PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 6.1.2025 do 10.1.2025

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

6.1.

Piščančji dunajski zrezek

Zelenjavni riž

Solata

Sojini polpeti

Pire krompir

Špinačna omaka

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Desert

Torek

7.1.

Ragu stroganov

Pire krompir

Solata

Pražen riž z zelenjavo

Jajci in arašidi

Solata

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

Sreda

8.1.

Svinjski zrezek v gobovi omaki

Ocvrti njoki

Solata

Špageti s tunino

Solata

Segedin golaž

Sladica

Četrtek

9.1.

Makaronovo meso iz svinjine

Solata

Dnevna juha

Praženec

Sadni preliv

Kompot

Enolončnica lovska

Sladica

Petek

10.1.

Pleskavica z naravno omako

Džuveč riž

Solata

Zelenjavna enolončnica

Krof

Krompirjeva omaka s hrenom

Hrenovka

Sadje

 

JEDILNIK od 13.1.2025 do 17.1.2025

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

13.1.

Špageti po bolonjsko

Solata

Dnevna juha

Rižota s tremi žiti

Solata

Jota

Kranjska klobasa

Desert

Torek

14.1.

Govedina po mongolsko

Dušen riž

Solata

Spomladanski zavitki

Pire krompir

Kremna zelenjava

Solata

Vampi po tržaško

Sladica

Sreda

15.1.

Ocvrt piščančji zrezek s koruznimi kosmiči

Francoska solata

Sadje

Dnevna juha

Rižev narastek

Sadni preliv

Kompot

Goveji golaž

Polenta

Sadje

Četrtek

16.1.

Sesekljana pečenka

Pire krompir

Solata

Zelenjavni zrezek

Slan krompir z drobnjakom

Korenčkova omaka

Solata

Bograč

Sladica

Petek

17.1.

Sarma

Slan krompir

Sadje

Zelenjavna enolončnica z vodnimi žličniki

Desert

Boranja s svinjskim mesom

Krof

 

JEDILNIK od 20.1.2025 do 24.1.2025

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

20.1.

Sladko kisli piščanec

Dušen riž

Solata

Dnevna juha

Zelenjavna rižota

Solata

Pašta fižol

Kranjska klobasa

Desert

Torek

21.1.

Pečena piščančja bedra

Njoki

Solata

Dnevna juha

Tortilja z zelenjavo

Solata

Pohorski lonec

Sladica

Sreda

22.1.

Svinjski zrezek v lovski omaki

Pražen krompir

Solata

Njoki z gobami

Zelenjavo in smetano

Solata

Chili con carne

Sladica

Četrtek

23.1.

Goveji trakci v čebulni omaki

Kruhova rezina

Solata

Dnevna juha

Sladki narastek s testeninami in skuto

Kompot

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

Petek

24.1.

Pečenica

Dušeno kislo zelje

Sadje

Gobova kmečka enolončnica

Beli žganci s krompirjem

Desert

Krompirjev golaž

Hrenovka

Desert

 

JEDILNIK od 27.1.2025 do 31.1.2025

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

27.1.

Vratovina na divjačinski način

Testenine

Solata

Njoki z omako puttanesca

Solata

Ričet

Kranjska klobasa

Desert

Torek

28.1.

Goveji rezanci v gozdarski omaki

Dušen riž

Solata

Dnevna juha

Sadni cmoki

Kompot

Segedin golaž

Sladica

Sreda

29.1.

Piščančji zrezek orly

Krompirjeva solata

Sadje

Zelenini zrezki s sezamom

Pire krompir

Korenčkova omaka

Solata

Govedina po toskansko

Kremna polenta

Desert

Četrtek

30.1.

Mesni polpet v brusnični omaki

Pire krompir

Solata

Penne rigate z belo tunino omako

Solata

Bosanski lonec

Sladica

Petek

31.1.

Piščančji dunajski zrezek

Rizi bizi

Solata

Dnevna juha

Ocvrta cvetača

Tatarska omaka domača

Solata

Svinjska jetrca v omaki

Slan krompir

Solata

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Alergeni v kruhu: 1, 6, 7                                                                                                                                                                            Dober tek!

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216