PREDSTAVITEV
PREDSTAVITEV
Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.
Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.
Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.
Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.
Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.
ZGODBA
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.
Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.
Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.
Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.
Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.
Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.
KAKO KUHAMO
Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano. Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.
Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.
MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC
JEDILNIK ZA MALICE od 25. 8. 2025 do 29. 8. 2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
25. 8. 2025 |
Špageti po bolonjsko
Solata |
Dnevna juha
Marelični cmoki s cimetovimi drobtinami Kompot |
Pasulj
Kranjska klobasa Desert |
Torek
26. 8. 2025 |
Pečena piščančja bedra v smetanovi omaki
Njoki Solata |
Italijanska rižota s sirom
Solata |
Hribovska enolončnica
Sladica |
Sreda
27. 8. 2025 |
Lepljive perutničke s sezamom
Riž s korenjem Solata |
Dnevna juha
Sataraš Solata |
Govedina po toskansko
Zeliščna polenta Desert |
Četrtek
28. 8. 2025 |
Svinjska pečenka v naravni omaki
Pražen krompir Solata |
Dnevna juha
Ocvrta cvetača Domača tatarska omaka Solata |
Enolončnica s piščančjim mesom in mediteransko zelenjavo
Sladica |
Petek
29. 8. 2025 |
Piščančji zrezek v omaki z gorčičnimi semeni
Testenine Solata |
Njoki z gobami
Zelenjavo in smetano Solata |
Dnevna juha
Lazanja z mletim mesom Solata |
JEDILNIK za MALICE od 1. 9. 2025 do 5. 9. 2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
1. 9. 2025 |
Makaronovo meso iz svinjine
Solata |
Sojini polpeti
Vrtnarska omaka Pire krompir Solata |
Pašta fižol
Kranjska klobasa Desert |
Torek
2. 9. 2025 |
Svinjski zrezek v poprovi omaki
Njoki Solata |
Dnevna juha
Zelenjavni narastek Smetanova omaka Solata |
Piščančja obara z vodnimi žličniki
Desert |
Sreda
3. 9. 2025 |
Ocvrta piščančja bedra brez kosti s koruznimi kosmiči
Francoska solata Sadje |
Gobova kmečka enolončnica
Ajdovi žganci Jogurt |
Lovska enolončnica
Sladica |
Četrtek
4. 9. 2025 |
Goveji trakci v čebulni omaki
Kruhova rezina Solata |
Dnevna juha
Skutini štruklji Kompot |
Vampi po tržaško
Sladica |
Petek
5. 9. 2025 |
Leskovački čevapčiči
Lepinja Žar priloga Sadje |
Dnevna juha
Rižota z bučkami Solata |
Svinjski paprikaš
Testenine Solata |
JEDILNIK za MALICE od 8. 9. 2025 do 12. 9. 2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
8. 9. 2025 |
Govedina po gozdarsko
Kruhova rezina Solata |
Špageti s tunino
Solata |
Prisiljeno zelje
Prekajena šunka Sadje |
Torek
9. 9. 2025 |
Piščančji zrezek v vrtnarski omaki
Pire krompir Solata |
Ješprenova mineštra
Desert |
Boranja s svinjskim mesom
Sladica |
Sreda
10. 9. 2025 |
Svinjska pečenka v čebulni omaki
Pražen krompir Solata |
Dnevna juha
Praženec Jabolčni kompot |
Goveji golaž
Polenta Desert |
Četrtek
11. 9. 2025 |
Piščanec po mongolsko
Dušen riž Solata |
Zelenjavni zrezek
Pire krompir Dušena mešana zelenjava Solata |
Bograč
Sladica |
Petek
12. 9. 2025 |
Sesekljana pečenka z naravno omako
Ocvrti njoki Solata |
Enolončnica s čičeriko in lečo
Desert |
Piščančja jetrca v omaki z mandlji slan krompir
Solata |
JEDILNIK ZA malice od 15. 9. 2025 do 19. 9. 2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
15. 9. 2025 |
Ragu stroganov
Testenine Solata |
Dnevna juha
Skutine palačinke Kompot |
Ričet
Kranjska klobasa Desert |
Torek
16. 9. 2025 |
Pečena piščančja bedra z naravno omako
Bučni pire Solata |
Dnevna juha
Rižota z masleno bučo Solata |
Svinjska jetrca v omaki
Pire krompir Solata |
Sreda
17. 9. 2025 |
Piščančji zrezek orly
Krompirjeva solata Sadje |
Zelenin zrezek
Smetanove bučke Pire krompir Solata |
Bosanski lonec
Sladica |
Četrtek
18. 9. 2025 |
Makaronovo meso iz svinjine
Solata |
Dnevna juha
Narastek z bučkami in skuto Solata |
Kmečke kumare
Zabeljen fižol Hrenovka |
Petek
19. 9. 2025 |
Piščančji zrezek v smetanovi omaki
Zelenjavni riž Solata |
Ocvrt aljaški polak
Krompir z blitvo Solata |
Dnevna juha
Krompirjeva musaka Solata |
JEDILNIK od 22. 9. 2025 do 26. 9. 2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
22. 9. 2025 |
Špageti po bolonjsko
Solata |
Njoki s sirovo omako
Solata |
Pasulj
Kranjska klobasa Sadje |
Torek
23. 9. 2025 |
Sladko kisli piščanec
Dušen riž Solata |
Dnevna juha
Zelenjavna lazanja Solata |
Hribovska enolončnica
Sladica |
Sreda
24. 9. 2025 |
Svinjski zrezek v omaki z gorčičnimi semeni
Ocvrti svaljki Solata |
Dnevna juha
Cmoki s cimetovimi drobtinami Jabolčni kompot Sadni preliv |
Goveje srce v lovski omaki
Polenta Desert |
Četrtek
25. 9. 2025 |
Piščančji zrezek v gobovi omaki
Pražen krompir Solata |
Ocvrt sir s tatarsko omako
Pečen krompir Solata |
Enolončnica s svinjino, zelenjavo in vodnimi žličniki
Sladica |
Petek
26. 9. 2025 |
Piščančji dunajski zrezek
Zelenjavni riž Solata |
Dnevna juha
Testenine s paradižnikovo omako Solata |
Dnevna juha
Palačinke hortobagy Solata |
JEDILNIK od 29. 9. 2025 do 30. 9. 2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
29. 9. 2025 |
Piščančji zrezek v arašidovi omaki
Njoki Solata |
Spomladanski zavitki
Smetanova omaka Pire krompir Solata |
Boranja z govejim mesom
Sladica |
Torek
30. 9. 2025 |
Mesne kroglice v paradižnikovi omaki
Špageti Solata |
Rižota s tremi žiti
Solata |
Bečarski paprikaš
Desert |
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.
Alergeni v kruhu: 1 Dober tek!
KONTAKT
GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje
E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216