PREDSTAVITEV
PREDSTAVITEV
Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.
Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.
Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.
Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.
Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.
ZGODBA
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.
Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.
Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.
Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.
Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.
Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.
KAKO KUHAMO
Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano. Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.
Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.
MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC
JEDILNIK od 4.11.2024 do 8.11.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
4.11. |
Piščančji dunajski zrezek
Zelenjavni riž Solata |
Sojini polpeti
Pire krompir Kremna zelenjava Solata |
Pasulj
Kranjska klobasa Desert |
Torek
5.11. |
Makaronovo meso iz svinjine
Solata |
Njoki z gobami
Zelenjavo in smetano Solata |
Bosanski lonec
Sladica |
Sreda
6.11. |
Svinjska pečenka v naravni omaki
Pražen krompir Solata |
Gobova kmečka enolončnica
Ajdovi žganci Desert |
Piščančja obara z vodnimi žličniki
Desert |
Četrtek
7.11. |
Goveji trakci v čebulni omaki
Kruhova rezina Solata |
Dnevna juha
Špinačna lazanja Solata |
Segedin golaž
Sladica |
Petek
8.11. |
Piščančji zrezek v sirovi omaki
Pečen krompir Solata |
Dnevna juha
Skutini štruklji Kompot |
Svinjski paprikaš
Testenine Solata |
JEDILNIK od 11.11.2024 do 15.1.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
11.11. |
Pečena piščančja bedra
Mlinci Dušeno rdeče zelje Solata |
Njoki z omako puttanesca
Solata
|
Ričet
Kranjska klobasa Desert |
Torek
12.11. |
Špageti po bolonjsko
Solata |
Toskanska fižolova juha
Sladica |
Lovska enolončnica
Sladica |
Sreda
13.11. |
Ocvrti piščančji fingersi
Krompirjeva solata Sadje |
Dnevna juha
Sadni cmoki Kompot |
Govedina po toskansko
Kremna polenta Desert |
Četrtek
14.11. |
Mesni polpeti v brusnični omaki
Ocvrti svaljki Solata |
Dnevna juha
Penne rigate s tunino Solata |
Krompirjev golaž
Hrenovka Desert |
Petek
15.11. |
Svinjski zrezek v čebulni omaki
Pražen krompir z ocvirki Solata |
Dnevna juha
Ocvrta cvetača Tatarska omaka domača Solata |
Dnevna juha
Mesna lazanja Solata |
JEDILNIK od 18.11.2024 do 22.11.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
18.11. |
Svinjski trakci v poprovi omaki
Kruhova rezina Solata |
Dnevna juha
Rižota s tremi žiti Solata |
Jota
Kranjska klobasa Desert |
Torek
19.11. |
Dolenjske kepe
Francoska solata Sadje |
Njoki z jurčkovo omako
Solata |
Vampi po tržaško
Sladica |
Sreda
20.11. |
Zarebrnica v česnovi omaki
Riž s korenjem Solata |
Dnevna juha
Praženec Kompot |
Piščančja jetrca v omaki
Slan krompir Solata |
Četrtek
21.11. |
Sesekljana pečenka
Gobova omaka Pire krompir Solata |
Spomladanski zavitki
Pire krompir Špinačna omaka Solata |
Bograč
Sladica |
Petek
22.11. |
Govedina po mongolsko
Dušen riž Solata |
Ječmenova kaša s porom
Koruzo in zelenjavo Solata |
Dnevna juha
Krompirjeva musaka Solata |
JEDILNIK od 25.11.2024 do 29.11.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
25.11. |
Pečenica
Dušeno kislo zelje Pire krompir Sadje |
Dnevna juha
Zelenjavna rižota Solata |
Pašta fižol
Prekajena šunka Sadje |
Torek
26.11. |
Makaronovo meso iz svinjine
Solata |
Dnevna juha
Tortilja s tuno in zelenjavo Solata |
Pohorski lonec
Sladica |
Sreda
27.11. |
Lepljive perutničke s sezamom
Zelenjavni riž Solata |
Pražen riž z zelenjavo
Jajci in arašidi Solata |
Chili con carne
Sladica |
Četrtek
28.11. |
Piščančji zrezek v vrtnarski omaki
Metuljčki Solata |
Dnevna juha
Sladki narastek s testeninami in skuto Kompot |
Krvavica
Dušena kisla repa Zabeljen fižol |
Petek
29.11. |
Oslič po dunajsko
Krompirjeva solata Sadje |
Falafel
Pečen krompir Jogurtova omaka s kopercom Solata |
Krompirjeva omaka s hrenom
Hrenovka Desert |
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.
Alergeni v kruhu: 1, 6, 7 Dober tek!
KONTAKT
GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje
E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216