PREDSTAVITEV
PREDSTAVITEV
Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.
Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.
Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.
Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.
Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.
ZGODBA
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.
Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.
Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.
Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.
Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.
Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.
KAKO KUHAMO
Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano. Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.
Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.
MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC
JEDILNIK od 3.3.2025 do 7.3.2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
3.3. |
Rižota s piščančjim mesom
Solata |
Zelenjavni curry s tofujem
Desert |
Pasulj
Kranjska klobasa Desert |
Torek
4.3. |
Pečena piščančja bedra v omaki
Zelenjavni riž Solata Krof |
Spomladanski zavitki
Pire krompir Kremna zelenjava Solata Krof |
Svinjski paprikaš
Testenine Solata Krof |
Sreda
5.3. |
Ocvrt aljaški polak
Krompirjeva solata Sadje |
Sirovi tortelini s smetanovo omako
Solata |
Piščančja obara z vodnimi žličniki
Desert |
Četrtek
6.3. |
Svinska zarebrnica v gorčični omaki
Njoki Solata |
Dnevna juha
Sladki narastek s testeninami in skuto Kompot |
Segedin golaž
Sladica |
Petek
7.3. |
Govedina eszterhazy
Kruhova rezina Solata |
Veganski chili con carne
Desert |
Dnevna juha
Palačinke hortobagy Solata |
JEDILNIK od 10.3.2025 do 14.3.2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
10.3. |
Špageti po bolonjsko
Solata |
Ješprenova enolončnica z jurčki
Polnozrnat rogljiček |
Pašta fižol
Klobasa kranjska Desert |
Torek
11.3. |
Svinjski zrezek v gobovi omaki
Ocvrt špičniki Solata |
Dnevna juha
Zelenjavni narastek Solata |
Vampi po tržaško
Sladica |
Sreda
12.3. |
Lepljive perutničke s sezamom
Zelenjavni riž Solata |
Oslič po mediteransko
Krompirjeva solata Desert |
Goveji golaž
Polenta Desert |
Četrtek
13.3. |
Piščančji fingersi
Coctail omaka Pečen krompir Solata |
Dnevna juha
Sadni cmoki s cimetovim posipom Kompot |
Bograč
Sladica |
Petek
14.3. |
Pečenica
Dušeno kislo zelje Sadje |
Dnevna juha
Špinačna lazanja Solata |
Krompirjeva omaka s kumarami
Hrenovke Desert |
JEDILNIK od 17.3.2025 do 21.3.2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
17.3. |
Makaronovo meso iz svinjine
Solata |
Njoki z jurčkovo omako
Solata |
Jota
Kranjska klobasa Desert |
Torek
18.3. |
Sladko kisli piščanec
Dušen riž Solata |
Dnevna juha
Tortilja z zelenjavo Solata |
Svinjska jetrca v omaki
Pire krompir Solata |
Sreda
19.3. |
Ocvrta piščančja bedra bkk
Pražen krompir Solata |
Dnevna juha
Skutine palačinke Kompot |
Enolončnica chili con carne
Sladica |
Četrtek
20.3. |
Sesekljana pečenka v čebulni omaki
Ocvrti špičniki Solata |
Ocvrta cvetača
Tatarska omaka Solata |
Piščančji paprikaš
Testenine Solata |
Petek
21.3. |
Piščančji zrezek v ciganski omaki
Pire krompir Solata |
Sirov kanelon
Kremna zelenjava Slan krompir z drobnjakom Solata |
Krompirjeva musaka
Solata |
JEDILNIK od 24.3.2025 do 28.3.2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
24.3. |
Čufti v paradižnikovi omaki
Pire krompir Solata |
Dnevna juha
Testenine s caprese omako Solata |
Ričet
Kranjska klobasa Desert |
Torek
25.3. |
Pečena piščančja bedra v smetanovi omaki s slanino
Široki rezanci Solata |
Zelenjavni zrezek
Pire krompir Špinačna omaka Solata |
Bosanski lonec
Sladica |
Sreda
26.3. |
Pleskavica
Pekarski krompir z zelenjavo Žar priloga Sadje |
Špageti s tunino
Solata |
Piščančja obara
Beli žganci s krompirjem Sadje |
Četrtek
27.3. |
Mučkalica s svinjino
Rizi bizi Solata |
Dnevna juha
Praženec Sadni preliv Kompot |
Bograč
Sladica |
Petek
28.3. |
Govedina po mongolsko
Dušen riž Solata |
Zelenjavna enolončnica z vodnimi žličniki
Krof |
Krompirjev golaž
Hrenovka Desert |
JEDILNIK od 31.3.2025
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
31.3. |
Pečenica
Dušeno kislo zelje Pire krompir Sadje |
Testenine z gorgonzolno omako
Solata |
Pasulj
Prekajena šunka Desert |
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.
Alergeni v kruhu: 1 Dober tek!
KONTAKT
GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje
E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216