PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK za MALICE od 13. 10. 2025 do 17. 10. 2025

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

13. 10. 2025

Svinjski zrezek v čebulni omaki

Široki  rezanci

Sezonska solata

Kamut s tofujem in zelenjav

Sezonska solata

Telečja obara z žličniki

Jogurt

Torek

14. 10. 2025

Piščančja nabodala

Pražen krompir

Korenček v omaki

Sezonska solata

Dnevna juha

Cmoki s slivovim nadevom

Kompot

Pancit s svinjino

(riževi rezanci, na trakce narezano svinjsko meso z zelenjavo)

Solata

Sreda

15. 10. 2025

Pečenica

Dušeno kislo zelje

Krompir v kosih z ocvirki

Sezonsko sadje

Čičerikina enolončnica z bučkami ohrovtom in krompirjem

Sladica

Piščančji adobo

Basmati riž

Solata

Četrtek

16. 10. 2025

Piščančji zrezek v zelenjavni omaki

Pečen krompir

Sezonska solata

Zavitek s skuto in blitvo

Paradižnikova omaka

Sezonska solata

Bograč

Sladica

Petek

17. 10. 2025

Ocvrt oslič

Krompirjeva solata

Sadje

Pečene testenine z dimljenim  tofujem

Sezonska solata

Enolončnica chili con carne

Sladica

 

 

JEDILNIK ZA malice od 20. 10. 2025 do 24. 10. 2025

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

20. 10. 2025

Govedina po sečuansko

Kus kus

Sezonska solata

Kapeleti po ˝napolitansko˝

Sezonska solata

Pasulj

Klobasa kranjska

Jogurt

Torek

21. 10. 2025

Čufti v paradižnikovi omaki

Pire krompir

Sezonska solata

Juha

Praženec z rozinami

Domač kompot

Piščančji paprikaš

Testenine

Sezonska solata

Sreda

22. 10. 2025

Puranji file v gobovi  omaki

Široki rezanci

Sezonska solata

Juha

Tortilja z zelenjavo

Sezonska solata

Vampi po tržaško

Sladica

Četrtek

23. 10. 2025

Mučkalica s svinjskim mesom

Kruhov cmok

Sezonska solata

Sojina štefani pečenka z omako

Peteršiljev krompir

Sezonska solata

Ljubljanska obara

Puding

Petek

24. 10. 2025

Svinjski dunajski zrezek

Pečen krompir

Sezonska solata

Rižota z lečo in zelenjavo

Sezonska solata

Enolončnica s telečjim mesom

Stročjim fižolom

Kolerabo in grahom

Jogurt

 

JEDILNIK od 27. 10. 2025 do 30. 10. 2025

 

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

27. 10. 2025

Pečena piščančja prsa

Riž z vrtnarsko zelenjavo

Sezonska solata

 

Maroška enolončnica

Palačinki z marmelado

Jota

Prekajena vratovina

Sezonsko sadje

Torek

28. 10. 2025

Svinjska pečenka z naravno omako

Pražen krompir

Sezonska solata

Narastek s krompirjem

Skuto in špinačo

Sezonska solata

Piščančja jetrca v omaki

Krompir v kosih

Sezonska solata

Sreda

29. 10. 2025

Ocvrt sesekljan zrezek

Francoska solata

Sezonsko sadje

Njoki z gorgonzolno omako

Sezonska solata

Krompirjev golaž z govejim mesom

Puding

Četrtek

30. 10. 2025

Puranji zrezek z zeliščno omako

Njoki

Sezonska solata

Sirove pogačice

Zelenjavni pire

Sezonska solata

Mehiška enolončnica

Puding

 

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Dober tek!

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216