelenjavni riž

Solata

Krof

Spomladanski zavitki

Pire krompir

Kremna zelenjava

Solata

Krof

Svinjski paprikaš

Testenine

Solata

Krof

Sreda

5.3.

Ocvrt aljaški polak

Krompirjeva solata

Sadje

Sirovi tortelini s smetanovo omako

Solata

Piščančja obara z vodnimi žličniki

Desert

Četrtek

6.3.

Svinska zarebrnica v gorčični omaki

Njoki

Solata

Dnevna juha

Sladki narastek s testeninami in skuto

Kompot

Segedin golaž

Sladica

Petek

7.3.

Govedina eszterhazy

Kruhova rezina

Solata

Veganski chili con carne

Desert

Dnevna juha

Palačinke hortobagy

Solata

JEDILNIK od 10.3.2025 do 14.3.2025

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

10.3.

Špageti po bolonjsko

Solata

Ješprenova enolončnica z jurčki

Polnozrnat rogljiček

Pašta fižol

Klobasa kranjska

Desert

Torek

11.3.

Svinjski zrezek v gobovi omaki

Ocvrt špičniki

Solata

Dnevna juha

Zelenjavni narastek

Solata

Vampi po tržaško

Sladica

Sreda

12.3.

Lepljive perutničke s sezamom

Zelenjavni riž

Solata

Oslič po mediteransko

Krompirjeva solata

Desert

Goveji golaž

Polenta

Desert

Četrtek

13.3.

Piščančji fingersi

Coctail omaka

Pečen krompir

Solata

Dnevna juha

Sadni cmoki s cimetovim posipom

Kompot

Bograč

Sladica

Petek

14.3.

Pečenica

Dušeno kislo zelje

Sadje

Dnevna juha

Špinačna lazanja

Solata

Krompirjeva omaka s kumarami

Hrenovke

Desert

JEDILNIK od 17.3.2025 do 21.3.2025

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

17.3.

Makaronovo meso iz svinjine

Solata

Njoki z jurčkovo omako

Solata

Jota

Kranjska klobasa

Desert

Torek

18.3.

Sladko kisli piščanec

Dušen riž

Solata

Dnevna juha

Tortilja z zelenjavo

Solata

Svinjska jetrca v omaki

Pire krompir

Solata

Sreda

19.3.

Ocvrta piščančja bedra bkk

Pražen krompir

Solata

Dnevna juha

Skutine palačinke

Kompot

Enolončnica chili con carne

Sladica

Četrtek

20.3.

Sesekljana pečenka v čebulni omaki

Ocvrti špičniki

Solata

Ocvrta cvetača

Tatarska omaka

Solata

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

Petek

21.3.

Piščančji zrezek v ciganski omaki

Pire krompir

Solata

Sirov kanelon

Kremna zelenjava

Slan krompir z drobnjakom

Solata

Krompirjeva musaka

Solata

 

JEDILNIK od 24.3.2025 do 28.3.2025

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

24.3.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Dnevna juha

Testenine s caprese omako

Solata

Ričet

Kranjska klobasa

Desert

Torek

25.3.

Pečena piščančja bedra v smetanovi omaki s slanino

Široki rezanci

Solata

Zelenjavni zrezek

Pire krompir

Špinačna omaka

Solata

Bosanski lonec

Sladica

Sreda

26.3.

Pleskavica

Pekarski krompir z zelenjavo

Žar priloga

Sadje

Špageti s tunino

Solata

Piščančja obara

Beli žganci s krompirjem

Sadje

Četrtek

27.3.

Mučkalica s svinjino

Rizi bizi

Solata

Dnevna juha

Praženec

Sadni preliv

Kompot

Bograč

Sladica

Petek

28.3.

Govedina po mongolsko

Dušen riž

Solata

Zelenjavna enolončnica z vodnimi žličniki

Krof

Krompirjev golaž

Hrenovka

Desert

JEDILNIK od 31.3.2025

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

31.3.

Pečenica

Dušeno kislo zelje

Pire krompir

Sadje

Testenine z gorgonzolno omako

Solata

Pasulj

Prekajena šunka

Desert

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Alergeni v kruhu: 1                                                                                                                                                                                     Dober tek!

 

 

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216