PREDSTAVITEV
PREDSTAVITEV
Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.
Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.
Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.
Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.
Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.
ZGODBA
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.
Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.
Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.
Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.
Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.
Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.
KAKO KUHAMO
Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano. Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.
Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.
MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC
JEDILNIK od 1.7.2024 do 5.7.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
1.7. |
Piščanec po mongolsko
Polširoki rezanci Solata |
Sojini polpeti
Pire krompir Vrtnarska omaka Solata |
Prisiljeno zelje
Prekajena šunka Desert |
Torek
2.7. |
Svinjski zrezek v gobovi omaki
Ocvrti špičniki Solata |
Špageti s tunino omako
Solata |
Mehiška enolončnica
Sladica |
Sreda
3.7. |
Piščančji zrezek orly
Krompirjeva solata Sadje |
Dnevna juha
Sladki narastek z rezanci in skuto Jabolčni kompot |
Krompirjeva omaka s hrenom
Hrenovke Desert |
Četrtek
4.7. |
Sladko kisli piščanec
Dušen riž Solata |
Sir na žaru
Kvinoja Kremna zelenjava Solata |
Pastirski golaž
Sladica |
Petek
5.7. |
Leskovački čevapčiči v lepinji
Žar priloga Sadje |
Rižota z morskimi sadeži
Solata
|
Puranji golaž
Polenta Desert
|
JEDILNIK od 8.7.2024 do 12.7.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
8.7. |
Goveji trakci v gozdarski omaki
Kruhova rezina Solata |
Zelenjavni zrezek
Špinačna omaka Pire krompir Solata |
Vaški lonec
Krof |
Torek
9.7. |
Špageti po bolonjsko
Solata |
Zelenjavna enolončnica z ajdovo kašo
Desert |
Rižota s piščančjim mesom
Solata |
Sreda
10.7. |
Pečena piščančja bedra
Pražen krompir Solata |
Testenine z gorgonzolno omako
Solata |
Enolončnica lovska
Sladica |
Četrtek
11.7. |
Pleskavica s česnovo omako
Džuveč riž Solata |
Dnevna juha
Skutini štruklji Jabolčni kompot |
Enolončnica s svinjino
Šparglji in vodnimi žličniki Sladica |
Petek
12.7. |
Svinjska pečenka v lovski omaki
Pečen krompir Solata |
Dnevna juha
Ocvrta cvetača Domača tatarska omaka Solata |
Goveji golaž Polenta Desert |
JEDILNIK od 15.7.2024 do 19.7.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
15.7. |
Vratovina na divjačinski način
Metuljčki Solata |
Rižota s tremi žiti
Solata |
Pasulj
Kranjska klobasa Desert |
Torek
16.7. |
Sladko kisli piščanec
Dušen riž Solata |
Dnevna juha
Testenine s tremi siri Solata |
Boranja s svinjskim mesom
Sladica |
Sreda
17.7. |
Svinjska zarebrnica v ciganski omaki
Ovcrti špičniki Solata |
Falafel Pečen krompir Tzaziki omaka Solata |
Piščančji paprikaš z zelenjavo
Testenine Desert |
Četrtek
18.7. |
Piščančji trakci v sirovi omaki
Njoki Solata |
Pražen riž z zelenjavo, jajci
in arašidi Solata |
Krompirjev golaž
Hrenovke Desert |
Petek
19.7. |
Čufti v paradižnikovi omaki
Pire krompir Solata |
Veganski chili con carne
Desert |
Bosanski lonec
Sladica |
JEDILNIK od 22.7.2024 do 26.7.2024
Meni I | Meni II | |
Ponedeljek
22.7. |
Piščančji dunajski zrezek
Zelenjavni riž Solata |
Dnevna juha
Marelični cmoki Kompot |
Torek
23.7. |
Špageti po bolonjsko
Solata |
Sojini polpeti
Pire krompir Vrtnarska omaka Solata |
Sreda
24.7. |
Svinjska pečenka v naravni omaki
Ocvrti špičniki Solata |
Dnevna juha
Ocvrta cvetača Tatarska omaka Solata |
Četrtek
25.7. |
Rižota s piščančjim mesom in zelenjavo
Solata |
Špageti s tuno
Solata |
Petek
26.7. |
Piščančji zrezek v gobovi omaki
Testenine Solata |
Zelenjavna enolončnica
Desert |
JEDILNIK od 29.7.2024 do 31.7.2024
Meni I | Meni II | |
Ponedeljek
29.7. |
Makaronovo meso iz svinjine
Solata |
Dnevna juha
Ječmenova kaša s porom in gobami Solata |
Torek
30.7. |
Pečena piščančja bedra
Naravna omaka Kruhova rezina Solata |
Njoki z gobami
Zelenjavo in smetano Solata |
Sreda
31.7. |
Sesekljana pečenka
Pire krompir Solata |
Oslič po dunajsko
Francoska solata Sadje |
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.
Alergeni v kruhu: 1, 6, 7 Dober tek!
KONTAKT
GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje
E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216