PREDSTAVITEV
PREDSTAVITEV
Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.
Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.
Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.
Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.
Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.
ZGODBA
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.
Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.
Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.
Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.
Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.
Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.
KAKO KUHAMO
Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano. Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.
Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.
MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC
JEDILNIK od 2.6.2025 do 6.6.2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
2.6. |
Sladko kisli piščanec
Dušen riž Solata |
Golaž s stročjim fižolom in gobami
Polnozrnat rogljiček |
Pašta fižol
Kranjska klobasa Desert |
Torek
3.6. |
Špageti po bolonjsko
Solata
|
Ocvrta cvetača
Pečen krompir Tatarska omaka Solata
|
Ciganski golaž
Sladica
|
Sreda
4.6. |
Pečen svinjski kotlet z naravno omako
Pražen krompir Solata
|
Falafel
Pečen krompir Tzatziki omaka Solata
|
Goveji golaž
Polenta Desert
|
Četrtek
5.6. |
Sesekljana pečenka
Pire krompir Naravna omaka Solata
|
Dnevna juha
Praženec Kompot
|
Piščančji paprikaš
Testenine Solata
|
Petek
6.6. |
Ocvrta piščančja bedra brez kosti
Riž s korenjem Solata
|
Rižota z morskimi sadeži
Solata |
Piščančja jetrca v omaki
Pire krompir Solata
|
JEDILNIK od 9.6.2025 do 13.6.2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
9.6. |
Vratovina na divjačinski način
Njoki Solata |
Spomladanski zavitki
Pire krompir Kremna zelenjava Solata |
Pasulj
Kranjska klobasa Desert |
Torek
10.6. |
Pečena piščančja bedra
Džuveč riž Solata |
Dnevna juha
Tris žit z zelenjavo Solata |
Bosanski lonec
Sladica |
Sreda
11.6. |
Svinjska pečenka z naravno omako
Pražen krompir Solata |
Špageti s tunino
Solata |
Govedina po toskansko
Zapečena polenta Desert |
Četrtek
12.6. |
Piščančji zrezek orly
Francoska solata Sadje |
Dnevna juha
Sladki narastek s testeninami in skuto Kompot |
Bograč
Sladica |
Petek
13.6. |
Goveji trakci v čebulni omaki
Zelenjavni riž Solata |
Zelenjavna enolončnica z vodnimi žličniki
Desert |
Dnevna juha
Mesna lazanja Solata |
JEDILNIK od 16.6.2025 do 20.6.2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
16.6. |
Mehiška rižota
Solata |
Dnevna juha
Sadni cmoki s cimetovim posipom Kompot |
Piščančja obara z vodnimi žličniki
Krof |
Torek
17.6. |
Svinjski zrezek v poprovi omaki
Ocvrti svaljki Solata |
Dnevna juha
Njoki z mehiško omako Solata |
Puranji golaž
Bela polenta Sadje |
Sreda
18.6. |
Lepljive perutničke s sezamom
Riž s salso iz paprike in paradižnika Solata |
Dnevna juha
Zelenjavna lazanja Solata |
Krompirjev golaž
Hrenovka Desert |
Četrtek
19.6. |
Dolenjske kepe
Zelenjavni riž Solata |
Fižolova enolončnica s čičeriko in ajdovimi žličniki
Sladica |
Chili con carne
Sladica |
Petek
20.6. |
Čufti v paradižnikovi omaki
Pire krompir Solata |
Rižota z morskimi sadeži
Solata |
Prežganka
Tortilja s piščančjim mesom Solata |
JEDILNIK od 23.6.2025 do 27.6.2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
23.6. |
Piščančji cordon bleu
Zelenjavni riž Solata |
Dnevna juha
Rižota z bučkami Solata |
Ričet
Kranjska klobasa Desert |
Torek
24.6. |
Svinjski zrezek v gobovi omaki
Pire krompir Solata |
Dnevna juha
Skutine palačinke Kompot |
Piščančji paprikaš
Testenine Solata |
Sreda
25.6. |
Praznik | ||
Četrtek
26.6. |
Makaronovo meso iz svinjine
Solata |
Sirov kanelon
Pire krompir Kremna zelenjava Solata |
Enolončnica s piščančjim mesom in mediteransko zelenjavo
Sladica |
Petek
27.6. |
Pleskavica v lepinji
Žar priloga Sadje |
Rižota z lignji
Solata |
Goveje srce v lovski omaki
Polenta Desert |
JEDILNIK 30.6.2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
30.6. |
Piščanec po mongolsko
Dušen riž Solata |
Zelenjavna enolončnica z vodnimi žličniki
Desert |
Goveji golaž
Polenta Sadje |
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.
Alergeni v kruhu: 1 Dober tek!
KONTAKT
GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje
E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216