PREDSTAVITEV
PREDSTAVITEV
Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.
Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.
Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.
Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.
Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.
ZGODBA
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.
Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.
Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.
Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.
Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.
Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.
KAKO KUHAMO
Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano. Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.
Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.
MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC
JEDILNIK od 1.4.2025 do 4.4.2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Torek
1.4. |
Makaronovo meso iz svinjine
Solata |
Spomladanski zavitki
Pire krompir Smetanova omaka Solata |
Piščančja obara z vodnimi žličniki
Desert |
Sreda
2.4. |
Piščančji dunajski zrezek
Zelenjavni riž Solata |
Enolončnica s čičeriko in lečo
Sladica |
Pastirski golaž
Sladica |
Četrtek
3.4. |
Svinjska pečenka v omaki z zelenim poprom
Pražen krompir Solata |
Dnevna juha
Rižev narastek Sadni preliv Kompot |
Enolončnica vampi po tržaško
Sladica |
Petek
4.4. |
Sesekljana pečenka
Naravna omaka Pire krompir Solata |
Arančini z mocarelo, pečen krompir
Tzatziki omaka Solata |
Goveji golaž
Polenta Sadje |
JEDILNIK od 7.4.2025 do 11.4.2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
7.4. |
Špageti po bolonjsko
Solata |
Dnevna juha
Sadni cmoki Jabolčni kompot |
Pašta fižol
Prekajena šunka Desert |
Torek
8.4. |
Lepljive perutničke s sezamom
Dušen riž Solata |
Dnevna juha
Tortilja z zelenjavo in tuno Solata |
Mehiška rižota
Solata |
Sreda
9.4. |
Piščančji dunajski zrezek
Pražen krompir Solata |
Dnevna juha
Krompirjeva torta z zelenjavo Solata |
Mehiška enolončnica
Sladica |
Četrtek
10.4. |
Mesni polpeti v česnovi omaki
Pire kromir Solata |
Veganski chili con carne
Desert |
Piščančji paprikaš
Testenine Solata |
Petek
11.4. |
Piščančji zrezek po mehiško s smetanovo koruzo
Dušen riž Solata |
Testenine s tunino omako
Solata |
Bograč
Sladica |
JEDILNIK od 14.4.2025 do 18.4.2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
14.4. |
Sladko kisli piščanec
Dušen riž Solata |
Testenine z gobami
Zelenjavo Solata |
Ričet
Kranjska klobasa Desert |
Torek
15.4. |
Pleskavica
Žar priloga Lepinja Sadje |
Zelenjavni curry s tofujem
Desert |
Puranji golaž
Polenta Desert |
Sreda
16.4. |
Svinjski dunajski zrezek
Pražen krompir Solata |
Falafel
Pražen krompir Tzatziki omaka Solata |
Boranja s svinjskim mesom
Sladica |
Četrtek
17.4. |
Pečena piščančja bedra v kremni grahovi omaki
Pire krompir Solata |
Dnevna juha
Sladki narastek s testeninami in skuto Jabolčni kompot |
Hribovska enolončnica
Krof |
Petek
18.4. |
Ocvrt aljaški polak
Krompirjeva solata Sadje |
Zelenini zrezki s sezamom
Slan krompir z drobnjakom Solata |
Kmečke kumare
Zabeljen stročji fižol Hrenovka |
JEDILNIK od 21.4.2025 do 25.4.2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
21.4. |
Praznik | ||
Torek
22.4. |
Piščančji dunajski zrezek
Zelenjavni riž Solata |
Dnevna juha
Ocvrta cvetača Tatarska omaka domača Solata |
Pasulj
Kranjska klobasa Desert |
Sreda
23.4. |
Svinjska pečenka v omaki
Pekarski krompir Solata |
Dnevna juha
Zelenjavni narastek Solata |
Segedin golaž
Sladica |
Četrtek
24.4. |
Piščanec po mongolsko
Dušen riž Solata |
Gobova kmečka enolončnica
Sadje |
Svinjski paprikaš
Testenine Solata |
Petek
25.4. |
Čufti v paradižnikovi omaki
Pire krompir Solata |
Dnevna juha
Skutine palačinke Jabolčni kompot |
Bosanski lonec
Sladica |
JEDILNIK od 28.4.2025 do 30.4.2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
28.4. |
Makaronovo meso iz svinjine
Solata |
Dnevna juha
Skutini štruklji Jabolčni kompot |
|
Torek
29.4. |
Svinjski zrezek v lovski omaki
Kruhova rezina Solata |
Njoki z gorgonzolno omako
Solata |
|
Sreda
30.4. |
Čevapčiči v lepinji
Žar priloga |
Zelenjavna enolončnica z vodnimi žličniki
Desert |
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.
Alergeni v kruhu: 1 Dober tek!
KONTAKT
GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje
E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216