PREDSTAVITEV
PREDSTAVITEV
Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.
Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.
Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.
Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.
Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.
ZGODBA
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.
Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.
Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.
Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.
Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.
Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.
KAKO KUHAMO
Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano. Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.
Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.
MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC
JEDILNIK za MALICE od 29. 9. 2025 do 3. 10. 2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
29. 9. 2025 |
Piščančji zrezek v arašidovi omaki
Njoki Solata |
Spomladanski zavitki
Pire krompir Smetanova omaka Solata |
Boranja z govejim mesom
Desert |
Torek
30. 9. 2025 |
Mesne kroglice v paradižnikovi omaki
Testenine Solata |
Rižota s tremi žiti in zelenjavo
Solata |
Bečarski paprikaš
Desert |
Sreda
1. 10. 2025 |
Svinjska pečenka po kmečko
Zelenjavni riž Sezonska solata |
Ocvrta cvetača
Pečen krompirček Sezonska solata |
Piščančja obara z žličniki
Sladica |
Četrtek
2. 10. 2025 |
Pečeno piščančje bedro
Pražen krompir Sezonska solata |
Dnevna juha
Špinačni burek Navadni jogurt |
Dnevna juha
Lazanja z mletim mesom, Sezonska solata |
Petek
3. 10. 2025 |
Svinjski zrezek po dunajsko
Francoska solata Sezonsko sadje |
Sabji iz cvetače in graha
Dušen riž Sezonska solata |
Argentinska enolončnica
Krof |
JEDILNIK za MALICE od 6. 9. 2025 do 10. 10. 2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
6. 10. 2025 |
Tajski piščančji curry
Jasminov riž Sezonska solata |
Fižol z gobami
Sirov štrukelj Sezonska solata |
Ričet
Kranjska klobasa Jogurt |
Torek
7. 10. 2025 |
Svinjski zrezek v madžarski omaki
Dušen riž Sezonska solata |
Testenine z omako puttanesca
Sezonska solata |
Musaka s krompirjem in puranjim mletim mesom
Sezonska solata |
Sreda
8. 10. 2025 |
Pleskavica
Lepinja Žar priloga Sezonska sadje |
Dnevna juha
Zelenjavna loparnica Sezonska solata |
Goveji golaž
Kruhov cmok Sezonska solata |
Četrtek
9. 10. 2025 |
Piščančji zrezek orly/po dunajsko
Krompirjeva solata z jajci Sezonsko sadje |
Dnevna juha
Brokolijev narastek Sezonska solata |
Pohorski lonec
Puding |
Petek
10.10. 2025 |
Svinjski kotlet z gorčično omako
Njoki Sezonska solata |
Rižev narastek
Vaniljeva krema Domač kompot |
Piščančji paprikaš
Testenine Sezonska solata |
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.
Alergeni v kruhu: 1 Dober tek!
KONTAKT
GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje
E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216