PREDSTAVITEV
PREDSTAVITEV
Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.
Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.
Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.
Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.
Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.
ZGODBA
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.
Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.
Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.
Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.
Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.
Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.
KAKO KUHAMO
Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano. Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.
Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.
MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC
JEDILNIK od 2.12.2024 do 6.12.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
2.12. |
Vratovina na divjačinski način
Testenine Solata |
Dnevna juha
Sadni cmoki s cimetovimi drobtinami Jabolčni kompot |
Pasulj
Kranjska klobasa Desert |
Torek
3.12. |
Pečena piščančja bedra
v naravni omaki Njoki Solata |
Špageti s tunino omako
Solata |
Argentinska enolončnica
Sladica |
Sreda
4.12. |
Svinjski dunajski zrezek
Pražen krompir z ocvirki Solata |
Dnevna juha
Zelenjavni narastek Smetanova omaka Solata |
Bograč
Sladica |
Četrtek
5.12. |
Sladko kisli piščanec
Dušen riž Solata |
Ocvrte riževe kroglice z mocarelo
Pire krompir Kremna zelenjava Solata |
Bečarski paprikaš
Desert |
Petek
6.12. |
Sarma
Pire krompir Sadje |
Oslič po mediteransko
Krompir z blitvo Solata |
Krompirjev golaž
Hrenovka Jogurt |
JEDILNIK od 9.12.2024 do 13.12.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
9.12. |
Špageti po bolonjsko
Solata |
Sojini polpeti
Korenčkova omaka Pire krompir Solata |
Ričet
Kranjska klobasa Desert |
Torek
10.12. |
Ragu stroganov
Kruhova rezina Solata |
Testenine z gobami
Zelenjavo in smetano Solata |
Segedin golaž
Sladica |
Sreda
11.12. |
Svinjski zrezek v ciganski omaki
Ocvrti njoki Solata |
Dnevna juha
Tortilja z zelenjavo Solata |
Enolončnica s piščančjim mesom in mediteransko zelenjavo
Sladica |
Četrtek
12.12. |
Rižota s piščančjim mesom
Solata |
Dnevna juha
Skutini štruklji Kompot |
Chili con carne
Sladica |
Petek
13.12. |
Pečenica
Dušeno kislo zelje Krompir v kosih Sadje |
Gobova kmečka enolončnica
Beli žganci s krompirjem Sadje |
Bosanski lonec
Krof |
JEDILNIK od 16.12.2024 do 20.12.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
16.12. |
Makaronovo meso
Solata |
Dnevna juha
Rižota s tremi žiti Solata |
Jota
Prekajena šunka Desert |
Torek
17.12. |
Piščančji zrezek v gobovi omaki
Rizi bizi Solata |
Zelenini zrezki s sezamom
Vrtnarska omaka Pire krompir Solata |
Krvavica
Dušeno kislo zelje Matevž |
Sreda
18.12. |
Pleskavica
Pražen krompir Solata |
Dnevna juha
Skutine palačinke Kompot |
Goveji golaž
Polenta Sadje |
Četrtek
19.12. |
Piščanec po mongolsko
Testenine Solata |
Spomladanski zavitki
Pire krompir Dušeno rdeče zelje Solata |
Segedin golaž
Sladica |
Petek
20.12. |
Ocvrt piščančji zrezek po dunajsko
Zelenjavni riž Solata |
Zelenjavna enolončnica z vodnimi žličniki
Desert |
Dnevna juha
Mesna lazanja Solata |
JEDILNIK od 23.12.2024 do 27.12.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
23.12. |
Pečenica
Dušeno kislo zelje Sadje |
Zelenjavni zrezek
Pire krompir Kremna zelenjava Solata |
|
Torek
24.12. |
Rižota s piščančjim mesom
Solata |
Njoki z gorgonzolno omako
Solata |
|
Sreda
25.12. |
Praznik | ||
Četrtek
26.12. |
Praznik | ||
Petek
27.12. |
Čufti v paradižnikovi omaki
Pire krompir Solata |
Dnevna juha
Ocvrta cvetača Tatarska omaka domača Solata |
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.
Alergeni v kruhu: 1, 6, 7 Dober tek!
KONTAKT
GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje
E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216