PREDSTAVITEV

PREDSTAVITEV
Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.
Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.
Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.
Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.
Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.
ZGODBA
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.
Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.
Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.
Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.
Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.
Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.
KAKO KUHAMO
Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..
Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.
Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano. Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.
Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.
Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.






MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC
JEDILNIK za MALICE od 13. 10. 2025 do 17. 10. 2025
| Meni I | Meni II | Meni III | |
| Ponedeljek
13. 10. 2025 |
Svinjski zrezek v čebulni omaki
Široki rezanci Sezonska solata |
Kamut s tofujem in zelenjav
Sezonska solata |
Telečja obara z žličniki
Jogurt |
| Torek
14. 10. 2025 |
Piščančja nabodala
Pražen krompir Korenček v omaki Sezonska solata |
Dnevna juha
Cmoki s slivovim nadevom Kompot |
Pancit s svinjino
(riževi rezanci, na trakce narezano svinjsko meso z zelenjavo) Solata |
| Sreda
15. 10. 2025 |
Pečenica
Dušeno kislo zelje Krompir v kosih z ocvirki Sezonsko sadje |
Čičerikina enolončnica z bučkami ohrovtom in krompirjem
Sladica |
Piščančji adobo
Basmati riž Solata |
| Četrtek
16. 10. 2025 |
Piščančji zrezek v zelenjavni omaki
Pečen krompir Sezonska solata |
Zavitek s skuto in blitvo
Paradižnikova omaka Sezonska solata |
Bograč
Sladica |
| Petek
17. 10. 2025 |
Ocvrt oslič
Krompirjeva solata Sadje |
Pečene testenine z dimljenim tofujem
Sezonska solata |
Enolončnica chili con carne
Sladica |
JEDILNIK ZA malice od 20. 10. 2025 do 24. 10. 2025
| Meni I | Meni II | Meni III | |
| Ponedeljek
20. 10. 2025 |
Govedina po sečuansko
Kus kus Sezonska solata |
Kapeleti po ˝napolitansko˝
Sezonska solata |
Pasulj
Klobasa kranjska Jogurt |
| Torek
21. 10. 2025 |
Čufti v paradižnikovi omaki
Pire krompir Sezonska solata |
Juha
Praženec z rozinami Domač kompot |
Piščančji paprikaš
Testenine Sezonska solata |
| Sreda
22. 10. 2025 |
Puranji file v gobovi omaki
Široki rezanci Sezonska solata |
Juha
Tortilja z zelenjavo Sezonska solata |
Vampi po tržaško
Sladica |
| Četrtek
23. 10. 2025 |
Mučkalica s svinjskim mesom
Kruhov cmok Sezonska solata |
Sojina štefani pečenka z omako
Peteršiljev krompir Sezonska solata |
Ljubljanska obara
Puding |
| Petek
24. 10. 2025 |
Svinjski dunajski zrezek
Pečen krompir Sezonska solata |
Rižota z lečo in zelenjavo
Sezonska solata |
Enolončnica s telečjim mesom
Stročjim fižolom Kolerabo in grahom Jogurt |
JEDILNIK od 27. 10. 2025 do 30. 10. 2025
| Meni I | Meni II | Meni III | |
| Ponedeljek
27. 10. 2025 |
Pečena piščančja prsa
Riž z vrtnarsko zelenjavo Sezonska solata
|
Maroška enolončnica
Palačinki z marmelado |
Jota
Prekajena vratovina Sezonsko sadje |
| Torek
28. 10. 2025 |
Svinjska pečenka z naravno omako
Pražen krompir Sezonska solata |
Narastek s krompirjem
Skuto in špinačo Sezonska solata |
Piščančja jetrca v omaki
Krompir v kosih Sezonska solata |
| Sreda
29. 10. 2025 |
Ocvrt sesekljan zrezek
Francoska solata Sezonsko sadje |
Njoki z gorgonzolno omako
Sezonska solata |
Krompirjev golaž z govejim mesom
Puding |
| Četrtek
30. 10. 2025 |
Puranji zrezek z zeliščno omako
Njoki Sezonska solata |
Sirove pogačice
Zelenjavni pire Sezonska solata |
Mehiška enolončnica
Puding |
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.
Dober tek!
KONTAKT
GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje
E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216