PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 2.12.2024 do 6.12.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

2.12.

Vratovina na divjačinski način

Testenine

Solata

Dnevna juha

Sadni cmoki s cimetovimi drobtinami

Jabolčni kompot

Pasulj

Kranjska klobasa

Desert

Torek

3.12.

Pečena piščančja bedra

v naravni omaki

Njoki

Solata

Špageti s tunino omako

Solata

Argentinska enolončnica

Sladica

Sreda

4.12.

Svinjski dunajski zrezek

Pražen krompir z ocvirki

Solata

Dnevna juha

Zelenjavni narastek

Smetanova omaka

Solata

Bograč

Sladica

Četrtek

5.12.

Sladko kisli piščanec

Dušen riž

Solata

Ocvrte riževe kroglice z mocarelo

Pire krompir

Kremna zelenjava

Solata

Bečarski paprikaš

Desert

Petek

6.12.

Sarma

Pire krompir

Sadje

Oslič po mediteransko

Krompir z blitvo

Solata

Krompirjev golaž

Hrenovka

Jogurt

JEDILNIK od 9.12.2024 do 13.12.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

9.12.

Špageti po bolonjsko

Solata

Sojini polpeti

Korenčkova omaka

Pire krompir

Solata

Ričet

Kranjska klobasa

Desert

Torek

10.12.

Ragu stroganov

Kruhova rezina

Solata

Testenine z gobami

Zelenjavo in smetano

Solata

Segedin golaž

Sladica

Sreda

11.12.

Svinjski zrezek v ciganski omaki

Ocvrti njoki

Solata

Dnevna juha

Tortilja z zelenjavo

Solata

Enolončnica s piščančjim mesom in mediteransko zelenjavo

Sladica

Četrtek

12.12.

Rižota s piščančjim mesom

Solata

Dnevna juha

Skutini štruklji

Kompot

Chili con carne

Sladica

Petek

13.12.

Pečenica

Dušeno kislo zelje

Krompir v kosih

Sadje

Gobova kmečka enolončnica

Beli žganci s krompirjem

Sadje

Bosanski lonec

Krof

JEDILNIK od 16.12.2024 do 20.12.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

16.12.

Makaronovo meso

Solata

Dnevna juha

Rižota s tremi žiti

Solata

Jota

Prekajena šunka

Desert

Torek

17.12.

Piščančji zrezek v gobovi omaki

Rizi bizi

Solata

Zelenini zrezki s sezamom

Vrtnarska omaka

Pire krompir

Solata

Krvavica

Dušeno kislo zelje

Matevž

Sreda

18.12.

Pleskavica

Pražen krompir

Solata

Dnevna juha

Skutine palačinke

Kompot

Goveji golaž

Polenta

Sadje

Četrtek

19.12.

Piščanec po mongolsko

Testenine

Solata

Spomladanski zavitki

Pire krompir

Dušeno rdeče zelje

Solata

Segedin golaž

Sladica

Petek

20.12.

Ocvrt piščančji zrezek po dunajsko

Zelenjavni riž

Solata

Zelenjavna enolončnica z vodnimi žličniki

Desert

Dnevna juha

Mesna lazanja

Solata

 

JEDILNIK od 23.12.2024 do 27.12.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

23.12.

Pečenica

Dušeno kislo zelje

Sadje

Zelenjavni zrezek

Pire krompir

Kremna zelenjava

Solata

Torek

24.12.

Rižota s piščančjim mesom

Solata

Njoki z gorgonzolno omako

Solata

Sreda

25.12.

Praznik
Četrtek

26.12.

Praznik
Petek

27.12.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Dnevna juha

Ocvrta cvetača

Tatarska omaka domača

Solata

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Alergeni v kruhu: 1, 6, 7                                                                                                                                                                            Dober tek!

 

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216