PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 1.4.2024 do 5.4.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

1.4.

Praznik  
Torek

2.4.

Piščančji dunajski zrezek

Zelenjavni riž

Solata

 

Spomladanski zavitki

Pire krompir

Smetanova omaka

Solata

 

Pasulj

Kranjska klobasa

Desert

 

Sreda

3.4.

Makaronovo meso iz svinjine

Solata

 

Enolončnica s čičeriko in lečo

Desert

 

Pastirski golaž

Sladica

 

Četrtek

4.4.

Svinjska zarebrnica v hrenovi omaki

Pražen krompir

Solata

 

Dnevna juha

Narastek z bučkami in skuto

Solata

 

Vampi po tržaško

Sladica

 

Petek

5.4.

Sesekljana pečenka

Grahova omaka

Pire krompir

Solata

 

Dnevna juha

Carski praženec

Sadni preliv

Kompot

 

Goveji golaž

Polenta

Sadje

 

JEDILNIK od 8.4.2024 do 12.4.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

8.4.

Ragu stroganov

Kruhova rezina

Solata

 

Dnevna juha

Sadni cmoki s cimetovimi drobtinami

Kompot

 

Mehiška rižota

Solata

 

Torek

9.4.

Špageti po bolonjsko

Solata

 

Dnevna juha

Tortilja z zelenjavo in tuno

Solata

 

Pašta fižol

Prekajena šunka

Desert

 

Sreda

10.4.

Hrustljavo ocvrta piščančja bedra brez kosti

Pražen krompir

Solata

 

Dnevna juha

Krompirjeva torta z zelenjavo

Solata

 

Mehiška enolončnica

Sladica

 

Četrtek

11.4.

Svinjska pečenka v ciganski omaki

Njoki

Solata

 

Veganski chili con carne

Desert

 

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

 

Petek

12.4.

Piščančji file po mehiško s smetanovo koruzo

Dušen riž

Solata

 

Špageti z belo tunino omako

Solata

 

Bograč

Sladica

 

JEDILNIK od 15.4.2024 do 19.4.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

15.4.

Sladko kisli piščanec

Dušen riž

Solata

 

Testenine z gobami in zelenjavo

Solata

 

Ričet

Klobasa kranjska

Desert

 

Torek

16.4.

Svinjska pečenka v naravni omaki

Kruhova rezina

Solata

 

Dnevna juha

Zelenjavna rižota

Solata

 

Puranji golaž

Zeliščna polenta

Desert

 

Sreda

17.4.

Kuhana govedina

Pražen krompir

Hrenova omaka

Solata

 

Špinačni kanelon

Pražen krompir

Smetanova omaka

Solata

 

Vampi po tržaško

Sladica

 

Četrtek

18.4.

Piščančji zrezek v gobovi omaki

Ocvrti špičniki

Solata

 

Dnevna juha

Sladki narastek s testeninami in skuto

Jabolčni kompot

 

Boranja s svinjskim mesom

Sladica

 

Petek

19.4.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

 

Zelenini zrezki s sezamom

Slan krompir z drobnjakom

Porova prikuha

Solata

 

Kmečke kumare

Zabeljen stročji fižol

Hrenovka

Sadje

 

JEDILNIK od 22.4.2024 do 26.4.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

22.4.

Njoki s haše omako

Solata

 

Golaž s stročjim fižolom in gobami

Desert

 

Pasulj

Klobasa kranjska

Desert

 

Torek

23.4.

Govedina po mongolsko

Dušen riž

Solata

 

Dnevna juha

Ocvrta cvetača

Tatarska omaka

Solata

 

Svinjska jetrca v omaki z mandlji Slan krompir

Solata

 

Sreda

24.4.

Pečena svinjska rebra z omako

Pražen krompir z ocvirki

Solata

 

Dnevna juha

Zelenjavni narastek

Solata

 

Lovska enolončnica

Sladica

 

Četrtek

25.4.

Pečena piščančja bedra z naravno omako

Njoki

Solata

 

Gobova kmečka enolončnica

Ajdovi žganci

Sadje

 

Svinjski paprikaš

Testenine

Solata

 

Petek

26.4.

Sailsbury zrezek v gobovi omaki

Pire krompir

Solata

 

Dnevna juha

Skutin narastek z jabolki

Vaniljev preliv

Jabolčni kompot

 

Bosanski lonec

Sladica

 

JEDILNIK od 29.4.2024 do 30.4.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

29.4.

Piščančji dunajski zrezek

Zelenjavni riž

Solata

 

Dnevna juha

Skutini štruklji

Jabolčni kompot

 

Torek

30.4.

Špageti po bolonjsko

Solata

 

Njoki z gorgonzolno omako

Solata

 

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Alergeni v kruhu: 1, 6, 7                                                                                                                                                                            Dober tek!

 

 

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216