PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK FEBRUAR od 3.2.2025 do 7.2.2025

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

3.2.

Makaronovo meso

Solata

 

Dnevna juha

Tris žit z zelenjavo

Solata

 

Pasulj

Kranjska klobasa

Desert

(1,9)

Torek

4.2.

Govedina po mongolsko

Dušen riž

Solata

 

Dnevna juha

Njoki z gorgonzolno omako

Solata

 

Vampi po tržaško

Sladica

 

Sreda

5.2.

Svinjski zrezek v lovski omaki

Ocvrti njoki

Solata

 

Dnevna juha

Rižev narastek

Vaniljev preliv

Kompot

 

Piščančja jetrca v omaki

Pire krompir

Solata

 

Četrtek

6.2.

Pleskavica v lepinji

Žar priloga

Desert

 

Špageti s tunino

Solata

 

Bograč

Sladica

 

Petek

7.2.

Pečenica

Dušeno kislo zelje

Zabeljen fižol

Sadje

 

Dnevna juha

Zelenjavni narastek

Smetanova omaka

Solata

 

Piščančja obara z vodnimi žličniki

Sladica

 

 

JEDILNIK FEBRUAR od 10.2.2025 do 14.2.2025

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

10.2.

Špageti po bolonjsko

Solata

 

Golaž s stročjim fižolom in gobami

Krof

 

Ričet

Kranjska klobasa

Desert

 

Torek

11.2.

Piščančji zrezek v česnovi omaki

Njoki

Solata

 

Spomladanski zavitki

Vrtnarska omaka

Dušen riž

Solata

 

Ciganski golaž

Sladica

 

Sreda

12.2.

Svinjska pečenka v omaki

Pražen krompir

Solata

 

Falafel

Pečen krompir

Tzatziki omaka

Solata

 

Piščančji paprikaš

Testenine

Solata

 

Četrtek

13.2.

Sladko kisli piščanec

Dušen riž

Solata

 

Dnevna juha

Skutine palačinke

Jabolčni kompot

 

Krompirjev golaž

Hrenovka

Desert

 

Petek

14.2.

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Solata

 

Ocvrt aljaški polak

Krompirjeva solata s porom

Sadje

 

Svinjska jetrca v omaki

Slan krompir

Solata

 

 

JEDILNIK FEBRUAR od 17.2.2025 do 21.2.2025

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

17.2.

Svinjski trakci v poprovi omaki

Kruhova rezina

Solata

 

Testenine z gobami

Zelenjavo in smetano

Solata

 

Pašta fižol

Klobasa kranjska

Desert

 

Torek

18.2.

Makaronovo meso iz svinjine

Solata

 

Zelenjavni zrezek

Pire krompir

Smetanova omaka

Solata

 

Bosanski lonec

Sladica

 

Sreda

19.2.

Svinjski dunajski zrezek

Pražen krompir z ocvirki

Solata

 

Enolončnica s čičeriko in lečo

Sladica

 

Pastirski golaž

Sladica

 

Četrtek

20.2.

Pečena piščančja bedra

v naravni omaki

Njoki

Solata

 

Gobova kmečka enolončnica

Ajdovi žganci

Sadje

 

Svinjski paprikaš

Testenine

Solata

 

Petek

21.2.

Pleskavica v naravni omaki

Džuveč riž

Solata

 

Dnevna juha

Praženec

Čežana

 

Puranji golaž

Polenta

Sadje

 

 

JEDILNIK FEBRUAR od 24.2.2025 do 28.2.2025

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

24.2.

Vratovina na divjačinski način

Testenine

Solata

 

Pad thai z bučnimi semeni

Solata

 

Jota

Prekajena šunka

Desert

 

Torek

25.2.

Dušeno kislo zelje

Krompir v kosih

Pečenica

Sadje

 

Sojini polpeti

Krompir v kosih

Korenčkova omaka

Solata

 

Chili con carne

Sladica

 

Sreda

26.2.

Piščančji fingersi

Zelenjavni riž

Solata

 

Sir na žaru

Pire krompir

Špinačna omaka

Solata

 

Goveje srce v lovski omaki

Polenta

Solata

 

Četrtek

27.2.

Vratni kare na žaru v naravni omaki

Pražen krompir

Solata

 

Dnevna juha

Marelični cmoki

Kompot

 

Krompirjeva omaka s hrenom

Hrenovka

Jogurt

 

Petek

28.2.

Piščančji zrezek orly

Francoska solata

Sadje

 

Dnevna juha

Zelenjavna lazanja

Solata

 

Segedin golaž

Sladica

 

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Alergeni v kruhu: 1, 6, 7                                                                                                                                                                           Dober tek!

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216