PREDSTAVITEV

Zaupajo nam ugledna podjetja in zavodi na več kot 40. lokacijah po vsej Sloveniji.

Našo pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Kuhamo po preverjenih receptih, brez ojačevalcev okusov in umetnih dodatkov.

Z bogato dodatno ponudbo, varovalnim in dietnim menijem uresničujemo želje in skrbimo za zdravje zaposlenih.

Naši dobavitelji so lokalni kmetovalci in ugledna slovenska podjetja prehranskih izdelkov z ustreznimi certifikati kakovosti.

Imamo dolgoletne izkušnje s pripravo malic za dijake, z oskrbovanjem varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov.

ZGODBA

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Več

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehranjevanje – dušenje v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter kuhanje v parno-konvekcijski pečici. Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami.

Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki.

Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami, ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo, vsebujejo pa tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni. Ostalo zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost in vrstam dela, ki ga zaposleni opravljajo ter tudi dietam.

Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic.

Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski, Koroški in Gorenjski regiji.

 

Pri nabavi dajemo prednost slovenskim pridelovalcem. Zelenjavo in sadje v času obiranja pridelkov nabavljamo od lokalnih kmetovalcev, dobavljajo nam jih kmetije Košak, Jevšnik, Hrustelj, Klančnik in Cvetko. V zimskem času nabavljamo tiste pridelke, ki jih lahko kakovostno skladiščijo (zelje, repa, krompir, fižol, sadje …). Izven obiralne sezone živilske izdelke kupujemo pri podjetjih Pitus, Geaprodukt in Euro-vrt. Meso in mesne izdelke nam dobavljajo Perutnina Ptuj, Mesarstvo Oblak (Žiri), Celjske mesnine, Panvita in Kras Sežana. Suhomesnate izdelke kupujemo od podjetja Kras Sežana, mlečne od Mlekarne Celeia in Ljubljanskih mlekarn, kruh pa od velenjske Pekarne Presta in Koroških pekarn. Od Pekarne Pečjak kupujemo testenine in pecivo, pripravljeno za peko. Testenine nam dobavlja lokalni izdelovalec Šili testenine. Na trgu nabavljamo najboljše pridelke in prehranske izdelke ter s tem zagotavljamo kakovostno ponudbo hrane v vseh naših gostinskih obratih ter za podjetja in zavode, ki jih dnevno oskrbujemo z malicami.

KAKO KUHAMO

Zelo široko ponudbo dnevnih menijev prilagajamo željam podjetij  glede na njihovo dejavnost. Vsi postopki priprave jedi so kontrolirani po sistemu HACCP, ki zagotavlja neoporečnost in visoko kakovost malic. Zaupajo nam podjetja v Savinjsko-Šaleški in Celjski regiji..

Pri sestavljanju in pripravljanju menijev malic skrbno sledimo smernicam zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo pestro hrano, ki vsebuje sezonska živila ter veliko svežega  sadja in zelenjave predvsem lokalnih pridelovalcev.

Uporabljamo kakovostne ogljikove hidrate, manj mastno meso in rastlinske maščobe ter takšne postopke toplotne obdelave živil, ki zagotavljajo zdravo prehrano.  Živila dušimo v lastnem soku ali z zelo malo maščobe ter pretežno kuhamo v parno-konvekcijskih pečicah.

Naše juhe so naravne, v menije vključujemo beljakovine s čim manj maščobami. Izogibamo se vsem umetnim dodatkom, glutaminatom, ostrim začimbam, cvrtju in beli moki. Pestro dnevno ponudbo malic prilagajamo potrebam in željam naših naročnikov.

Naš prvi in drugi meni toplih malic za podjetja in zavode pretežno sestavljajo jedi, ki so energetsko bogate z beljakovinami ter v pravi kombinaciji s svežo zelenjavo. Oba menija vsebujeta tudi druge hranljive snovi v priporočljivem razmerju. Tretji meni je med zaposlenimi priljubljena enolončnica, ki ji dodamo sadje ali slaščico, ročno izdelano v naši slaščičarni.

MESEČNI OSNOVNI MENIJI MALIC

JEDILNIK od 6.5.2024 do 10.5.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

6.5.

Piščančji dunajski zrezek

Zelenjavni riž

Solata

Enolončnica z lečo in šparglji

Desert

Pašta fižol

Kranjska klobasa

Desert

Torek

7.5.

