PREDSTAVITEV
PREDSTAVITEV
Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.
Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.
Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.
Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.
Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.
ZGODBA
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.
Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.
Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.
Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.
Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.
Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.
KAKO KUHAMO
Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano. Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.
Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.
MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC
JEDILNIK od 1.4.2024 do 5.4.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
1.4. |
Praznik | ||
Torek
2.4. |
Piščančji dunajski zrezek
Zelenjavni riž Solata
|
Spomladanski zavitki
Pire krompir Smetanova omaka Solata
|
Pasulj
Kranjska klobasa Desert
|
Sreda
3.4. |
Makaronovo meso iz svinjine
Solata
|
Enolončnica s čičeriko in lečo
Desert
|
Pastirski golaž
Sladica
|
Četrtek
4.4. |
Svinjska zarebrnica v hrenovi omaki
Pražen krompir Solata
|
Dnevna juha
Narastek z bučkami in skuto Solata
|
Vampi po tržaško
Sladica
|
Petek
5.4. |
Sesekljana pečenka
Grahova omaka Pire krompir Solata
|
Dnevna juha
Carski praženec Sadni preliv Kompot
|
Goveji golaž
Polenta Sadje
|
JEDILNIK od 8.4.2024 do 12.4.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
8.4. |
Ragu stroganov
Kruhova rezina Solata
|
Dnevna juha
Sadni cmoki s cimetovimi drobtinami Kompot
|
Mehiška rižota
Solata
|
Torek
9.4. |
Špageti po bolonjsko
Solata
|
Dnevna juha
Tortilja z zelenjavo in tuno Solata
|
Pašta fižol
Prekajena šunka Desert
|
Sreda
10.4. |
Hrustljavo ocvrta piščančja bedra brez kosti
Pražen krompir Solata
|
Dnevna juha
Krompirjeva torta z zelenjavo Solata
|
Mehiška enolončnica
Sladica
|
Četrtek
11.4. |
Svinjska pečenka v ciganski omaki
Njoki Solata
|
Veganski chili con carne
Desert
|
Piščančji paprikaš
Testenine Solata
|
Petek
12.4. |
Piščančji file po mehiško s smetanovo koruzo
Dušen riž Solata
|
Špageti z belo tunino omako
Solata
|
Bograč
Sladica
|
JEDILNIK od 15.4.2024 do 19.4.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
15.4. |
Sladko kisli piščanec
Dušen riž Solata
|
Testenine z gobami in zelenjavo
Solata
|
Ričet
Klobasa kranjska Desert
|
Torek
16.4. |
Svinjska pečenka v naravni omaki
Kruhova rezina Solata
|
Dnevna juha
Zelenjavna rižota Solata
|
Puranji golaž
Zeliščna polenta Desert
|
Sreda
17.4. |
Kuhana govedina
Pražen krompir Hrenova omaka Solata
|
Špinačni kanelon
Pražen krompir Smetanova omaka Solata
|
Vampi po tržaško
Sladica
|
Četrtek
18.4. |
Piščančji zrezek v gobovi omaki
Ocvrti špičniki Solata
|
Dnevna juha
Sladki narastek s testeninami in skuto Jabolčni kompot
|
Boranja s svinjskim mesom
Sladica
|
Petek
19.4. |
Čufti v paradižnikovi omaki
Pire krompir Solata
|
Zelenini zrezki s sezamom
Slan krompir z drobnjakom Porova prikuha Solata
|
Kmečke kumare
Zabeljen stročji fižol Hrenovka Sadje
|
JEDILNIK od 22.4.2024 do 26.4.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
22.4. |
Njoki s haše omako
Solata
|
Golaž s stročjim fižolom in gobami
Desert
|
Pasulj
Klobasa kranjska Desert
|
Torek
23.4. |
Govedina po mongolsko
Dušen riž Solata
|
Dnevna juha
Ocvrta cvetača Tatarska omaka Solata
|
Svinjska jetrca v omaki z mandlji Slan krompir
Solata
|
Sreda
24.4. |
Pečena svinjska rebra z omako
Pražen krompir z ocvirki Solata
|
Dnevna juha
Zelenjavni narastek Solata
|
Lovska enolončnica
Sladica
|
Četrtek
25.4. |
Pečena piščančja bedra z naravno omako
Njoki Solata
|
Gobova kmečka enolončnica
Ajdovi žganci Sadje
|
Svinjski paprikaš
Testenine Solata
|
Petek
26.4. |
Sailsbury zrezek v gobovi omaki
Pire krompir Solata
|
Dnevna juha
Skutin narastek z jabolki Vaniljev preliv Jabolčni kompot
|
Bosanski lonec
Sladica
|
JEDILNIK od 29.4.2024 do 30.4.2024
Meni I | Meni II | Meni III | |
Ponedeljek
29.4. |
Piščančji dunajski zrezek
Zelenjavni riž Solata
|
Dnevna juha
Skutini štruklji Jabolčni kompot
|
|
Torek
30.4. |
Špageti po bolonjsko
Solata
|
Njoki z gorgonzolno omako
Solata
|
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.
Alergeni v kruhu: 1, 6, 7 Dober tek!
KONTAKT
GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje
E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216