PREDSTAVITEV
PREDSTAVITEV
Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.
Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.
Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.
Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.
Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.
ZGODBA
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.
Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.
Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.
Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.
Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.
Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.
KAKO KUHAMO
Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano. Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.
Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.
MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC
JEDILNIK FEBRUAR od 3.2.2025 do 7.2.2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
3.2. |
Makaronovo meso
Solata
|
Dnevna juha
Tris žit z zelenjavo Solata
|
Pasulj
Kranjska klobasa Desert (1,9) |
Torek
4.2. |
Govedina po mongolsko
Dušen riž Solata
|
Dnevna juha
Njoki z gorgonzolno omako Solata
|
Vampi po tržaško
Sladica
|
Sreda
5.2. |
Svinjski zrezek v lovski omaki
Ocvrti njoki Solata
|
Dnevna juha
Rižev narastek Vaniljev preliv Kompot
|
Piščančja jetrca v omaki
Pire krompir Solata
|
Četrtek
6.2. |
Pleskavica v lepinji
Žar priloga Desert
|
Špageti s tunino
Solata
|
Bograč
Sladica
|
Petek
7.2. |
Pečenica
Dušeno kislo zelje Zabeljen fižol Sadje
|
Dnevna juha
Zelenjavni narastek Smetanova omaka Solata
|
Piščančja obara z vodnimi žličniki
Sladica
|
JEDILNIK FEBRUAR od 10.2.2025 do 14.2.2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
10.2. |
Špageti po bolonjsko
Solata
|
Golaž s stročjim fižolom in gobami
Krof
|
Ričet
Kranjska klobasa Desert
|
Torek
11.2. |
Piščančji zrezek v česnovi omaki
Njoki Solata
|
Spomladanski zavitki
Vrtnarska omaka Dušen riž Solata
|
Ciganski golaž
Sladica
|
Sreda
12.2. |
Svinjska pečenka v omaki
Pražen krompir Solata
|
Falafel
Pečen krompir Tzatziki omaka Solata
|
Piščančji paprikaš
Testenine Solata
|
Četrtek
13.2. |
Sladko kisli piščanec
Dušen riž Solata
|
Dnevna juha
Skutine palačinke Jabolčni kompot
|
Krompirjev golaž
Hrenovka Desert
|
Petek
14.2. |
Čufti v paradižnikovi omaki
Pire krompir Solata
|
Ocvrt aljaški polak
Krompirjeva solata s porom Sadje
|
Svinjska jetrca v omaki
Slan krompir Solata
|
JEDILNIK FEBRUAR od 17.2.2025 do 21.2.2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
17.2. |
Svinjski trakci v poprovi omaki
Kruhova rezina Solata
|
Testenine z gobami
Zelenjavo in smetano Solata
|
Pašta fižol
Klobasa kranjska Desert
|
Torek
18.2. |
Makaronovo meso iz svinjine
Solata
|
Zelenjavni zrezek
Pire krompir Smetanova omaka Solata
|
Bosanski lonec
Sladica
|
Sreda
19.2. |
Svinjski dunajski zrezek
Pražen krompir z ocvirki Solata
|
Enolončnica s čičeriko in lečo
Sladica
|
Pastirski golaž
Sladica
|
Četrtek
20.2. |
Pečena piščančja bedra
v naravni omaki Njoki Solata
|
Gobova kmečka enolončnica
Ajdovi žganci Sadje
|
Svinjski paprikaš
Testenine Solata
|
Petek
21.2. |
Pleskavica v naravni omaki
Džuveč riž Solata
|
Dnevna juha
Praženec Čežana
|
Puranji golaž
Polenta Sadje
|
JEDILNIK FEBRUAR od 24.2.2025 do 28.2.2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
24.2. |
Vratovina na divjačinski način
Testenine Solata
|
Pad thai z bučnimi semeni
Solata
|
Jota
Prekajena šunka Desert
|
Torek
25.2. |
Dušeno kislo zelje
Krompir v kosih Pečenica Sadje
|
Sojini polpeti
Krompir v kosih Korenčkova omaka Solata
|
Chili con carne
Sladica
|
Sreda
26.2. |
Piščančji fingersi
Zelenjavni riž Solata
|
Sir na žaru
Pire krompir Špinačna omaka Solata
|
Goveje srce v lovski omaki
Polenta Solata
|
Četrtek
27.2. |
Vratni kare na žaru v naravni omaki
Pražen krompir Solata
|
Dnevna juha
Marelični cmoki Kompot
|
Krompirjeva omaka s hrenom
Hrenovka Jogurt
|
Petek
28.2. |
Piščančji zrezek orly
Francoska solata Sadje
|
Dnevna juha
Zelenjavna lazanja Solata
|
Segedin golaž
Sladica
|
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.
Alergeni v kruhu: 1, 6, 7 Dober tek!
KONTAKT
GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje
E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216