PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 1.4.2025 do 4.4.2025

  Meni I Meni II Meni III
Torek

1.4.

Makaronovo meso iz svinjine

Solata

Spomladanski zavitki

Pire krompir

Smetanova omaka

Solata

Piščančja obara z vodnimi žličniki

Desert

Sreda

2.4.

Piščančji dunajski zrezek

Zelenjavni riž

Solata

Enolončnica s čičeriko in lečo

Sladica

Pastirski golaž

Sladica

Četrtek

3.4.

Svinjska pečenka v omaki z zelenim poprom

Pražen krompir

Solata

Dnevna juha

Rižev narastek

Sadni preliv

Kompot

Enolončnica vampi po tržaško

Sladica

Petek

4.4.

Sesekljana pečenka

Naravna omaka

Pire krompir

Solata

Arančini z mocarelo, pečen krompir

Tzatziki omaka

Solata

Goveji golaž

Polenta

Sadje

 

JEDILNIK od 7.4.2025 do 11.4.2025

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

7.4.

Špageti po bolonjsko

Solata

Dnevna juha

Sadni cmoki

Jabolčni kompot

Pašta fižol

Prekajena šunka

Desert

Torek

8.4.

Lepljive perutničke s sezamom

Dušen riž

Solata

Dnevna juha

Tortilja z zelenjavo in tuno

Solata

Mehiška rižota

Solata

Sreda

9.4.

Piščančji dunajski zrezek

Pražen krompir

Solata

Dnevna juha

Krompirjeva torta z zelenjavo

Solata

Mehiška enolončnica

Sladica

Četrtek

10.4.

Mesni polpeti v česnovi omaki

Pire kromir

Solata

Veganski chili con carne

Desert

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

Petek

11.4.

Piščančji zrezek po mehiško s smetanovo koruzo

Dušen riž

Solata

Testenine s tunino omako

Solata

Bograč

Sladica

 

JEDILNIK od 14.4.2025 do 18.4.2025

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

14.4.

Sladko kisli piščanec

Dušen riž

Solata

Testenine z gobami

Zelenjavo

Solata

Ričet

Kranjska klobasa

Desert

Torek

15.4.

Pleskavica

Žar priloga

Lepinja

Sadje

Zelenjavni curry s tofujem

Desert

Puranji golaž

Polenta

Desert

Sreda

16.4.

Svinjski dunajski zrezek

Pražen krompir

Solata

Falafel

Pražen krompir

Tzatziki omaka

Solata

Boranja s svinjskim mesom

Sladica

Četrtek

17.4.

Pečena piščančja bedra v kremni grahovi omaki

Pire krompir

Solata

Dnevna juha

Sladki narastek s testeninami in skuto

Jabolčni kompot

Hribovska enolončnica

Krof

Petek

18.4.

Ocvrt aljaški polak

Krompirjeva solata

Sadje

Zelenini zrezki s sezamom

Slan krompir z drobnjakom

Solata

Kmečke kumare

Zabeljen stročji fižol

Hrenovka

 

JEDILNIK od 21.4.2025 do 25.4.2025

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

21.4.

Praznik    
Torek

22.4.

Piščančji dunajski zrezek

Zelenjavni riž

Solata

Dnevna juha

Ocvrta cvetača

Tatarska omaka domača

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Desert

Sreda

23.4.

Svinjska pečenka v omaki

Pekarski krompir

Solata

Dnevna juha

Zelenjavni narastek

Solata

Segedin golaž

Sladica

Četrtek

24.4.

Piščanec po mongolsko

Dušen riž

Solata

Gobova kmečka enolončnica

Sadje

Svinjski paprikaš

Testenine

Solata

Petek

25.4.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Dnevna juha

Skutine palačinke

Jabolčni kompot

Bosanski lonec

Sladica

 

JEDILNIK od 28.4.2025 do 30.4.2025

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

28.4.

Makaronovo meso iz svinjine

Solata

Dnevna juha

Skutini štruklji

Jabolčni kompot

 
Torek

29.4.

Svinjski zrezek v lovski omaki

Kruhova rezina

Solata

Njoki z gorgonzolno omako

Solata

 
Sreda

30.4.

Čevapčiči v lepinji

Žar priloga

Zelenjavna enolončnica z vodnimi žličniki

Desert

 

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Alergeni v kruhu: 1                                                                                                                                                                                     Dober tek!

 

 

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216