PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 2.6.2025 do 6.6.2025

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

2.6.

Sladko kisli piščanec

Dušen riž

Solata

Golaž s stročjim fižolom in gobami

Polnozrnat rogljiček

Pašta fižol

Kranjska klobasa

Desert

Torek

3.6.

Špageti po bolonjsko

Solata

 

Ocvrta cvetača

Pečen krompir

Tatarska omaka

Solata

 

Ciganski golaž

Sladica

 

Sreda

4.6.

Pečen svinjski kotlet z naravno omako

Pražen krompir

Solata

 

Falafel

Pečen krompir

Tzatziki omaka

Solata

 

Goveji golaž

Polenta

Desert

 

Četrtek

5.6.

Sesekljana pečenka

Pire krompir

Naravna omaka

Solata

 

Dnevna juha

Praženec

Kompot

 

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

 

Petek

6.6.

Ocvrta piščančja bedra brez kosti

Riž s korenjem

Solata

 

Rižota z morskimi sadeži

Solata

Piščančja jetrca v omaki

Pire krompir

Solata

 

 

JEDILNIK od 9.6.2025 do 13.6.2025

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

9.6.

Vratovina na divjačinski način

Njoki

Solata

Spomladanski zavitki

Pire krompir

Kremna zelenjava

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Desert

Torek

10.6.

Pečena piščančja bedra

Džuveč riž

Solata

Dnevna juha

Tris žit z zelenjavo

Solata

Bosanski lonec

Sladica

Sreda

11.6.

Svinjska pečenka z naravno omako

Pražen krompir

Solata

Špageti s tunino

Solata

Govedina po toskansko

Zapečena polenta

Desert

Četrtek

12.6.

Piščančji zrezek orly

Francoska solata

Sadje

Dnevna juha

Sladki narastek s testeninami in skuto

Kompot

Bograč

Sladica

Petek

13.6.

Goveji trakci v čebulni omaki

Zelenjavni riž

Solata

Zelenjavna enolončnica z vodnimi žličniki

Desert

Dnevna juha

Mesna lazanja

Solata

 

JEDILNIK od 16.6.2025 do 20.6.2025

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

16.6.

Mehiška rižota

Solata

Dnevna juha

Sadni cmoki s cimetovim posipom

Kompot

Piščančja obara z vodnimi žličniki

Krof

Torek

17.6.

Svinjski zrezek v poprovi omaki

Ocvrti svaljki

Solata

Dnevna juha

Njoki z mehiško omako

Solata

Puranji golaž

Bela polenta

Sadje

Sreda

18.6.

Lepljive perutničke s sezamom

Riž s salso iz paprike in paradižnika

Solata

Dnevna juha

Zelenjavna lazanja

Solata

Krompirjev golaž

Hrenovka

Desert

Četrtek

19.6.

Dolenjske kepe

Zelenjavni riž

Solata

Fižolova enolončnica s čičeriko in ajdovimi žličniki

Sladica

Chili con carne

Sladica

Petek

20.6.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Rižota z morskimi sadeži

Solata

Prežganka

Tortilja s piščančjim mesom

Solata

 

JEDILNIK od 23.6.2025 do 27.6.2025

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

23.6.

Piščančji cordon bleu

Zelenjavni riž

Solata

Dnevna juha

Rižota z bučkami

Solata

Ričet

Kranjska klobasa

Desert

Torek

24.6.

Svinjski zrezek v gobovi omaki

Pire krompir

Solata

Dnevna juha

Skutine palačinke

Kompot

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

Sreda

25.6.

Praznik    
Četrtek

26.6.

Makaronovo meso iz svinjine

Solata

Sirov kanelon

Pire krompir

Kremna zelenjava

Solata

Enolončnica s piščančjim mesom in mediteransko  zelenjavo

Sladica

Petek

27.6.

Pleskavica v lepinji

Žar priloga

Sadje

Rižota z lignji

Solata

Goveje srce v lovski omaki

Polenta

Desert

 

JEDILNIK 30.6.2025

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

30.6.

Piščanec po mongolsko

Dušen riž

Solata

Zelenjavna enolončnica z vodnimi žličniki

Desert

Goveji golaž

Polenta

Sadje

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Alergeni v kruhu: 1                                                                                                                                                                                    Dober tek!

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216