PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 1.7.2024 do 5.7.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

1.7.

Piščanec po mongolsko

Polširoki rezanci

Solata

Sojini polpeti

Pire krompir

Vrtnarska omaka

Solata

Prisiljeno zelje

Prekajena šunka

Desert

Torek

2.7.

Svinjski zrezek v gobovi omaki

Ocvrti špičniki

Solata

Špageti s tunino omako

Solata

Mehiška enolončnica

Sladica

Sreda

3.7.

Piščančji zrezek orly

Krompirjeva solata

Sadje

Dnevna juha

Sladki narastek z rezanci in skuto

Jabolčni kompot

Krompirjeva omaka s hrenom

Hrenovke

Desert

Četrtek

4.7.

Sladko kisli piščanec

Dušen riž

Solata

Sir na žaru

Kvinoja

Kremna zelenjava

Solata

Pastirski golaž

Sladica

Petek

5.7.

Leskovački čevapčiči v lepinji

Žar priloga

Sadje

Rižota z morskimi sadeži

Solata

 

Puranji golaž

Polenta

Desert

 

 

JEDILNIK od 8.7.2024 do 12.7.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

8.7.

Goveji trakci v gozdarski omaki

Kruhova rezina

Solata

Zelenjavni zrezek

Špinačna omaka

Pire krompir

Solata

Vaški lonec

Krof

Torek

9.7.

Špageti po bolonjsko

Solata

Zelenjavna enolončnica z ajdovo kašo

Desert

Rižota s piščančjim mesom

Solata

Sreda

10.7.

Pečena piščančja bedra

Pražen krompir

Solata

Testenine z gorgonzolno omako

Solata

Enolončnica lovska

Sladica

Četrtek

11.7.

Pleskavica s česnovo omako

Džuveč riž

Solata

Dnevna juha

Skutini štruklji

Jabolčni kompot

Enolončnica s svinjino

Šparglji in  vodnimi žličniki

Sladica

Petek

12.7.

Svinjska pečenka v lovski omaki

Pečen krompir

Solata

Dnevna juha

Ocvrta cvetača

Domača tatarska omaka

Solata

 

Goveji golaž

Polenta

Desert

 

JEDILNIK od 15.7.2024 do 19.7.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

15.7.

Vratovina na divjačinski način

Metuljčki

Solata

Rižota s tremi žiti

Solata

Pasulj

Kranjska klobasa

Desert

Torek

16.7.

Sladko kisli piščanec

Dušen riž

Solata

Dnevna juha

Testenine s tremi siri

Solata

Boranja s svinjskim mesom

Sladica

Sreda

17.7.

Svinjska zarebrnica v ciganski omaki

Ovcrti špičniki

Solata

 

Falafel

Pečen krompir

Tzaziki omaka

Solata

Piščančji paprikaš z zelenjavo

Testenine

Desert

Četrtek

18.7.

Piščančji trakci v sirovi omaki

Njoki

Solata

Pražen riž z zelenjavo, jajci

in arašidi

Solata

Krompirjev golaž

Hrenovke

Desert

Petek

19.7.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

Veganski chili con carne

Desert

Bosanski lonec

Sladica

 

 

JEDILNIK od 22.7.2024 do 26.7.2024

  Meni I Meni II
Ponedeljek

22.7.

Piščančji dunajski zrezek

Zelenjavni riž

Solata

Dnevna juha

Marelični cmoki

Kompot

Torek

23.7.

Špageti po bolonjsko

Solata

Sojini polpeti

Pire krompir

Vrtnarska omaka

Solata

Sreda

24.7.

Svinjska pečenka v naravni omaki

Ocvrti špičniki

Solata

Dnevna juha

Ocvrta cvetača

Tatarska omaka

Solata

Četrtek

25.7.

Rižota s piščančjim mesom in zelenjavo

Solata

Špageti s tuno

Solata

Petek

26.7.

Piščančji zrezek v gobovi omaki

Testenine

Solata

Zelenjavna enolončnica

Desert

 

 

JEDILNIK od 29.7.2024 do 31.7.2024

  Meni I Meni II
Ponedeljek

29.7.

Makaronovo meso iz svinjine

Solata

Dnevna juha

Ječmenova kaša s porom in gobami

Solata

Torek

30.7.

Pečena piščančja bedra

Naravna omaka

Kruhova rezina

Solata

Njoki z gobami

Zelenjavo in smetano

Solata

Sreda

31.7.

Sesekljana pečenka

Pire krompir

Solata

Oslič po dunajsko

Francoska solata

Sadje

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Alergeni v kruhu: 1, 6, 7                                                                                                                                                                            Dober tek!

 

 

 

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216