Makaronovo meso iz svinjine

Solata

Dnevna juha

Sadni cmoki

Cimetove drobtine

Kompot

Krompirjeva omaka s hrenom

Hrenovka

Desert

Sreda

8.5.

Piščančja prsa v sirovi omaki

Pečen krompir

Solata

Zelenjavni zrezek

Smetanove bučke

Pire krompir

Solata

Hribovska enolončnica

Sladica

Četrtek

9.5.

Čevapčiči v lepinji

Žar priloga

Sadje

Špageti s tunino omako

Solata

Goveji golaž

Polenta

Desert

Petek

10.5.

Maslen indijski piščanec

Slan krompir

Solata

Pečena postrv

Krompirjeva solata

Tržaška omaka

Desert

Dnevna juha

Palačinke Hortobagy

Solata

 

JEDILNIK od 13.5.2024 do 17.5.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

13.5.

Sladko kisli piščanec

Dušen riž

Solata

Njoki s sirovo omako

Solata

Pasulj

Prekajena šunka

Desert

Torek

14.5.

Svinjska zarebrnica po lovsko

Ocvrti svaljki

Solata

Pražen riž z zelenjavo, jajci in arašidi

Solata

Vampi po tržaško

Sladica

Sreda

15.5.

Ocvrt piščančji zrezek s koruznimi kosmiči

Pražen krompir

Solata

Spomladanski zavitki

Kremna zelenjava

Pire krompir

Solata

Krompirjev golaž

Hrenovka

Desert

Četrtek

16.5.

Govedina po mongolsko

Polširoki rezanci

Solata

Dnevna juha

Zelenjavna lazanja

Solata

 

Piščančja jetrca v omaki

Slan krompir

Solata

Petek

17.5.

Pleskavica v omaki

Pekarski krompir

Solata

Dnevna juha

Skutini štruklji

Jabolčni kompot

Svinjina z gobicami

Testenine

Solata

 

JEDILNIK od 20.5.2024 do 24.5.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

20.5.

Makaronovo meso iz svinjine

Solata

Sojini polpeti

Pire krompir

Špargljeva omaka

Solata

Ričet

Kranjska klobasa

Desert

Torek

21.5.

Svinjina v gorčični omaki

Ocvrti svaljki

Solata

Dnevna juha

Tortilja z zelenjavo

Solata

Goveje srce v lovski omaki

Polenta

Desert

Sreda

22.5.

Medene perutničke s sezamom

Zelenjavni riž

Solata

Sirov kanelon

Pire iz zelene

Korenčkova omaka

Solata

Enolončnica chilli con carne

Sladica

Četrtek

23.5.

Piščančji zrezek na žaru

Vrtnarska omaka

Testenine

Solata

Njoki z gorgonzolno omako

Solata

Bograč

Krof

Petek

24.5.

Dušena govedina s korenčkovo omako

Pražen krompir

Solata

Dnevna juha

Sladki narastek s testeninami in skuto

Jabolčni kompot

Enolončnica s svinjino,

šparglji in vodnimi žličniki

Sladica

 

JEDILNIK od 27.5.2024 do 31.5.2024

  Meni I Meni II Meni III
Ponedeljek

27.5.

Špageti po bolonjsko

Solata

Zelenjavna enolončnica z ajdovo kašo

Desert

Bosanski lonec

Desert

Torek

28.5.

Svinjski zrezek v gobovi omaki s slanino

Kruhova rezina

Solata

Testenine z gobami zelenjavo in smetano

Solata

Krompirjeva omaka s kumarami

Hrenovka

Desert

Sreda

29.5.

Ocvrti piščančji fingersi

Pečen krompir

Koktajl omaka

Solata

Rižev narastek z jabolki

Vaniljev preliv

Jabolčni kompot

 

Boranja s svinjskim mesom

Sladica

Četrtek

30.5.

Goveji trakci v čebulni omaki

Ocvrti špičniki

Solata

Gobova kmečka enolončnica

Ajdovi žganci

Sadje

 

Svinjski paprikaš

Testenine

Solata

Petek

31.5.

Pečena piščančja bedra z omako

Džuveč riž

Solata

Dnevna juha

Ocvrta cvetača

Tatarska omaka

Solata

Mesna lazanja s paradižnikovo omako

Solata

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Alergeni v kruhu: 1, 6, 7                                                                                                                                                                            Dober tek

KONTAKT

GORENJE GOSTINSTVO , d.o.o.
Partizanska 12, 3320 Velenje

E: malice@gorenje.com
T: 03/899 12 82, 041 745 216