PREDSTAVITEV
PREDSTAVITEV
Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.
Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.
Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.
Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.
Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.
ZGODBA
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.
Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.
Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.
Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.
Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.
Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.
KAKO KUHAMO
Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano. Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.
Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.
MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC
JEDILNIK od 6.1.2025 do 10.1.2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
6.1. |
Piščančji dunajski zrezek
Zelenjavni riž Solata |
Sojini polpeti
Pire krompir Špinačna omaka Solata |
Pasulj
Kranjska klobasa Desert |
Torek
7.1. |
Ragu stroganov
Pire krompir Solata |
Pražen riž z zelenjavo
Jajci in arašidi Solata |
Piščančji paprikaš
Testenine Solata |
Sreda
8.1. |
Svinjski zrezek v gobovi omaki
Ocvrti njoki Solata |
Špageti s tunino
Solata |
Segedin golaž
Sladica |
Četrtek
9.1. |
Makaronovo meso iz svinjine
Solata |
Dnevna juha
Praženec Sadni preliv Kompot |
Enolončnica lovska
Sladica |
Petek
10.1. |
Pleskavica z naravno omako
Džuveč riž Solata |
Zelenjavna enolončnica
Krof |
Krompirjeva omaka s hrenom
Hrenovka Sadje |
JEDILNIK od 13.1.2025 do 17.1.2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
13.1. |
Špageti po bolonjsko
Solata |
Dnevna juha
Rižota s tremi žiti Solata |
Jota
Kranjska klobasa Desert |
Torek
14.1. |
Govedina po mongolsko
Dušen riž Solata |
Spomladanski zavitki
Pire krompir Kremna zelenjava Solata |
Vampi po tržaško
Sladica |
Sreda
15.1. |
Ocvrt piščančji zrezek s koruznimi kosmiči
Francoska solata Sadje |
Dnevna juha
Rižev narastek Sadni preliv Kompot |
Goveji golaž
Polenta Sadje |
Četrtek
16.1. |
Sesekljana pečenka
Pire krompir Solata |
Zelenjavni zrezek
Slan krompir z drobnjakom Korenčkova omaka Solata |
Bograč
Sladica |
Petek
17.1. |
Sarma
Slan krompir Sadje |
Zelenjavna enolončnica z vodnimi žličniki
Desert |
Boranja s svinjskim mesom
Krof |
JEDILNIK od 20.1.2025 do 24.1.2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
20.1. |
Sladko kisli piščanec
Dušen riž Solata |
Dnevna juha
Zelenjavna rižota Solata |
Pašta fižol
Kranjska klobasa Desert |
Torek
21.1. |
Pečena piščančja bedra
Njoki Solata |
Dnevna juha
Tortilja z zelenjavo Solata |
Pohorski lonec
Sladica |
Sreda
22.1. |
Svinjski zrezek v lovski omaki
Pražen krompir Solata |
Njoki z gobami
Zelenjavo in smetano Solata |
Chili con carne
Sladica |
Četrtek
23.1. |
Goveji trakci v čebulni omaki
Kruhova rezina Solata |
Dnevna juha
Sladki narastek s testeninami in skuto Kompot |
Piščančji paprikaš
Testenine Solata |
Petek
24.1. |
Pečenica
Dušeno kislo zelje Sadje |
Gobova kmečka enolončnica
Beli žganci s krompirjem Desert |
Krompirjev golaž
Hrenovka Desert |
JEDILNIK od 27.1.2025 do 31.1.2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
27.1. |
Vratovina na divjačinski način
Testenine Solata |
Njoki z omako puttanesca
Solata |
Ričet
Kranjska klobasa Desert |
Torek
28.1. |
Goveji rezanci v gozdarski omaki
Dušen riž Solata |
Dnevna juha
Sadni cmoki Kompot |
Segedin golaž
Sladica |
Sreda
29.1. |
Piščančji zrezek orly
Krompirjeva solata Sadje |
Zelenini zrezki s sezamom
Pire krompir Korenčkova omaka Solata |
Govedina po toskansko
Kremna polenta Desert |
Četrtek
30.1. |
Mesni polpet v brusnični omaki
Pire krompir Solata |
Penne rigate z belo tunino omako
Solata |
Bosanski lonec
Sladica |
Petek
31.1. |
Piščančji dunajski zrezek
Rizi bizi Solata |
Dnevna juha
Ocvrta cvetača Tatarska omaka domača Solata |
Svinjska jetrca v omaki
Slan krompir Solata |
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.
Alergeni v kruhu: 1, 6, 7 Dober tek!
KONTAKT
GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje
E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216