PREDSTAVITEV
PREDSTAVITEV
Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.
Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.
Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.
Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.
Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.
ZGODBA
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.
Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.
Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.
Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.
Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.
Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.
KAKO KUHAMO
Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano. Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.
Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.
MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC
JEDILNIK ZA MALICE od 28. 7. 2025 do 1. 8. 2025
Meni I | Meni II | |
Ponedeljek
28. 7. 2025 |
Rižota s piščančjim mesom
Solata |
Dnevna juha
Ocvrta cvetača Domača tatarska omaka Solata |
Torek
29.7. 2025 |
Makaronovo meso iz svinjine
Solata
|
Sojini polpeti
Špinačna omaka Pire krompir Solata |
Sreda
30. 7. 2025 |
Pečena piščančja prsa s kostjo
Sirova omaka Testenine Solata |
Njoki s šparglji
Zelenjavo in smetano Solata |
Četrtek
31. 7. 2025 |
Čufti v paradižnikovi omaki
Pire krompir Solata |
Dnevna juha
Skutini štruklji Kompot |
Petek
1. 8. 2025 |
Oslič po dunajsko
Krompirjeva solata Sadje |
Zelenjavna enolončnica z ajdovo kašo
Desert |
JEDILNIK ZA MALICE od 4. 8. 2025 do 8. 8. 2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
4. 8. 2025 |
Ocvrt piščančji zrezek po dunajsko
Zelenjavni riž Solata |
Ješprenova mineštra
Desert |
Pasulj
Kranjska klobasa Desert |
Torek
5. 8. 2025 |
Makaronovo meso iz svinjine
Solata |
Spomladanski zavitki
Vrtnarska omaka Pire krompir Solata |
Bosanski lonec
Sladica |
Sreda
6. 8. 2025 |
Svinjski zrezek po madžarsko
Pražen krompir Solata |
Gobova kmečka enolončnica
Ajdovi žganci Desert |
Piščančja obara z vodnimi žličniki
Desert |
Četrtek
7. 8. 2025 |
Sesekljana pečenka v čebulni omaki
Pire krompir Solata |
Dnevna juha
Skutini štruklji Kompot |
Vampi po tržaško
Sladica |
Petek
8. 8. 2025 |
Piščančje meso v sirovi omaki
Pečen krompir Solata |
Dnevna juha
Rižota z bučkami Solata |
Svinjski paprikaš
Testenine Solata |
JEDILNIK ZA MALICE od 11. 8. 2025 do 15. 8. 2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
11. 8. 2025 |
Ragu stroganov
Kruhova rezina Solata |
Dnevna juha
Testenine s caprese omako Solata |
Pašta fižol
Kranjska klobasa Desert |
Torek
12. 8. 2025 |
Njoki s haše omako
Solata |
Zelenjavni zrezek
Pire krompir Stročji fižol v omaki Solata |
Bograč
Sladica |
Sreda
13. 8. 2025 |
Ocvrti piščančji fingersi
Zelenjavni riž Tatarska omaka Solata |
Sirovi tortelini s sirovo omako
Solata |
Argentinska enolončnica
Krof |
Četrtek
14. 8. 2025 |
Govedina po mongolsko
Testenine Solata |
Dnevna juha
Praženec Kompot Sadni preliv |
Boranja s svinjskim mesom
Sladica |
Petek
15. 8. 2025 |
Praznik |
JEDILNIK ZA MALICE od 18. 8. 2025 do 22. 8. 2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
18. 8. 2025 |
Curry s svinjino in zelenjavo
Dušen riž Solata |
Špageti s tunino omako
Solata |
Ričet
Prekajena šunka Desert |
Torek
19. 8. 2025 |
Svinjski zrezek v lovski omaki
Ocvrti špičniki Solata |
Dnevna juha
Tortilja z zelenjavo in tuno Solata |
Puranji golaž
Polenta Solata |
Sreda
20. 8. 2025 |
Ocvrta piščančja bedra bkk s koruznimi kosmiči
Krompirjeva solata Sadje |
Dnevna juha
Rižev narastek Sadni preliv Kompot |
Chili con carne
Sladica |
Četrtek
21. 8. 2025 |
Sladko kisli piščanec
Kuhan riž |
Enolončnica iz rdeče leče
Desert |
Lovska enolončnica
Sladica |
Petek
22. 8. 2025 |
Pleskavica v lepinji
Žar priloga Sadje |
Zelenjavna enolončnica z vodnimi žličniki
Desert |
Krompirjev golaž
Hrenovka Desert |
JEDILNIK ZA MALICE od 25. 8. 2025 do 29. 8. 2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
25. 8. 2025 |
Špageti po bolonjsko
Solata |
Dnevna juha
Marelični cmoki s cimetovimi drobtinami Kompot |
Pasulj
Kranjska klobasa Desert |
Torek
26. 8. 2025 |
Pečena piščančja bedra v smetanovi omaki
Njoki Solata |
Italijanska rižota s sirom
Solata |
Hribovska enolončnica
Sladica |
Sreda
27. 8. 2025 |
Lepljive perutničke s sezamom
Riž s korenjem Solata |
Dnevna juha
Sataraš Solata |
Govedina po toskansko
Zeliščna polenta Desert |
Četrtek
28. 8. 2025 |
Svinjska pečenka v naravni omaki
Pražen krompir Solata |
Dnevna juha
Ocvrta cvetača Domača tatarska omaka Solata |
Enolončnica s piščančjim mesom in mediteransko zelenjavo
Sladica |
Petek
29. 8. 2025 |
Piščančji zrezek v omaki z gorčičnimi semeni
Testenine Solata |
Njoki z gobami
Zelenjavo in smetano Solata |
Dnevna juha
Lazanja z mletim mesom Solata |
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.
Alergeni v kruhu: 1 Dober tek!
KONTAKT
GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje
E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216